Hej igen..
Hvis man har noget brød i overskud, så kommer her en rigtig god opskrift på
Bruschetta.
Det kan spises til aftensmad, som forret, frokost mv. Vi spiser dem gerne
til aftensmad, både alene med salat og med f.eks et stykke grillet
kyllingefilet med citron saft på.
**Den simple**:
4 store skiver brød - gerne lidt tørt og gammelt :)
2-3 store tomater
Frisk basillikum eller oregano.
1 spsk olivenolie. (helst Ekstra Jomfru, og ikke den billigste)
½ tsk. salt.
Parmesan flager. (køb et stykke rigtig parmesan, eller grana, det holder i
lang tid)
Tænd ovnen på grill og læg brødne ind - vend når de er gyldne.
Hak tomaterne, med skind i ca. 1x1 cm.
Put de hakkede tomater i en skål, HUSK væden fra spækbrættet, og tilsæt
olivenolie, salt og hakket basillikum/oregano. Rør forsigtigt rundt.
Server de tørre stykker brød, og stil skålen på bordet sammen med
parmesanflagerne.
Så er det sådan set bare at øse op. Brug væden i bunden af tomaterne til at
blødgøre brødet når man øser op.
Til sidst lidt parmesanflaget
Smager så man tror det er løgn!
I den lidt mere avancerede kan man putte f.eks avocado, hakkede løg, squash,
agurk (uden hud), ristede bacontern mv.
Hvis man er på kur, så kan man bruge halv olie og halv balsamico/eddike, men
olivenolie i disse mængder er ikke noget problem.
Mænd som mig, der SKAL have kød til aftensmad, kan godt undvære, når jeg
serverer mine Bruschetta'er - for det er bare lækkert og her kan frikadeller
med sovs og kartofler, hakkebøffer og alt muligt andet godt pakke sammen.
Mvh ThomasB