/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grøntsagsgratin
Fra : My


Dato : 07-08-04 13:31

Den anden dag på arbejdet fik vi som tilbehør grøntsagsgratin. Det var med
broccoli og gulerødder, og det var virkelig lækkert. Mere fast i det end når
jeg laver blomkålsgratin, som om det måske var en gææekage"dej" gratinen var
lavet af.

Når jeg laver blomkålsgratin er det nærmest en opbagt sovs hvor der så
kommer æggeblommer i - tror jeg nok. Har fået opskriften af svigermor - men
konsistensen bliver altid lidt vandet/sovset. Nogen der har en opskrift hvor
massen er fast?

på forhånd tak

MY



 
 
Margrete Johansen (09-08-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 09-08-04 21:03


"> Når jeg laver blomkålsgratin er det nærmest en opbagt sovs hvor der så
> kommer æggeblommer i - tror jeg nok.

Husker du at vende de stiftpiskede hvider i også?

Margrete



Emil (09-08-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 09-08-04 23:37

My skrev:

>Den anden dag på arbejdet fik vi som tilbehør grøntsagsgratin. Det var med
>broccoli og gulerødder, og det var virkelig lækkert. Mere fast i det end når
>jeg laver blomkålsgratin, som om det måske var en gææekage"dej" gratinen var
>lavet af.

Din beskrivelse tyder mest på, at det var en æggekage med
grøntsager der blev serveret.

Disse opskrifter kan varieres i det uendelige. Udgangspunktet er
altid grøntsager som er kogt 'al dente' eller helst lidt mindre.
Ovenstående småtskårne grøntsager (husk løg) svitses på tør pande
og overhældes med æggemasse (sammenpiskede æg - absolut uden salt
- med lidt peber og en smule mælk eller fløde). Reven muskatnød
kan også hæve smagsoplevelsen.
Æggemassen kan også tilsætes lidt hvedemel, en anelse bagepulver
eller stiftpiskede æggehvider. Det er mest temperamentet der
bestemmer.

Det er meget vigtigt, at retten bages ved svag varme. Derved
opnår man en brun og velsmagende bund, og kagen bliver
gennembagt, så evt. melsmag forsvinder.

Serveres med rigeligt friskklippet purløg, friskstegt bacon,
måske lidt god tomatketchup eller lign., men altid med et godt
stykke rugbrød og en øl.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste