|
| Klare isterninger en umulighed? Fra : Dorthe |
Dato : 07-08-04 09:21 |
|
Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
Er det virkelig kun isterninger, der er hule indeni, som bliver klare? De er
jo ligesom lidt svære at lave
Nogen der har en rigtig god idé?
/Dorthe
| |
Jens Bruun (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-08-04 09:25 |
|
"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411490e0$0$163$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nogen der har en rigtig god idé?
Køb noget demineraliseret vand og nedfrys det.
--
-Jens B.
| |
Gerner (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 07-08-04 11:23 |
|
On Sat, 7 Aug 2004 10:20:45 +0200, "Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> wrote in
dk.kultur.mad+drikke:
>Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
>prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
Hvor fryser du dit vand henne ? Helt klare isterninger er et reklametriks.
--
Gerner
fuku wa uchi, oni wa soto
| |
A. Hagstrøm (07-08-2004)
| Kommentar Fra : A. Hagstrøm |
Dato : 07-08-04 12:45 |
|
"Dorthe" skrev
> Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
> prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
Jeg glemte engang en karton "Harilds kildevand" i fryseren. Da jeg pillede
pappet af is-blokken var den HELT klar.
Måske kildevand kunne være løsningen?
/Anders
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 13:19 |
|
"A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
news:4114c0d0$0$19935$14726298@news.sunsite.dk...
> "Dorthe" skrev
>
> > Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og
har
> > prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
>
> Jeg glemte engang en karton "Harilds kildevand" i fryseren. Da jeg pillede
> pappet af is-blokken var den HELT klar.
> Måske kildevand kunne være løsningen?
Kildevand er det samme som postevand. Alt drikkevand i DK kommer fra
"kilder" pånær Christiniansø hvor man benytter overfladevand.
Haralds kildevand er iøvrigt så at sige andenrangs silkeborgensisk
kommunevand i og med at det kommer fra Silkeborg hvor man har opnået
rettighed til at overtage en boring som vandforsyningen der ikke selv havde
anvendelse for.
Der er derfor ingen grund til at tro kildevand skulle indeholde andre
egenskaber mht til frysning end alt andet drikkevand, eller for den sags
skyld andre egenskaber mht noget som helst andet.
| |
A. Hagstrøm (07-08-2004)
| Kommentar Fra : A. Hagstrøm |
Dato : 07-08-04 15:45 |
|
"Jonas Kofod" skrev
> Der er derfor ingen grund til at tro kildevand skulle indeholde andre
> egenskaber mht til frysning end alt andet drikkevand, eller for den sags
> skyld andre egenskaber mht noget som helst andet.
>
Ok, men hvorfor var den så helt klar?
Jeg har nemlig aldrig set det med almindeligt postevand. Det kan vel ikke
være kartonen?
/Anders
| |
Jens Bruun (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-08-04 15:46 |
|
"A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
news:4114eae1$0$19925$14726298@news.sunsite.dk...
> Ok, men hvorfor var den så helt klar?
> Jeg har nemlig aldrig set det med almindeligt postevand. Det kan vel ikke
> være kartonen?
Det er indholdet af mineraler, f.eks. kalk, og andre urenheder, der gør isen
mælket.
--
-Jens B.
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 15:54 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4114eb2e$0$19929$14726298@news.sunsite.dk...
> "A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
> news:4114eae1$0$19925$14726298@news.sunsite.dk...
>
> > Ok, men hvorfor var den så helt klar?
> > Jeg har nemlig aldrig set det med almindeligt postevand. Det kan vel
ikke
> > være kartonen?
>
> Det er indholdet af mineraler, f.eks. kalk, og andre urenheder, der gør
isen
> mælket.
1. Postevand og kildevand er ikke forskellige i den henseende.
| |
Jens Bruun (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-08-04 15:57 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf2q0h$vqs$1@gnd.k-net.dk...
> 1. Postevand og kildevand er ikke forskellige i den henseende.
Øh nå. Det har jeg vist strengt taget heller ikke skrevet nogen steder, vel?
Er min forklaring på, hvorfra det mælkede udseende af almindelige
isterninger fremkommer, ukorrekt?
--
-Jens B.
www.fotolog.dk - Min personlige fotodagbog på nettet
Nu med ligegyldige, formåls- og talentløse knipserier
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 16:20 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4114edbd$0$19933$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf2q0h$vqs$1@gnd.k-net.dk...
>
> > 1. Postevand og kildevand er ikke forskellige i den henseende.
>
> Øh nå. Det har jeg vist strengt taget heller ikke skrevet nogen steder,
vel?
> Er min forklaring på, hvorfra det mælkede udseende af almindelige
> isterninger fremkommer, ukorrekt?
Du svarede til mit indlæg - der ikke handler om andet end at der ikke er
forskel på kildevand og postevand.
Mht til din forklaring til isterningerne er jeg iøvrigt heller ikke enig.
Det har ikke nogen praktisk betydning for udseendet at Fru Hansens
isterninger - Fru Hansen står i køkkenet og viser isterningerne til sine
gæster i velkomstdrinken. Hun står ikke i et laboratorium og dyrker
én-krystal is og måler på dem ved Röntgendiffraktion.
Iøvrigt skal Fru Hansen ligegyldigt hvor hun står huske at undgå brydninger
under krystalliseringen af isen ved at tillade at isen kan udvide sig til
sit naturlige volumen.
| |
Jens Bruun (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-08-04 16:37 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf2rhd$10cb$1@gnd.k-net.dk...
> Du svarede til mit indlæg
Nej, jeg svarede på Anders' indlæg.
> Mht til din forklaring til isterningerne er jeg iøvrigt heller ikke enig.
Nå.
> Det har ikke nogen praktisk betydning for udseendet at Fru Hansens
> isterninger - Fru Hansen står i køkkenet og viser isterningerne til sine
> gæster i velkomstdrinken. Hun står ikke i et laboratorium og dyrker
> én-krystal is og måler på dem ved Röntgendiffraktion.
> Iøvrigt skal Fru Hansen ligegyldigt hvor hun står huske at undgå
brydninger
> under krystalliseringen af isen ved at tillade at isen kan udvide sig til
> sit naturlige volumen.
Du vrøvler. I stedet for dit højtravende vrøvl, kan du jo forklare Fru
Hansen, hvilke elementer i postevand der gør, at hun ikke kan få klare
isterninger.
--
-Jens B.
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 17:15 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4114f710$0$19922$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf2rhd$10cb$1@gnd.k-net.dk...
>
> > Du svarede til mit indlæg
>
> Nej, jeg svarede på Anders' indlæg.
My bad
> > Mht til din forklaring til isterningerne er jeg iøvrigt heller ikke
enig.
>
> Nå.
>
> > Det har ikke nogen praktisk betydning for udseendet at Fru Hansens
> > isterninger - Fru Hansen står i køkkenet og viser isterningerne til sine
> > gæster i velkomstdrinken. Hun står ikke i et laboratorium og dyrker
> > én-krystal is og måler på dem ved Röntgendiffraktion.
> > Iøvrigt skal Fru Hansen ligegyldigt hvor hun står huske at undgå
> brydninger
> > under krystalliseringen af isen ved at tillade at isen kan udvide sig
til
> > sit naturlige volumen.
>
> Du vrøvler. I stedet for dit højtravende vrøvl, kan du jo forklare Fru
> Hansen, hvilke elementer i postevand der gør, at hun ikke kan få klare
> isterninger.
Det er ikke vrøvl fordi du ikke er enig eller ikke ved bedre.
Jeg sidder her med ganske klare isterninger nu (jeg var lige nede i kælderen
både diskussionen og sommervarmen fordrede det). De er ligeså klare som de
almindeligvis findes på restauranter og andre udskænkningssteder rundt i
landet.
Hverken de eller jeg anvender vand der på nogen måde er renset for at
nedbringe indholdet af mineraler - det være sig blødgørere,
demineralisation, destillation, milliporebehandling etc.
Mit bevis for at der laves klare isterninger uden sådan anvendelse ligger i
bunden af et hvert tomt colabæger fra McD verden over.
Klare isterninger laves i praksis ved at undgå at isen brydes og sprækker.
| |
Jens Bruun (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-08-04 17:20 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf2up5$1225$1@gnd.k-net.dk...
> Det er ikke vrøvl fordi du ikke er enig eller ikke ved bedre.
Godt så.
> Klare isterninger laves i praksis ved at undgå at isen brydes og sprækker.
Vil du medgive, at et højt indhold af urenheder og mineraler i vandet øger
risikoen for, at isen brydes og sprækker under indfrysning?
--
-Jens B.
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 17:33 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41150135$0$19933$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf2up5$1225$1@gnd.k-net.dk...
>
> > Det er ikke vrøvl fordi du ikke er enig eller ikke ved bedre.
>
> Godt så.
>
> > Klare isterninger laves i praksis ved at undgå at isen brydes og
sprækker.
>
> Vil du medgive, at et højt indhold af urenheder og mineraler i vandet øger
> risikoen for, at isen brydes og sprækker under indfrysning?
Ikke en risiko der er af betydning i almindeligt drikkevand hverken i Fru
Hansen køkken eller i restaurationsbranchen eller andre steder hvor man bare
vil have klare isterninger.
Mine isterninger er lavet af vand fra Lyngby, hvor kalken kommer hurtigere
op af WC'et end pisset kan komme ned i det, måske kun næsten
Derfor er det ikke væsentligt i dk-kultur.mad+drikke.
Langt vigtigste hensyn er spændinger skabt ved fysisk påvirkning.
Du kan lave klare isterninger uden rent vand - men ikke uden at undgå
fixering af vandet.
| |
ThomasB (07-08-2004)
| Kommentar Fra : ThomasB |
Dato : 07-08-04 17:36 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41150135$0$19933$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf2up5$1225$1@gnd.k-net.dk...
>
> > Det er ikke vrøvl fordi du ikke er enig eller ikke ved bedre.
>
> Godt så.
>
> > Klare isterninger laves i praksis ved at undgå at isen brydes og
sprækker.
>
> Vil du medgive, at et højt indhold af urenheder og mineraler i vandet øger
> risikoen for, at isen brydes og sprækker under indfrysning?
Luftbobler i vandet har også en stor del af skylden. Isen sprækker når der
er luftbobler.
Dette kan undgåes ved at fjerne luften med et filter, eller ved at fryse
isen af flere omgange, så luftboblerne har en mulighed for at komme ud.
(altså stor overflade i forhold til massen)
Dette kan også være svaret på, hvorfor man kan få klare isterninger med
mineralvand på karton. Vandet har stået stille længe, og luftboblerne har
haft en mulighed for at "fordampe".
Frisk vand fra hanen bliver "rystet" samme med luft i det lille
"sparefilter" for enden af hanen.
Teoretisk ville man så kunne få mere klare isterninger i en fryser der kun
er -1 grad, i forhold til en fryser der fryser med -30 grader. Luften i
vandet for simpelthen lov til at "fordampe" i længere tid ved -1 grad.
| |
Devast8or (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Devast8or |
Dato : 07-08-04 20:01 |
|
ThomasB wrote:
> Luftbobler i vandet har også en stor del af skylden. Isen sprækker
> når der er luftbobler.
> Dette kan undgåes ved at fjerne luften med et filter, eller ved at
> fryse isen af flere omgange, så luftboblerne har en mulighed for at
> komme ud. (altså stor overflade i forhold til massen)
>
> Dette kan også være svaret på, hvorfor man kan få klare isterninger
> med mineralvand på karton. Vandet har stået stille længe, og
> luftboblerne har haft en mulighed for at "fordampe".
>
> Frisk vand fra hanen bliver "rystet" samme med luft i det lille
> "sparefilter" for enden af hanen.
>
> Teoretisk ville man så kunne få mere klare isterninger i en fryser
> der kun er -1 grad, i forhold til en fryser der fryser med -30
> grader. Luften i vandet for simpelthen lov til at "fordampe" i
> længere tid ved -1 grad.
Kunne man så forestille sig at hvis du fylder en isterningbakke med vand og
lader den stå ude på bordet et stykke tid inden den kommer i fryseren, så
giver det klare isterninger?
Nu har jeg ikke lige isterningbakke, men det kunne være meget sjovt at prøve
om det giver noget.
Devast8or
| |
Ole Larsen (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 07-08-04 23:40 |
|
"Devast8or" <invalid@invalid.invalid> skrev i en meddelelse
news:cf38oo$2i9n$1@news.cybercity.dk...
> ThomasB wrote:
> Kunne man så forestille sig at hvis du fylder en isterningbakke med vand
og
> lader den stå ude på bordet et stykke tid inden den kommer i fryseren, så
> giver det klare isterninger?
Frisktappet postevand er overmættet mht CO2. Lader man det stå nogen tid
(timer) opnås balance på, så vidt jeg husker,
0,64 mg CO2/L
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Devast8or (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Devast8or |
Dato : 07-08-04 23:59 |
|
Ole Larsen wrote:
>
> Frisktappet postevand er overmættet mht CO2. Lader man det stå nogen
> tid (timer) opnås balance på, så vidt jeg husker,
> 0,64 mg CO2/L
Ok. Det siger mig ikke lige så meget (men er CO2 ikke kulsyre? det er der
vel ikke i postevand?)
Devast8or
| |
Morten Bjergstrøm (09-08-2004)
| Kommentar Fra : Morten Bjergstrøm |
Dato : 09-08-04 10:36 |
|
"Devast8or" <invalid@invalid.invalid> skrev:
>> Frisktappet postevand er overmættet mht CO2. Lader man det stå
>> nogen tid (timer) opnås balance på, så vidt jeg husker, 0,64 mg
>> CO2/L
>
> Ok. Det siger mig ikke lige så meget (men er CO2 ikke kulsyre? det
> er der vel ikke i postevand?)
Der er CO2 i luften. Vand i kontakt med luften vil have en
koncentration af CO2 svarende til ligevægten mellem CO2 (g) = CO2 (aq)
CO2 (aq) + H2O = H2CO3
H2CO3 = HCO3- + H+
HCO3- = CO32- + H+
Om det giver en ligevægtskoncentration på 0,64mg/L gider jeg ikke regne
efter.
--
Morten http://miljokemi.dk
Chilidyrkning med debatforum http://miljokemi.dk/chili
| |
Bo Warming (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 07-08-04 20:16 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:41150135$0$19933$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf2up5$1225$1@gnd.k-net.dk...
>
> > Det er ikke vrøvl fordi du ikke er enig eller ikke ved bedre.
>
> Godt så.
>
> > Klare isterninger laves i praksis ved at undgå at isen brydes og
sprækker.
>
> Vil du medgive, at et højt indhold af urenheder og mineraler i vandet øger
> risikoen for, at isen brydes og sprækker under indfrysning?
Næppe væsentligt.
Når uklare isterninger smelter, ses ikke altid kalkkrystaller fra det
uklare. Det er vist især luft. Køleskabe med isterningproducerende fryser,
bruger normalt vand - og undgår luftbobler ved at der fryses først et lag og
så et lag uden på det osv, dvs intet luft indelukkes.
I min barndom havde vi ikke køleskabe men isskabe, og ismejeriet solgte os
kæmpe-isstykker, der havde uklarhed i midten, men det meste var totalt
klart. De var levet af alm vandværksvand med kalk i.
Når man ser bundfald efter optøning, er det så magnesium eller calcium
salte? (blivende eller forbigående hårdhed?)
Magnesiumsaltene burde ikke være væsentlig mindre opløselige i koldt vand
end i varmt, hvorimod calcium salte er mest opløselige når der er kuldioxid
i vandet, og kuldioxid forsvinder ved opvarmning, ikke ved nedfrysning -
måske nogen på dk.videnskab kan forklare.?
Uklarhed kan aldrig sammenlignes med mat glas - når smeltning begynder, vil
overfladen altid være uden ridser.
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 00:55 |
|
"Bo Warming" <Bo.Warming@spamfilter.dk> skrev i en meddelelse
news:IT9Rc.21014$p05.644@fe30.usenetserver.com...
> "Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
> news:41150135$0$19933$14726298@news.sunsite.dk...
> > "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> > news:cf2up5$1225$1@gnd.k-net.dk...
> Uklarhed kan aldrig sammenlignes med mat glas - når smeltning begynder,
vil
> overfladen altid være uden ridser.
Jeg tænker på så at sige makroskopisk ruhed - folder i plastikken m.m. måske
en sammenligning med en kantet og/eller buet prisme ville have været mere
velegnet - de smelter jo ikke med det første.
Jeg tænkte på sådan noget "bølget" glas og ikke sandblæst - det skulle
selvfølgelig være præciseret bedre.
Det er ganske rigtigt at sprækker og mikroskopisk ruhed forsvinder hurtigt
under smeltningen.
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 16:11 |
|
"A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
news:4114eae1$0$19925$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" skrev
>
> > Der er derfor ingen grund til at tro kildevand skulle indeholde andre
> > egenskaber mht til frysning end alt andet drikkevand, eller for den sags
> > skyld andre egenskaber mht noget som helst andet.
> >
>
> Ok, men hvorfor var den så helt klar?
Fordi du ikke kan komme med en anden forklaring betyder det ikke at den du
kommer med er rigtig
Når kildevand og postevand er ens i alle henseender gælder det osse når den
fryses. Vandets fysiske egenskaber med den givne kemiske sammensætning
ændrer sig ikke bare fordi vi skal lave isterninger.
Derfor er kildevands teorien ikke sand - ligegyldigt om der mangler en anden
forklaring eller ej.
> Jeg har nemlig aldrig set det med almindeligt postevand. Det kan vel ikke
> være kartonen?
Jeg mener det er kartonen - i den har isen/vandet kunne fryse og dermed
udvide sig uden at skabe spændinger med efterfølgende brydning/knusning af
krystalstrukturen.
Således er jeg osse enig med den forklaring ThomasB har givet allerede.
På restauranter og andre steder laver de iøvrigt ganske klare isterninger
uden at anvende hverken kildevand demineraliseret vand (destilleret -
millipore etc.).
Dette er fordi en ismaskine typisk virker uden en "form" - terningerne
dannes på en nedkølet "pind" og gror derefter til en hel terning uden at
røre eller blive presset af nogen fysisk barriere.
Jeg har iøvrigt en i kælderen og giver da gerne en terning hvis de er så
spændende
| |
-V- (07-08-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 07-08-04 16:33 |
|
Jonas Kofod wrote:
> ismaskine
> Jeg har iøvrigt en i kælderen og giver da gerne en terning hvis de er
> så spændende
Du har en i kælderen?
Hvorfra dog?
-V-
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 17:41 |
|
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4114f7e5$0$203$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jonas Kofod wrote:
> > ismaskine
>
> > Jeg har iøvrigt en i kælderen og giver da gerne en terning hvis de er
> > så spændende
>
> Du har en i kælderen?
> Hvorfra dog?
Det er et kollegie Jeg aner det ikke - men jeg har sat mig ind i hvor
jeg får en fra da det er min plan at fortsætte med samme bekvemmelighed
fremover. Det er en bekendt med restauration.
Iøvrigt er det ikke "Umuligt" for almindelige dødelige mennesker at få en -
uden at der skal pant i bil eller hus vel at mærke De kommer i
"fornuftige" størrelser.
| |
-V- (08-08-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 08-08-04 01:09 |
|
Jonas Kofod wrote:
>>> ismaskine
>>
>>> Jeg har iøvrigt en i kælderen og giver da gerne en terning hvis de
>>> er så spændende
>>
>> Du har en i kælderen?
>> Hvorfra dog?
>
> Det er et kollegie
Burde jeg have gættet, med tanke på din mailadresse.
Er du k'er?
-V-
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 01:50 |
|
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:41157082$0$216$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jonas Kofod wrote:
> >>> ismaskine
> >>
> >>> Jeg har iøvrigt en i kælderen og giver da gerne en terning hvis de
> >>> er så spændende
> >>
> >> Du har en i kælderen?
> >> Hvorfra dog?
> >
> > Det er et kollegie
>
> Burde jeg have gættet, med tanke på din mailadresse.
>
> Er du k'er?
Hvis det hentyder til kemi? Jeps kemiingeniør civil.
| |
A. Hagstrøm (07-08-2004)
| Kommentar Fra : A. Hagstrøm |
Dato : 07-08-04 16:49 |
|
"Jonas Kofod" skrev
> > Ok, men hvorfor var den så helt klar?
>
> Fordi du ikke kan komme med en anden forklaring betyder det ikke at den du
> kommer med er rigtig
Det påstår jeg så sandelig heller ikke. Jeg er bare interesseret i at kende
årsagen.
/Anders
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 17:34 |
|
"A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
news:4114f9db$0$19927$14726298@news.sunsite.dk...
> "Jonas Kofod" skrev
>
> > > Ok, men hvorfor var den så helt klar?
> >
> > Fordi du ikke kan komme med en anden forklaring betyder det ikke at den
du
> > kommer med er rigtig
>
> Det påstår jeg så sandelig heller ikke. Jeg er bare interesseret i at
kende
> årsagen.
Det var heller ikke ment "sådan"
| |
Ole Larsen (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 07-08-04 17:48 |
|
"A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
news:4114f9db$0$19927$14726298@news.sunsite.dk...
> Det påstår jeg så sandelig heller ikke. Jeg er bare interesseret i at
kende
> årsagen.
Hvis Haralds kilde er kommunalt Silkeborgvand som nævnt og hvis Silkeborg er
et af de midtjydske områder der har meget blødt vand, har du forklaringen.
Den med at vandet skal kunne udvide sig under frysning tror jeg ikke på:
Mine plasticposer med vand har ofte luftlommer efter frysning og isen er
uklar alligevel. Tør du isen op, ser du bundfald af kalk.
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Jonas Kofod (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 07-08-04 17:56 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:411506c4$0$192$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "A. Hagstrøm" <hFJERN@gstrom.dk> skrev i en meddelelse
> news:4114f9db$0$19927$14726298@news.sunsite.dk...
> > Det påstår jeg så sandelig heller ikke. Jeg er bare interesseret i at
> kende
> > årsagen.
>
> Hvis Haralds kilde er kommunalt Silkeborgvand som nævnt og hvis Silkeborg
er
> et af de midtjydske områder der har meget blødt vand, har du forklaringen.
Harilds kilde og silkeborgvand er rigtigt nok meget blødt - men det er ikke
forklaringen.
> Den med at vandet skal kunne udvide sig under frysning tror jeg ikke på:
Nej men det er ellers et videnskabeligt faktum at vand udvider sig ved
frysning. Det gælder osse selvom vi er bevæger os fra naturvidenskaben og
hjem i køkkenet. Hvis du ikke tror på det kan du smide en dåse sodavand i
fryseren og vente - hvis du er meget skeptisk kan du prøve med et glas vand,
men det vil jeg ikke anbefale.
> Mine plasticposer med vand har ofte luftlommer efter frysning og isen er
> uklar alligevel. Tør du isen op, ser du bundfald af kalk.
Hvis du laver en "klar" prisme/isterning er det ikke kun et krav at
krystalstrukturen er hel - det er osse et krav at overfladen en glat - det
er en isterning fra en pose ikke.
Du kan sammenligne det med klare/glatte ruder og matterede ruder. Matterede
ruder laves ikke af glas med urenheder med ved at overfladen er ru.
Der er iøvrigt osse kalk bundfald fra mine klare isterninger.
| |
Allan Møller (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Allan Møller |
Dato : 07-08-04 23:15 |
|
> hjem i køkkenet. Hvis du ikke tror på det kan du smide en dåse sodavand i
> fryseren og vente - hvis du er meget skeptisk kan du prøve med et glas
vand,
Ville en dåsesodavand sprænge ? Kunne måske være farligt ?
Mvh. Allan
| |
Lars Kristensen (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Lars Kristensen |
Dato : 07-08-04 23:49 |
|
Allan Møller wrote:
>>hjem i køkkenet. Hvis du ikke tror på det kan du smide en dåse sodavand i
>>fryseren og vente - hvis du er meget skeptisk kan du prøve med et glas
>
> vand,
>
> Ville en dåsesodavand sprænge ? Kunne måske være farligt ?
Jep, et farligt svineri.
- Lars
| |
Ole Larsen (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 07-08-04 23:37 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf315i$132m$1@gnd.k-net.dk...
>
> > Den med at vandet skal kunne udvide sig under frysning tror jeg ikke på:
>
> Nej men det er ellers et videnskabeligt faktum at vand udvider sig ved
> frysning. Det gælder osse selvom vi er bevæger os fra naturvidenskaben og
> hjem i køkkenet. Hvis du ikke tror på det kan du smide en dåse sodavand i
> fryseren og vente - hvis du er meget skeptisk kan du prøve med et glas
vand,
> men det vil jeg ikke anbefale.
Er aldeles udmærket klar over at vand udvider sig under frysning. Mente
naturligvis at jeg ikke tror på det som årsagen til uklarhed i isterninger
> > Mine plasticposer med vand har ofte luftlommer efter frysning og isen er
> > uklar alligevel. Tør du isen op, ser du bundfald af kalk.
>
> Hvis du laver en "klar" prisme/isterning er det ikke kun et krav at
> krystalstrukturen er hel - det er osse et krav at overfladen en glat - det
> er en isterning fra en pose ikke.
> Du kan sammenligne det med klare/glatte ruder og matterede ruder.
Matterede
> ruder laves ikke af glas med urenheder med ved at overfladen er ru.
Isterninger i pose er klare i den yderste 1/2, men grumsede i den midterste,
så den med den glatte overflade holder ikke.
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 00:48 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:411558b1$0$177$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf315i$132m$1@gnd.k-net.dk...
> >
> > > Den med at vandet skal kunne udvide sig under frysning tror jeg ikke
på:
> >
> > Nej men det er ellers et videnskabeligt faktum at vand udvider sig ved
> > frysning. Det gælder osse selvom vi er bevæger os fra naturvidenskaben
og
> > hjem i køkkenet. Hvis du ikke tror på det kan du smide en dåse sodavand
i
> > fryseren og vente - hvis du er meget skeptisk kan du prøve med et glas
> vand,
> > men det vil jeg ikke anbefale.
>
> Er aldeles udmærket klar over at vand udvider sig under frysning. Mente
> naturligvis at jeg ikke tror på det som årsagen til uklarhed i isterninger
>
>
> > > Mine plasticposer med vand har ofte luftlommer efter frysning og isen
er
> > > uklar alligevel. Tør du isen op, ser du bundfald af kalk.
> >
> > Hvis du laver en "klar" prisme/isterning er det ikke kun et krav at
> > krystalstrukturen er hel - det er osse et krav at overfladen en glat -
det
> > er en isterning fra en pose ikke.
> > Du kan sammenligne det med klare/glatte ruder og matterede ruder.
> Matterede
> > ruder laves ikke af glas med urenheder med ved at overfladen er ru.
>
> Isterninger i pose er klare i den yderste 1/2, men grumsede i den
midterste,
> så den med den glatte overflade holder ikke.
Jeg ved ikke hvad du vil tro på eller lade være - men jeg og den samlede
restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt og
hårdt vand. Hvad der så er i vejen med dine isposer kan jeg ikke svare dig
på men det er ikke urenhederne.
| |
Ole Larsen (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 08-08-04 12:46 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf3p9m$1c3v$1@gnd.k-net.dk...
> men jeg og den samlede
> restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt og
> hårdt vand.
Det passer simpelthen ikke - har lige kontrolleret to steder her i Odense.
Begge steder er isterningerne uklare i den mest massive del ( istern. m. hul
i )
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 13:13 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:411611a1$0$161$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf3p9m$1c3v$1@gnd.k-net.dk...
> > men jeg og den samlede
> > restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt og
> > hårdt vand.
>
> Det passer simpelthen ikke - har lige kontrolleret to steder her i Odense.
> Begge steder er isterningerne uklare i den mest massive del ( istern. m.
hul
> i )
Ok du har fundet to og konklusionen er dermed at man ikke kan lave klare
isterninger af hårdt vand. Sikken en kontrol - du vrøvler ud over hvad du
har forstand på.
Du mener altså lige at have bevist at de terninger som alle går og siger er
de rigtige klare terninger ikke er klare - det er rigtigt flot.
Jeg tror du skal være mere objektiv når du "kontrollere" og tænke dig lidt
bedre om mht til logikken i dine konklusioner.
En gang for alle restaurationer med klare isterninger anvender IKKE renset
vand de anvender postevand. Tror du McD har et stort dyrt ionbytter apparat
stående ude bag hvis de ligger i et område med hårdt vand? (og jeg tager
hatten af for den der kan finde en uklar McD terning)
Render restuaratørene i Nyhavn ned på apoteket og køber demineraliseret
vand?
Nej de gør ej de har en maskine der fryser lag på lag for at undgå luft og
fysisk pres i terningen - intet mere intet mindre.
Jeg anvender heller ikke renset vand og jeg har ganske klare isterninger -
vel at mærke ved at anvende noget af det mest hårde vand der kan fremdrives
i DK (hårdere end Odense).
Dette er et BEVIS for at der kan laves klare isterninger med hårdt vand.
Dine såkaldte kontroller der eftersigende skal sige at to isterninger i
Odense er uklare er ikke bevis for noget som helst.
Du kan komme med 10.000 uklare isterninger uden at det beviser noget.
Derimod beviser en enkelt klar isterning af hårdt vand at det er muligt at
lave netop klare isterninger af hårdt vand.
Så igen der er INGEN mineralske urenheder i drikkevand der forhindrer at
lave klare isterninger af det.
| |
Simon Nejmann (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Simon Nejmann |
Dato : 08-08-04 15:20 |
|
On Sun, 8 Aug 2004 14:12:30 +0200, "Jonas Kofod"
<KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> wrote:
>Render restuaratørene i Nyhavn ned på apoteket og køber demineraliseret
>vand?
>Nej de gør ej de har en maskine der fryser lag på lag for at undgå luft og
>fysisk pres i terningen - intet mere intet mindre.
>Jeg anvender heller ikke renset vand og jeg har ganske klare isterninger -
>vel at mærke ved at anvende noget af det mest hårde vand der kan fremdrives
>i DK (hårdere end Odense).
>Dette er et BEVIS for at der kan laves klare isterninger med hårdt vand.
Tja, på en måde har du ret, på en måde har Ole...
Varmt vand kan opløse mere mineral end koldt vand, så når vand fryses
vil eventuelt overskud af mineraler udskilles. Hvis isen fryses udefra
og ind, så vil alle de udskildte mineraler blive fanget inde i midten
og vise sig som en hvid tåge. Hvis isen fryses indefra og ud vil
mineralerne blive på ydersiden (og vil blive skyllet væk af det næste
lag vand).
Så dine klare isterninger af meget hårdt vand kommer ikke til at
indeholde mere mineral end klare isterninger af mindre hårdt vand - de
bliver demineraliseret som en del af nedfrysningsprocessen.
Men vand indeholder ikke kun opløste mineraler, det indeholder også
opløst luft. Men igen kan det indeholde mere jo varmere det er (ca.
det går galt når vandet begynder at koge). Igen bliver luften fanget i
midten hvis man fryser udefra og ind, mens indefra og ud lader luften
undslippe. Luftbobler i isen giver selvfølgelig også uklar is.
Så tricket ved at lave de _helt_ klare isterninger er at fryse vandet
indefra og ud (i tynde lag giver samme effekt) - den metode klarer
naturligt at smide alle de urenheder i vandet ud, som ellers ville
gøre isen tåget.
Hvis man ikke kan lave indefra og ud tricket fra ismaskinen, så bliver
man nød til at hjælpe med til at gøre vandet rent. Brug
demineraliseret vand, og kog det først. Der må ikke være flere
mineraler i vandet end der kan opløses i is, og kogningen får luften i
vandet til at udvidde sig og blive til bobler - luften forsvinder fra
vandet.
Sidste problem er, at hvis vandet bliver frosset for hurtigt, så vil
det dannes en hård skal af is yderst mens det inderste stadig er
flydende. Når det inderste så fryser vil det udvidde sig og sprænge
skallen = tynde sprækker i isen der igen gør den tåget. Vand fylder så
vidt jeg kan huske mindst ved 4 grader celcius.
Så hvis isterningerne skal være helt klare, så skal fryseren være på
lige under frysepunkter. Dermed får det inderste vand tid til at blive
koldt før det yderste fryser. Eller også så skal man fryse vandet i
tynde skiver - hæld tyndt lag vand i isterningbakken, vent til det er
frosset, hæld tyndt lag vand over isen, vent til det er frosset,
fortsæt til ønsket tykkelse.
--
Med venlige hilsner
Simon Nejmann
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 16:10 |
|
"Simon Nejmann" <snejmann@worldonline.REMOVETHIS.dk> skrev i en meddelelse
news:qhbch0tiv1qvktiedhe18l2nu07oklb4rh@4ax.com...
> On Sun, 8 Aug 2004 14:12:30 +0200, "Jonas Kofod"
> <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> wrote:
>
> >Render restuaratørene i Nyhavn ned på apoteket og køber demineraliseret
> >vand?
> >Nej de gør ej de har en maskine der fryser lag på lag for at undgå luft
og
> >fysisk pres i terningen - intet mere intet mindre.
> >Jeg anvender heller ikke renset vand og jeg har ganske klare
isterninger -
> >vel at mærke ved at anvende noget af det mest hårde vand der kan
fremdrives
> >i DK (hårdere end Odense).
> >Dette er et BEVIS for at der kan laves klare isterninger med hårdt vand.
>
> Tja, på en måde har du ret, på en måde har Ole...
>
> Varmt vand kan opløse mere mineral end koldt vand, så når vand fryses
> vil eventuelt overskud af mineraler udskilles. Hvis isen fryses udefra
> og ind, så vil alle de udskildte mineraler blive fanget inde i midten
> og vise sig som en hvid tåge. Hvis isen fryses indefra og ud vil
> mineralerne blive på ydersiden (og vil blive skyllet væk af det næste
> lag vand).
Vi snakker om drikkevand
> Så dine klare isterninger af meget hårdt vand kommer ikke til at
> indeholde mere mineral end klare isterninger af mindre hårdt vand - de
> bliver demineraliseret som en del af nedfrysningsprocessen.
Så "hårdt" vand har vi ikke i hanerne at mineralers variende mætningspunkt
ved en temperatur forskel på en 20 grader har betydning. 30 dHg er grænsen i
DK - det er ikke keramikerens vaskevand m.m. vi putter i fryseren.
> Men vand indeholder ikke kun opløste mineraler, det indeholder også
> opløst luft. Men igen kan det indeholde mere jo varmere det er (ca.
> det går galt når vandet begynder at koge). Igen bliver luften fanget i
> midten hvis man fryser udefra og ind, mens indefra og ud lader luften
> undslippe. Luftbobler i isen giver selvfølgelig også uklar is.
Naturligvis - men det er ikke af betydning mht hårdt vand eller andre
mineralske urenheder om er omdrejningspunktet i mit seneste indlæg
> Så tricket ved at lave de _helt_ klare isterninger er at fryse vandet
> indefra og ud (i tynde lag giver samme effekt) - den metode klarer
> naturligt at smide alle de urenheder i vandet ud, som ellers ville
> gøre isen tåget.
Kun urenheder som vil diffundere væk efter at blive udskilt ved at de er
gasser. Hvis din kalkmætningsteori skal holde vil kalken bare udfælde sig på
isterningen i lag.
> Hvis man ikke kan lave indefra og ud tricket fra ismaskinen, så bliver
> man nød til at hjælpe med til at gøre vandet rent. Brug
> demineraliseret vand, og kog det først. Der må ikke være flere
> mineraler i vandet end der kan opløses i is, og kogningen får luften i
> vandet til at udvidde sig og blive til bobler - luften forsvinder fra
> vandet.
Almindeligt hårdt vand fra hanen er lige så fint.
Hvorfor i alverden vil du koge det?
Det vil bare hæve koncentrationen af salte (som efter din mætningsteori har
betydning).
Luft opløst i vand forsvinder i øvrigt ikke i væsentlig grad ved kogning.
> Sidste problem er, at hvis vandet bliver frosset for hurtigt, så vil
> det dannes en hård skal af is yderst mens det inderste stadig er
> flydende. Når det inderste så fryser vil det udvidde sig og sprænge
> skallen = tynde sprækker i isen der igen gør den tåget. Vand fylder så
> vidt jeg kan huske mindst ved 4 grader celcius.
Rigtigt - og det udvider sig ydermere betragteligt ved faseskiftet. Her kan
der ses på et fasediagram hvor meget det egentlig drejer sig om
http://www.lsbu.ac.uk/water/explan.html#density en massefylde ændring på en
små 10 % for faseskiftet alene.
| |
Ole Larsen (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 08-08-04 20:59 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
news:cf5512$1hu1$1@gnd.k-net.dk...
> "Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
> news:411611a1$0$161$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> >
> > "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> > news:cf3p9m$1c3v$1@gnd.k-net.dk...
> > > men jeg og den samlede
> > > restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt
og
> > > hårdt vand.
> >
> > Det passer simpelthen ikke - har lige kontrolleret to steder her i
Odense.
> > Begge steder er isterningerne uklare i den mest massive del ( istern. m.
> hul
> > i )
>
> Ok du har fundet to og konklusionen er dermed at man ikke kan lave klare
> isterninger af hårdt vand. Sikken en kontrol - du vrøvler ud over hvad du
> har forstand på.
> Du mener altså lige at have bevist at de terninger som alle går og siger
er
> de rigtige klare terninger ikke er klare - det er rigtigt flot.
> Jeg tror du skal være mere objektiv når du "kontrollere" og tænke dig lidt
> bedre om mht til logikken i dine konklusioner.
>
> En gang for alle restaurationer med klare isterninger anvender IKKE renset
> vand de anvender postevand. Tror du McD har et stort dyrt ionbytter
apparat
> stående ude bag hvis de ligger i et område med hårdt vand? (og jeg tager
> hatten af for den der kan finde en uklar McD terning)
> Render restuaratørene i Nyhavn ned på apoteket og køber demineraliseret
> vand?
> Nej de gør ej de har en maskine der fryser lag på lag for at undgå luft og
> fysisk pres i terningen - intet mere intet mindre.
> Jeg anvender heller ikke renset vand og jeg har ganske klare isterninger -
> vel at mærke ved at anvende noget af det mest hårde vand der kan
fremdrives
> i DK (hårdere end Odense).
> Dette er et BEVIS for at der kan laves klare isterninger med hårdt vand.
> Dine såkaldte kontroller der eftersigende skal sige at to isterninger i
> Odense er uklare er ikke bevis for noget som helst.
> Du kan komme med 10.000 uklare isterninger uden at det beviser noget.
> Derimod beviser en enkelt klar isterning af hårdt vand at det er muligt at
> lave netop klare isterninger af hårdt vand.
>
> Så igen der er INGEN mineralske urenheder i drikkevand der forhindrer at
> lave klare isterninger af det.
>
Når du vælger den uartige tone i forsøg på at "make you point" er jeg færdig
med yderligere kommunikation med dig.
P.S. Var lige på McD sidst på eftermiddagen - og ja - de har de flotteste
isterninger med en stor kerne af mathvidt. ;- O
EOD
Ole
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 21:08 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:4116867d$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> news:cf5512$1hu1$1@gnd.k-net.dk...
> > "Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
> > news:411611a1$0$161$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > >
> > > "Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> skrev i en meddelelse
> > > news:cf3p9m$1c3v$1@gnd.k-net.dk...
> > > > men jeg og den samlede
> > > > restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt
> og
> > > > hårdt vand.
> > >
> > > Det passer simpelthen ikke - har lige kontrolleret to steder her i
> Odense.
> > > Begge steder er isterningerne uklare i den mest massive del ( istern.
m.
> > hul
> > > i )
> >
> > Ok du har fundet to og konklusionen er dermed at man ikke kan lave klare
> > isterninger af hårdt vand. Sikken en kontrol - du vrøvler ud over hvad
du
> > har forstand på.
> > Du mener altså lige at have bevist at de terninger som alle går og siger
> er
> > de rigtige klare terninger ikke er klare - det er rigtigt flot.
> > Jeg tror du skal være mere objektiv når du "kontrollere" og tænke dig
lidt
> > bedre om mht til logikken i dine konklusioner.
> >
> > En gang for alle restaurationer med klare isterninger anvender IKKE
renset
> > vand de anvender postevand. Tror du McD har et stort dyrt ionbytter
> apparat
> > stående ude bag hvis de ligger i et område med hårdt vand? (og jeg tager
> > hatten af for den der kan finde en uklar McD terning)
> > Render restuaratørene i Nyhavn ned på apoteket og køber demineraliseret
> > vand?
> > Nej de gør ej de har en maskine der fryser lag på lag for at undgå luft
og
> > fysisk pres i terningen - intet mere intet mindre.
> > Jeg anvender heller ikke renset vand og jeg har ganske klare
isterninger -
> > vel at mærke ved at anvende noget af det mest hårde vand der kan
> fremdrives
> > i DK (hårdere end Odense).
> > Dette er et BEVIS for at der kan laves klare isterninger med hårdt vand.
> > Dine såkaldte kontroller der eftersigende skal sige at to isterninger i
> > Odense er uklare er ikke bevis for noget som helst.
> > Du kan komme med 10.000 uklare isterninger uden at det beviser noget.
> > Derimod beviser en enkelt klar isterning af hårdt vand at det er muligt
at
> > lave netop klare isterninger af hårdt vand.
> >
> > Så igen der er INGEN mineralske urenheder i drikkevand der forhindrer at
> > lave klare isterninger af det.
> >
> Når du vælger den uartige tone i forsøg på at "make you point" er jeg
færdig
> med yderligere kommunikation med dig.
>
> P.S. Var lige på McD sidst på eftermiddagen - og ja - de har de flotteste
> isterninger med en stor kerne af mathvidt. ;- O
> EOD
> Ole
Ja hvis det er uartigt at du ikke får ret når du udtaler dig om noget du
ikke har en fis forstand på så er det uartigt.
Du er sur over du ikke har ret og at du ikke aner noget om fysisk kemi eller
logisk bevisslutninger.
| |
Hauge (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 08-08-04 21:23 |
|
Hejsa
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> wrote in message
news:cf60qa$1pqc$1@gnd.k-net.dk...
> Du er sur over du ikke har ret og at du ikke aner noget om fysisk kemi
eller
> logisk bevisslutninger.
Så har jeg en link, der beviser at i besvarer indlæg på en lettere træls
måde:
http://usenet.dk/netikette/citatteknik.html
Klip i det i ikke svarer på, det er træls at skulle rulle 350 linjer ned,
for at finde et svar på 4.
FUT: dk.admin.netikette hvilket betyder at evt. svar til dette indlæg, kan
læses der.
Mvh Hauge
| |
Hauge (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 08-08-04 21:18 |
|
Hejsa
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> wrote in message
news:4116867d$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Når du vælger den uartige tone i forsøg på at "make you point" er jeg
færdig
> med yderligere kommunikation med dig.
Uartig? Hehe, hvilken børnehave kommer du fra?
Han sagde det sq da på en ganske pæn måde, ikke ret uartig efter min
mening..
/Hauge
| |
Ole Larsen (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 08-08-04 22:30 |
|
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:41168a70$0$173$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
I stedet for at demonstrere dit eget niveau :
> Uartig? Hehe, hvilken børnehave kommer du fra?
Kunne du måske bevæges til at se på udsagnenes troværdighed :
Jonas påstår:
> > > men jeg og den samlede
> > > restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt
og
> > > hårdt vand.
Og jeg går ind to tilfældige steder og får begge steder et glas med kun
isterninger der alle har mælkehvid kerne.
Så påstår han:
>(og jeg tager
> hatten af for den der kan finde en uklar McD terning)
Og så går jeg ind på en tilfældig McDonalds og får et bæger kun isterninger,
der er lige så mælkehvide i kernen som de er de andre steder.
To påstande tilbagevist med praktiske eksempler fra virkeligheden.
Så står det enhver frit at tænke sit om de øvrige påstandes lødighed
Mvh
Ole
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Jonas Kofod (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Jonas Kofod |
Dato : 08-08-04 23:29 |
|
"Ole Larsen" <oleNOSPAMtan@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:41169a74$0$188$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
> news:41168a70$0$173$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> I stedet for at demonstrere dit eget niveau :
> > Uartig? Hehe, hvilken børnehave kommer du fra?
> Kunne du måske bevæges til at se på udsagnenes troværdighed :
>
> Jonas påstår:
> > > > men jeg og den samlede
> > > > restaurationsbranche laver altså klare isterninger af mineralholdigt
> og
> > > > hårdt vand.
> Og jeg går ind to tilfældige steder og får begge steder et glas med kun
> isterninger der alle har mælkehvid kerne.
> Så påstår han:
> >(og jeg tager
> > hatten af for den der kan finde en uklar McD terning)
> Og så går jeg ind på en tilfældig McDonalds og får et bæger kun
isterninger,
> der er lige så mælkehvide i kernen som de er de andre steder.
> To påstande tilbagevist med praktiske eksempler fra virkeligheden.
> Så står det enhver frit at tænke sit om de øvrige påstandes lødighed
Men det gør mig uartig?
Ligegyldigt hvad du mener at have set så bruger de ikke renset vand i
restaurationsbranchen deri ligger min påstand.
Iøvrigt er det klart for enhver med forstand på fysisk kemi at din påstand
ikke holder.
Hvis du arbejdede med isterninger der var lavet med urenheder i en sådan
grad at urenheder ville udfælde sig under indfrysningen ville de aldrig vise
sig på den måde du påstår at se, som en hvid kerne. Så hvis du havde ret
ville du stadig ikke se det du påstår at have set. Derfor kan jeg ikke andet
end tro at om du har ret eller ej - din observation er vrøvl og hysteri for
at få ret.
Iøvrigt tror ikke ikke du forstod logikken i at du ikke med at fremvise nok
så mange uklare isterninger uden at have bevist at klare isterninger kan
laves med hårdt vand. Derimod er fremvisningen af en enkelt isterning lavet
af hårdt vand nok til at bevise det modsatte. Derfor har du ikke tilbagevist
noget som helst.
Hvis du stadig ikke er inde i den logiske resonans bag slutninger i sådanne
situationer må du tage det op med din matematiklærer.
Jeg har én isterning (og tager gerne en ny frem) lavet af hårdt Lyngby
vand - jeg har vist den til tilfældige på køkkenet og venner, selv har jeg
osse kigget på den, spørgsmålet er "er de her isterninger klare?" jeg har
ikke hørt et nej endnu. Det er bevis for at den klare isterning kan laves af
hårdt vand.
Og jeg vil egentligt gerne høre fra andre der har set "isterninger der alle
har mælkehvid kerne" fordi jeg har ved gud aldrig hørt om andre end dig der
har set isterninger med deciderede mælkehvide kerner - og tror faktisk du er
den eneste i verden.
Så jeg stiller spørgsmålet - har andre set en isterning med en mælkehvid
kerne?
Det tror jeg kun det er noget man ser hvis man selv vil se det.
| |
martin (09-08-2004)
| Kommentar Fra : martin |
Dato : 09-08-04 08:47 |
|
"Jonas Kofod" <KofodFJERN@kampsax.dtu.dk> wrote in message
news:cf692h$1si7$1@gnd.k-net.dk...
> Hvis du stadig ikke er inde i den logiske resonans bag slutninger i
sådanne
> situationer må du tage det op med din matematiklærer.
Hej Jonas, Ole og andre interessanter,
Jeg vil ikke blande mig i diskussionen om hvad der gør isterninger klare
eller ej, men det med de logiske slutninger....
Diskussionen er, på grund af bl.a. Jonas' fagkundskab temmelig
videnskabelig. Og teorien om, at alle restaurationer producerer klare
isterninger blev falcificeret af Ole. Dét er et faktum! Så kan man ellers
tale om logisk resonans (og denne diskussion er vist ved at gå i
selv-resonans ) og deduktive metoder.
Martin
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.735 / Virus Database: 489 - Release Date: 06-08-2004
| |
ThomasB (07-08-2004)
| Kommentar Fra : ThomasB |
Dato : 07-08-04 14:22 |
|
"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411490e0$0$163$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
> prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
>
> Er det virkelig kun isterninger, der er hule indeni, som bliver klare? De
er
> jo ligesom lidt svære at lave
>
> Nogen der har en rigtig god idé?
Ja, du skal lave dem i "lag".
Dvs. at du skal fylde bakken med en smule vand, lad det fryse, lidt mere
vand på, og lad det fryse og så fremdeles 10-15 gange. Isterninger flækker
indeni når de fryses i store terninger.
| |
Ole Larsen (07-08-2004)
| Kommentar Fra : Ole Larsen |
Dato : 07-08-04 09:35 |
|
"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411490e0$0$163$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
> prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
>
> Er det virkelig kun isterninger, der er hule indeni, som bliver klare? De
er
> jo ligesom lidt svære at lave
>
> Nogen der har en rigtig god idé?
>
Destilleret eller demineraliseret vand - det er kalken, der gør isen uklar
--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system ( http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.734 / Virus Database: 488 - Release Date: 04-08-2004
| |
Torkil Halvorsen (08-08-2004)
| Kommentar Fra : Torkil Halvorsen |
Dato : 08-08-04 20:56 |
|
Hej..
Kog vandet sammen med en - iforvejen kogt og ren - æggeskal.
Det fjerner den luft, der er i vandet og det meste af kalken bindes på
skallen.
Lad vandet stå i ro og køle af, inden du hælder det om.
Jeg vil ikke påstå, at det laver krystalklare terninger, -
men jeg synes, at de bliver væsentligt mindre uklare...
--
Med venlig hilsen
Torkil Halvorsen
>> Fjern 2 x nono i mailadr. ved reply
"Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:411490e0$0$163$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og har
> prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
>
> Er det virkelig kun isterninger, der er hule indeni, som bliver klare? De
er
> jo ligesom lidt svære at lave
>
> Nogen der har en rigtig god idé?
>
> /Dorthe
>
>
| |
Bo Warming (10-08-2004)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 10-08-04 17:38 |
|
"Torkil Halvorsen" <nonotonoha@nonotdcadsl.dk> wrote in message
news:411684d5$0$283$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Kog vandet sammen med en - iforvejen kogt og ren - æggeskal.
> Det fjerner den luft, der er i vandet og det meste af kalken bindes på
> skallen.
> Lad vandet stå i ro og køle af, inden du hælder det om.
> Jeg vil ikke påstå, at det laver krystalklare terninger, -
> men jeg synes, at de bliver væsentligt mindre uklare...
Æggeskal er unødvendigt. Koges ti minutter er næsten al luft kogt ud.
Boblekim som pimpsten og æggeskal hindrer stødkogning, men det er ikke et
problem i en kedel eller gryde med vand.
Samtidig bundfældes calciumcarbonat som kedelsten, og den "blivende hårdhed"
af magnesiumcarbonat vil næppe skabe uklarhed - den er cirka det halve i
masse.
MEN HVORFOR SKADER UKLARHED I ISTERNINGER - er en cocktail et kunstværk?
> "Dorthe" <dorthemus1@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:411490e0$0$163$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Jeg har forsøgt at lave klare isterninger ved at koge vandet først og
har
> > prøvet at filtrere vandet. Isterningerne bliver stadig uklare.
> >
> > Er det virkelig kun isterninger, der er hule indeni, som bliver klare?
De
> er
> > jo ligesom lidt svære at lave
Isterningsmaskiner laver også former uden hul i midten, og de er også klare.
Vistnok fordi frysning sker lag på lag.
| |
Dorthe (10-08-2004)
| Kommentar Fra : Dorthe |
Dato : 10-08-04 19:53 |
|
"Bo Warming" <Bo.Warming@spamfilter.dk> skrev i en meddelelse
news:HR6Sc.27939$Il4.13429@fe50.usenetserver.com...
> MEN HVORFOR SKADER UKLARHED I ISTERNINGER - er en cocktail et kunstværk?
På en måde, ja....vi ville gerne have klare isterninger, fordi der skal en
vingummibamse i hver isterning....men det ville jo være sjovere, hvis man
kunne se den fra starten!
/Dorthe
| |
|
|