> > Det er ikke så slemt igen - bygning der er tale om kan nok klargøres for
> > 100-250.000,-
>
> Det kommer an på hvor mange "services" der er behov for, f.eks iform af
> isvand, hedvand, damp osv?.
Ja, men i dette sammenhøng bliver der tale om en HLT (varmvandstank), og
opvarmning via el, gas eller damp.
Damp bliver det nok ikke.
Isvand bruges ikke - der køles med alm koldt vand.
> Nu er jeg ikke ret meget inde i bryggerkunsten, så jeg gætter mig lige
lidt
> frem:
>
> Såvidt jeg er orienteret bliver vandet ( ?) pasteuriseret *
Nej - vandet kan vandbehandles inden brygningen hvis man ønsker det, for at
tilpasse sig de enkelte stilarter. (Nørrebro har den del med i deres anlæg)
men det er bestemt ikke et must.
evt. pasteuriesing sker efter at øllet er brygget, og er ofteste
uinteressant for mikrobryggerier.
> Automatisk rengøring af tanke kræver et CIP anlæg
Jeps, det er med i prisen på 1½-2mill, ligeledes er processstyringen.
> Fugefri gulve ( Levnedsmiddelkontrollen vil måske brokke sig lidt hvis der
> er "råt" betongulv i prod. lokalerne )
Noget 2komponent epoxy halløj - kender ikke det rette navn, er den
almindelige løsning.
> Hvordan er det med miljøkrav?.. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis der
stilles
> krav fra kommunens side
Der er naturligvis et ja/nej krav til om man overhovedet må lave et bryggeri
der.
Men til afledning af fejlbryg, rensevand etc. er der ingen problemer i den
størrelsesorden. Behandling af dampen fra kogning er nok heller ikke
nødvendigt ude på fur.
> > Der er pæn forskel på om man vælger slanger eller faste rør til
anlægget.
> > Mit gæt er at de arbejder på et 20-25HL anlæg.
> Dvs. 2000-2500 liter ad gangen?
Jeps 2000-2500 liter pr bryg.
og er man pengegrisk kan man fortynde urten, og få 35-40HL ud af sådan et
bryg... meen det bliver nok ikke tilfældet i dette projekt.
- Tom