Købte i dag en Raadvad sliber med vand. Der er en grov og en fin sliber. Det
var den eneste de havde i "Imerco". Jeg har naturligvis testet den, og den
fungerer godt. Prisen på 289,- taget i betragtning´, manglede det også bare.
Det står dog at den er lavet til Global knive. Damen påstod dog, at det var
en "all-round" sliber. De har sikkert snydt mig så det driver, men på den
anden side, så er den ikke dyrere end et rimeligt godt strygestål. Men jeg
må dog tilstå at mine gamle knive ikke er blevet ligeså skarpe som den nye
Raadvad kokkekniv jeg lige har fået. Men måske er de gamle knive "smadret"
af mine mange forsøg med slibesten + strygestål?
/Jasper
--
Husk at fjerne "FJERNES" i min e-mail adr.
"Niels Elgaard Larsen" <bov@agol.dk> skrev i en meddelelse
news:41137978$0$19935$14726298@news.sunsite.dk...
> Jasper Norman wrote:
> > Hej.
> >
> > Jeg har åbenbart en forkert vinkel på mine håndled. I hvert fald er det
mig
> > næsten umuligt at slibe vores køkkenknive. Eftersom det er mig der laver
> > mad, er dette et stort problem, da jeg hader at arbejde med sløve knive
> > Jeg har en alm. slibesten + et strygestål, som er meget dårlig kvalitet.
Ved
> > ikke om dette betyder noget. Er der nogen der har et godt råd til
hvordan
> > jeg sliber vores knive? Eller måske nogen der har gode/dårlige
erfaringer
> > med de der "automatiske" slibemaskiner man kører kniven igennem. Jeg véd
dog
> > fra en slagter, at de ikke kunne drømme om at bruge disse slibere.
>
>
> Jeg bruger Lansky slibesytemet.
>
http://www.lansky.com/products/systems/standard.html
>
> Man kan godt få endnu mere avancerede og dyrere systemer, der fx sikrer
> at vinklen er præcis den samme over hele æggen. Men Lansky er rimeligt i
> pris og klasser bedre end de billige knivslibere af stål.
>
>
> --
> Niels