Ruth Nielsen <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote:
> Mine mahognibuske står lige nu med masser af mørkeblå bær.
> Hvordan forholder det sig med de bær. Er de en smule giftige,
> eller er de MEGET giftige - kan det tænkes at de bare er sure
> og fyldte med C-vitaminer?
>
> Når der er så mange bær på, som der er nu, synes jeg man bør vide
> lidt om dem.
>
> Hilsen Ruth
Hej
Jeg har fundet ét sted hvor der står den er giftig:
Skrevet af: Heine Refsing – 8. september 2003 kl. 20:58
I »Kommas bog om bær« klassificeres Mahoniebær som »giftige« desværre
fortæller bogen ikke hvori det giftige består – bogen er nok til den
overforsigtige side; men alligevel ville det måske være klogt at finde
ud af hvor giftig den er inden man laver marmelade med Mahoniebær som
hovedindgrediens.
Heine Refsing, Center for Bio-diversitet
www.alco.dk/biodiverse
Men samme sted fandt jeg også dette:
Skrevet af: Henrik Ahlmann – 4. august 2003 kl. 17:58
Mahonie anvendes som andre bær. Uden tilsætning af konserveringsmiddel
bør bær – frugtforholdet være mindst 1:1, så sukkerkoncentrationen
hæmmer mikrober. Med brug af kemi i form af atamon kan du nøjes med
mindre, ca. 300g sukker pr. 500g bær. Kogetiden er 5 minutter inden
sukkeret tilsættes og 5 minutter efter. Husk at man altid kan fortykke
marmelade ved at tilsætte revet umodent æble, der indeholder pektin.
Bjesk kender jeg ikke opskrifter på.
Dog har jeg fundet mange steder, og i et par bøger, hvor der står at den
ikke er giftig, så det er op til dig selv om du tør prøve opskriften,
skriv her i gruppe hvis du prøver, og det går godt.
--
mvh
Ole-J
Jeg er ikke ekspert - selvom jeg ofte udtaler mig som sådan