Hej Mette
> Jeg har på en picnic tænkt mig at medbringe en laksepate/ mousse, men jeg
> mangler en opskrift.
Jeg har en opskrift på laksemousse som serveres i vandbakkelser, derfor
navnet laksebakkelser. Det er det, som vi her i huset kalder en "sikker
vinder", da alle gæster (indtil dato i hvert fald) syntes om det.
Hvor "genialt" det lige er til en picnic vil jeg lade op til dig at afgøre,
men put vandbakkelserne i en pose, moussen i en stor skål og med anretning
på stedet kan jo trods alt lade sig at gøre.
Moussen består kort og godt af en tyk bechamel hvori man blander
hakket/blendet laks (lakserester kan fint bruges) - og i modsætning til hvad
man lige forstiller sig efter den beskrivelse, så smager det virkeligt godt.
Hvis du vil prøve det, så skriv endeligt i gruppen, så skriver jeg gerne
opskriften til dig.
Ellers er der jo Karolines laksepate, men den indeholder både spinat og
fløde, som du jo netop ønskede at undgå. Den er ellers også meget popuær og
temmeligt lettere at tilberede og medbringe på en picnic.
Jeg blev inspireret af dit spørgsmål og besøgte karoline.dk for at få lidt
inspiration, og der er flere lækre opskrifter med laks.
Jeg fandt bl.a. denne side, jeg har ikke afprøvet opskriften, men måske er
den brugbar:
http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=538&pos=16
(Opskriften findes også i karoline 4) Den indeholder altså fløde....
Hov, hjerteforeningen har en opskrift, som du sikkert vil kunne lide. Den er
i hvert fald uden fløde og spinat...
Jeg klipper og klistrer (og håber at copyright er overholdt - jeg har i
hvert fald angivet at kilden er Hjerteforeningen.):
Laksemousse (4 personer)
Ingredienser:
3 blade husblas
150 g røget laks eller røgede lakserester
2 spsk. finthakket rødløg eller alm. løg
2 spsk. fintklippet purløg
1 tsk. revet citronskal (af en økologisk citron)
1 spsk. citronsaft
2 dl fromage frais
2 dl syrnet fløde 9% (fx. cheasy fraiche 9%)
salt
peber
Pynt:
salatblade
citronskiver
1 bundt radiser i skiver
purløg
Tilbehør: masser af godt brød.
Fremgangsmåde:
Udblød husblassen i en skål med rigeligt vand. Hak laksen fint med en kniv
og bland den med løg, purløg, citronskal, citronsaft, fromage frais salt og
peber. Kom husblassen og det vand, der hænger ved i en lille gryde og smelt
det forsigtigt på lavt blus. Lad husblassen køle lidt af i gryden og rør
syrnet fløde 9% i. Bland den syrnede fløde og husblas i de øvrige
ingredienser under hurtig omrøring. Beklæd en lille form med bagepapir. Hæld
moussen i formen og lad den stivne i køleskabet i mindst to timer. Vend
moussen ud på et fad kort før servering og pynt med salatblade,
citronskiver, radiser i skiver og fintsnittet purløg.
"Hjerte"- tip: Denne mousse adskiller sig fra mange andre ved, at den ikke
indeholder fløde. Fløden er erstattet med syrnet fløde 9 % og fromage frais.
På den måde sparer du meget mættet fedt, men den runde og bløde smag er
bevaret - døm selv.
Hvis du vil tabe dig, kan du spise:
¼ af retten med et enkelt stykke brød. Eller brug moussen som andet pålæg.
Energi pr. person: 1500 kJ (360 kcal)
Fordelt på:
Protein 24%
Kulhydrat 55%
Fedt 21% (8 g)
Copyright: Hjerteforeningen, 2002
Ja, det var forslag herfra
MVH
Fam Chr