/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Spumante
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 01-08-04 10:52


Må jeg godt høre, hvad I i denne gruppe mener om den dejlige
friske og perlende spumante. Jeg elsker den, når den er kølig
og serveres i champagneglas og serveres sammen med lidt lette
snacks som f.eks. saltede pistacier.

En gang var der mange som så ned på de italienske vine med
brus, men jeg synes Asti Spumante er højt hævet over alle de
typer perlwein man en gang lidt foragteligt kaldte italiensk champagne.

Som sagt, jeg ville gerne høre hvad andres mening er.

Hilsen Ruth

--






 
 
F.B. [3000] (01-08-2004)
Kommentar
Fra : F.B. [3000]


Dato : 01-08-04 16:32

"Ruth Nielsen" skrev i en meddelelse:
> Må jeg godt høre, hvad I i denne gruppe mener om den dejlige
> friske og perlende spumante. Jeg elsker den, når den er kølig
> og serveres i champagneglas og serveres sammen med lidt lette
> snacks som f.eks. saltede pistacier.
>
> En gang var der mange som så ned på de italienske vine med
> brus, men jeg synes Asti Spumante er højt hævet over alle de
> typer perlwein man en gang lidt foragteligt kaldte italiensk champagne.
>
> Som sagt, jeg ville gerne høre hvad andres mening er.


Hej Ruth

Jeg forstår udemærket hvad du sigter til og har egentlig kun den kommentar
at jeg finder Asti vinene lidt for søde og svulstige efter et par glas.
Der imod laver vinbønderne omkring Die (sydøst for Lyon) for lignende vin de
kalder "Clairette" og der er nogenlunde identisk med Asti´en, men langt mere
balanceret og fin i smagen.

Dette kun for at give dig muligheden for at tjekke forskellen en gang hvis
du støder ind i vinen, men da du er glad for Astí´en er det jo godt og
rigtig god fornøjelse med "bælleriet"

--
Hilsen

Flemming Jørgensen
Slet: *nospam*


Ruth Nielsen (01-08-2004)
Kommentar
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 01-08-04 21:37


"F.B. [3000]" skrev i en meddelelse
> "Ruth Nielsen" skrev i en meddelelse:

> Hej Ruth
>
> Jeg forstår udemærket hvad du sigter til og har egentlig kun den kommentar
> at jeg finder Asti vinene lidt for søde og svulstige efter et par glas.

Æhm er den måske ikke rigtig noget for mænd? Jeg lærte Asti Spumante
at kende hos mine venner i Hamborg, men det var nu altid sådan at min
veninde og jeg hyggede os med et par glas Spumante, mens hendes mand
tog sig en whisky

> Der imod laver vinbønderne omkring Die (sydøst for Lyon) for lignende vin
de
> kalder "Clairette" og der er nogenlunde identisk med Asti´en, men langt
mere
> balanceret og fin i smagen.

Den må jeg da prøve at finde frem til en gang.


> Dette kun for at give dig muligheden for at tjekke forskellen en gang hvis
> du støder ind i vinen, men da du er glad for Astí´en er det jo godt og
> rigtig god fornøjelse med "bælleriet"

Jo tak - jeg vil jo bruge den som velkomstdrink på torsdag, der
forhåbentlig bliver en varm dag.

Hilsen Ruth



Heidi (01-08-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 01-08-04 17:07

Ruth Nielsen wrote:
> Må jeg godt høre, hvad I i denne gruppe mener om den dejlige
> friske og perlende spumante. Jeg elsker den, når den er kølig
> og serveres i champagneglas og serveres sammen med lidt lette
> snacks som f.eks. saltede pistacier.
>
> En gang var der mange som så ned på de italienske vine med
> brus, men jeg synes Asti Spumante er højt hævet over alle de
> typer perlwein man en gang lidt foragteligt kaldte italiensk
> champagne.
>
> Som sagt, jeg ville gerne høre hvad andres mening er.

Jeg er også meget glad for den og kan uden problemer bælle den i mig
næsten som saftevand.
Der er en anden variation der vistnok hedder Moscato d'Asti, som også er
god, men med knap så meget brus i, såvidt jeg husker.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Erling Hansen (01-08-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 01-08-04 18:07

Ruth Nielsen <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote:

> Må jeg godt høre, hvad I i denne gruppe mener om den dejlige
> friske og perlende spumante. Jeg elsker den, når den er kølig
> og serveres i champagneglas og serveres sammen med lidt lette
> snacks som f.eks. saltede pistacier.
>
> En gang var der mange som så ned på de italienske vine med
> brus, men jeg synes Asti Spumante er højt hævet over alle de
> typer perlwein man en gang lidt foragteligt kaldte italiensk champagne.
>
> Som sagt, jeg ville gerne høre hvad andres mening er.
>
> Hilsen Ruth

Asti laver flere forskellige 'spumanter' - alt fra secco til amabile og
også i flere forskellige kvaliteter. Efter min mening er de bedste
Asti'er fuldt på højde med de bedste franske.
mvh
Erling

Ruth Nielsen (01-08-2004)
Kommentar
Fra : Ruth Nielsen


Dato : 01-08-04 21:48


"Erling Hansen" skrev i en meddelelse
> Ruth Nielsen wrote:


> Asti laver flere forskellige 'spumanter' - alt fra secco til amabile og
> også i flere forskellige kvaliteter. Efter min mening er de bedste
> Asti'er fuldt på højde med de bedste franske.

Tak til både dig og Heidi. Det lyder som om det kunne være spændende
at prøve flere af de typer der er på markedet.

Tak for svarene

Hilsen Ruth



Erling Hansen (01-08-2004)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 01-08-04 22:12

Ruth Nielsen <cfs29093a@post.cybercity.dk> wrote:

> "Erling Hansen" skrev i en meddelelse
> > Ruth Nielsen wrote:
>
>
> > Asti laver flere forskellige 'spumanter' - alt fra secco til amabile og
> > også i flere forskellige kvaliteter. Efter min mening er de bedste
> > Asti'er fuldt på højde med de bedste franske.
>
> Tak til både dig og Heidi. Det lyder som om det kunne være spændende
> at prøve flere af de typer der er på markedet.
>
> Tak for svarene
>
> Hilsen Ruth

En 'studietur' til Italien kan også anbefales. Mange typer Asti
importeres slet ikke til DK.
mvh
Erling

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste