"Ruth Nielsen" skrev i en meddelelse:
> Må jeg godt høre, hvad I i denne gruppe mener om den dejlige
> friske og perlende spumante. Jeg elsker den, når den er kølig
> og serveres i champagneglas og serveres sammen med lidt lette
> snacks som f.eks. saltede pistacier.
>
> En gang var der mange som så ned på de italienske vine med
> brus, men jeg synes Asti Spumante er højt hævet over alle de
> typer perlwein man en gang lidt foragteligt kaldte italiensk champagne.
>
> Som sagt, jeg ville gerne høre hvad andres mening er.
Hej Ruth
Jeg forstår udemærket hvad du sigter til og har egentlig kun den kommentar
at jeg finder Asti vinene lidt for søde og svulstige efter et par glas.
Der imod laver vinbønderne omkring Die (sydøst for Lyon) for lignende vin de
kalder "Clairette" og der er nogenlunde identisk med Asti´en, men langt mere
balanceret og fin i smagen.
Dette kun for at give dig muligheden for at tjekke forskellen en gang hvis
du støder ind i vinen, men da du er glad for Astí´en er det jo godt og
rigtig god fornøjelse med "bælleriet"
--
Hilsen
Flemming Jørgensen
Slet: *nospam*