Spangkuk wrote:
> "Devast8or" <invalid@invalid.invalid> skrev
>
>> Den opskrift har jeg også fundet, men har ikke fået afprøvet den
>> endnu (men det kommer :) Hvordan måler du hvad alkoholprocenten
>> er? Skal man have noget specielt udstyr til det?
>
> Alkoholprocenten kan måles på forskellige måder, men jeg måler ikke.
> Gæren dør ved ca. 12-14% så jeg konkluderer bare, at når den er
> død, så er procenterne i orden
For en "sikkerheds" skyld mokker
> jeg et par flasker vodka i bryggen, så jeg er HELT sikker på at de er
> døde....og tager så et par glas,- kvalitetskontrol hedder det
> vist...hik...
Heh, ok :)
>> (Men for 650 kr.? Så bruger du da noget dyrt honning eller vodka til
>> det, gør du ikke? Er der forskel på resultatet alt efter hvilken
>> honning du bruger?)
>
> Ja, min første bryg blev lavet på "Økologogisk blomsterhonning fra
> foden af Himalaya"...slå den
Den var på tilbud i netto til
> 18kr/450gr men gav nogle komplikationer (et par tidlige gærstop og en
> utrolig sød mjød) da det var
> blomsterhonning og ikke lyng-honning. Vodkaen er den billigste fra
> Aldi.
>
> Der er, udfra det jeg kunne finde frem på nettet, forskel på den måde
> gæren angriber hhv. sukkeret fra blomster og lyng-honning.
>
> Lyng er altså det foretrukne, og også væsentligt billigere.
Ok, rart at vide. Det vil jeg prøve om jeg kan huske.
> Hans
> skriver, at han
> pasturiserede sin honning istedet for at koge den. Ved ikke lige hvad
> forskellen
> er, men kogningen og afskumningen er vigtig da det fjerner
> urenhederne i honningen.
>
> Spang
Pasteurisering er AFAIK varmebehandling for at dræbe evt. bakterier, men
uden at koge tingene. Men det er vist nemmere at holde en gryde i kog end at
holde den ved 65 grader.
Devast8or