James Bond ønsker vodkamartinni og lyver at han kan smage om den er omrørt
eller rystet. Man kan evt SE rystning, hvor bartenderslaven eller en
elektrisk dims har skabt luftbobler, men ingen kan smage forskel, alt andet
lige.
Da jeg kom til troperne i britiske kolonier var drinken over alle drink GIN
AND TONIC, efter solen var gået ned
Men USA har ifølge USSR-præsidenten Krutshof gjort Martinien til sit
stærkeste våben, og alle taler om RETTE OPSKRIFT.
Dean Martin, Sinatra og det øvrige Rat Pack vitser om blandingsforholdet
mellem brændevin og vermouth at "man hælder gin på is og holder
Martini-flasken op så solens stråler skinner gennem vermouthen og rammer
cocktailglasset - mere skal man ikke fortynde sin ethanol-gift.
Klassisk opskrift er vist 3 gange mere gin end Martini, og er man ikke
italiensk-amerikaner, og er man frankofil-snob så skal Noilly Prat være
brændevinsfortyndingen. Denne krydrede lyse sydfranske sag er interessant og
lidt dyrere.
Denne vermouth, som discount-supermarkederne forgæves har søgt at
markedsføre, er genial i fiskeretter (al fisk smager jo ens, ellers) og den
har så fine kvaliteter, at det er synd at sætte vodka eller gin til, blot
fordi man vil være fuld i en fart. skyl spiritussen i dig først , og nyd så
urtekunsten - men folk er til kirsebær og æblevin, når %-pris er afgørende
i slumkvarterene.
*Oliven* er rette pynt - men i en "Manhattan-cocktail" som er whisky og brun
vermouth, er et rødt cocktailbær det autoriserede dekorative islæt.
Det er nu det sner - Indian Summer er longdrink og cocktail tid.
Min mor lærte mig meget, bl.a. Campari i citronvand. Men ved at min far
pligtskyldigst hoppede på snobberiet om at være som overklassen og drikke
det opreklamerede snobbefine, lærte jeg desuden disrespekt for snobberi. Og
uden det, er man politisk analfabet.
--
Bo Warming
Bjelkes Alle 46, 2200 København N
Tel: 3586 1000, fax: 3586 1001
http://www.glistrup.com