/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegning af kalvekød
Fra : Marianne


Dato : 09-07-04 19:56

Hej

Jeg har to stege, jeg skal lave i morgen. På den ene står der 'Højreb' og på
den anden 'Inderlår'. Er der nogen, der kan hjælpe med en idiotsikker
stegemetode? Jeg synes, at mit kalvekød 10 ud af 10 gange bliver tørt og
trevlet, og det skulle helst ikke ske her.

Helst langtidsstegt, hvis det er en mulighed.

Og gerne en stegetermometer-løsning.

mvh
marianne



 
 
Q (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 10-07-04 01:38


"Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:40eeea1c$0$238$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har to stege, jeg skal lave i morgen. På den ene står der 'Højreb' og

> den anden 'Inderlår'. Er der nogen, der kan hjælpe med en idiotsikker
> stegemetode? Jeg synes, at mit kalvekød 10 ud af 10 gange bliver tørt og
> trevlet, og det skulle helst ikke ske her.

Følgende råd gives med ansvarsfraskrivelse, så du må ikke skælde ud
bagefter!

Gnid stegen i groft salt + peber på alle sider, monter stegetermometer og
smid i et fad eller noget andet der kan holde til varmen.

Smid stegen i ovnen ( Varmluft ) først 15 minutter ved 200 grader,
efterfulgt af 175 grader indtil stegetermometret siger 55 grader, tager den
ud, dækker godt til i staniol + et viskestykke eller 2 og lader stegen hvile
i ca. 30 minutter.. Hvis du synes den bliver for mørk på ydersiden kan du
evt. sænke temperaturen en smule

Det plejer at give en fin saftig og rød, men ikke rå steg..

>
> Helst langtidsstegt, hvis det er en mulighed.

Hvordan definerer du "langtidsstegt " ?

/peter



Q (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 10-07-04 01:41


"Q" <Q@Q.Q> skrev i en meddelelse
news:9BGHc.24089$Vf.1212998@news000.worldonline.dk...
>

> Gnid stegen i groft salt + peber på alle sider, monter stegetermometer og
> smid i et fad eller noget andet der kan holde til varmen.

Husk forresten lige at ridse på begge ledder dybt i evt. fedtbræmme med en
skarp kniv.. Fedtbræmmen skal vende op

/peter



Marianne (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 10-07-04 12:26


"Q" <Q@Q.Q> wrote in message
news:9BGHc.24089$Vf.1212998@news000.worldonline.dk...
>
> "Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> skrev i en meddelelse
> news:40eeea1c$0$238$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > Jeg har to stege, jeg skal lave i morgen. På den ene står der 'Højreb'
og
> på
> > den anden 'Inderlår'. Er der nogen, der kan hjælpe med en idiotsikker
> > stegemetode? Jeg synes, at mit kalvekød 10 ud af 10 gange bliver tørt og
> > trevlet, og det skulle helst ikke ske her.
>
> Følgende råd gives med ansvarsfraskrivelse, så du må ikke skælde ud
> bagefter!
>
> Gnid stegen i groft salt + peber på alle sider, monter stegetermometer og
> smid i et fad eller noget andet der kan holde til varmen.
>
> Smid stegen i ovnen ( Varmluft ) først 15 minutter ved 200 grader,
> efterfulgt af 175 grader indtil stegetermometret siger 55 grader, tager
den
> ud, dækker godt til i staniol + et viskestykke eller 2 og lader stegen
hvile
> i ca. 30 minutter.. Hvis du synes den bliver for mørk på ydersiden kan du
> evt. sænke temperaturen en smule
>
> Det plejer at give en fin saftig og rød, men ikke rå steg..
>
> >
> > Helst langtidsstegt, hvis det er en mulighed.
>
> Hvordan definerer du "langtidsstegt " ?
>
> /peter
>
>



Marianne (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 10-07-04 12:26

Tak for indsatsen

Jeg prøver.

mvh
Marianne



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177502
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408538
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste