/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Slush ice versus Granita
Fra : crema


Dato : 07-07-04 19:50

Der er mange, der sælger sluch ice eller snemænd. Desværre er indholdet i
disse farvestrålende iskrystaller fyldt med kunstige farvestoffer,
smagsstoffer, sødemidler og konserveringsmidler.
Det er derfor ud over min fatteevne at der overhovedet er slag i det bras.
Men der må være rigtig mange forældre, der går rundt med en dårlig smag i
munden, når de lige har købt en slush ice til deres børn. Måske tager jeg
fejl, men for dem, som har lyst til den ægte varer kan jeg anbefale en rejse
til Sicilien, hvor en Granita di Limone eller en Granita di fragole
(jordbær) eller for de voksne en Granita di Caffé med flødeskum, bare er
noget af den bedste form for is. Okay mindre kan også gøre det. Så her er
opskriften på Granita di Caffé:
2 dl stærk god kaffe
2 dl vand
60 g sukker
½ tsk ægte vanilieessens
1 pasteuriserede æggehvide
flødeskum
Bland sukker og vand til det er opløst og stil det på køl
Bland sukker lage med vanile og kaffe.
Æggehvider piskes stive (luftig= hurtig hastighed) og vendes i blandingen.
Dette gør granita mere blød
Hæld blanding i en frostsikker stor bakke eller bradepande og frys den
Hver halve time brækkes den frysende blanding op med en gaffel for at skabe
en isflage konsistens.
Når den er frosset godt knuses isen og serveres i portionsglas med flødeskum
på toppen.

I stedet for kaffe kan du presse citroner og søde eller blende en gang
friskplukkede jordbær og søde denne blanding.

Min favorit er ½Granita di fragole og ½ Granita di Caffé.
Så kan sommeren godt komme

God fornøjelse
Henrik



 
 
Gunnar007 (07-07-2004)
Kommentar
Fra : Gunnar007


Dato : 07-07-04 22:23

"crema" <eurojunior@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:40ec46a6$0$242$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...

Klip en masse
> men for dem, som har lyst til den ægte varer kan jeg anbefale en rejse
> til Sicilien, hvor en Granita di Limone eller en Granita di fragole
> (jordbær)

Ret langt at køre. dernede kan du da også få det som du kalder
farvestrålende iskrystaller fyldt med kunstige farvestoffer,
smagsstoffer, sødemidler og konserveringsmidler

Det er jo bare saftevand som er kølet ret kraftigt.

Hilsen G



Mrs Krabappel (08-07-2004)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 08-07-04 09:06

"crema" <eurojunior@sol.dk> wrote in message
news:40ec46a6$0$242$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
(SNIP)
> (jordbær) eller for de voksne en Granita di Caffé med flødeskum, bare er
> noget af den bedste form for is. Okay mindre kan også gøre det. Så her er
> opskriften på Granita di Caffé:
(mere snip)
jeg har en rigtig ismaskine (blær blær) og æggehviderne osv. er unødvendige;
så er det bare kaffe (espresso) og sukker, og spises lige fra maskinen. Der
er ikke noget mere himmelsk på en varm sommerdag end en granita di caffe'!!!
Næsten lige så god, en granita d'anguria, lavet af vandmelon (som man har
finmoset) og lidt sukker - ikke andet. Så kan alle "slush ice" pakke sammen!
En anden variant lavet med melon er lige så god men måske lidt "heavier" for
maven...

Da vi var små lavede vi "slush ice" med sneen, og vi kom mynte eller amarena
("kirsebær") sirup på den.

Sandra
Sicilien, tænker på cassata, argh!



Ole Stigaard (08-07-2004)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 08-07-04 10:31

On Thu, 8 Jul 2004 10:05:42 +0200, Mrs Krabappel <sandra@nospam.dk> wrote:


> jeg har en rigtig ismaskine (blær blær)

Blær lidt mere: Hvad er det for en maskine? Jeg har (næsten) fået overtalt
min næsten-kone til at der altså _skal_ være plads i køkkenet til en.

Ole S

PS: hvilken cassata tænker du på?



--
My mailaccount is not read. Please use news'ad'stigaard'dot'net
Jeg læser ikke post til denne adresse. Brug istedet
news'snabel-a'stigaard'prik'net

Mrs Krabappel (08-07-2004)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 08-07-04 16:02

"Ole Stigaard" <spam1@stigaard.net.invalid> wrote in message
newssatbd8emji2u6h@arbejde...
> Blær lidt mere: Hvad er det for en maskine? Jeg har (næsten) fået overtalt
> min næsten-kone til at der altså _skal_ være plads i køkkenet til en.
>
Der er MASSER af plads til sådan en! Den er tung (indbygget køler osv) og
man gider vel ikke at flytte den ofte! (nåh ja det gør jeg alligevel, da
pladsen er optaget af en pålægsmaskine!)

Det er den dyre Gaggia (jeg tror at her i DK koster over 5000, derfor: tager
til Rom på weekend tur, køb den, og med de penge du har paret har du betalt
en god middag for to i Den Evige Stad).
>
> PS: hvilken cassata tænker du på?
>
Den lavet med ricotta, masser af kandiserede frugter, gerne uden
choko-klumper, og orange glasur!!!
(En savlende Homer Simpson: aaarrrgghhhh... sweeet....)

Sandra "Krabappel"



Kasper Malmberg (10-07-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 10-07-04 19:42

> > PS: hvilken cassata tænker du på?
> >
> Den lavet med ricotta, masser af kandiserede frugter, gerne uden
> choko-klumper, og orange glasur!!!
> (En savlende Homer Simpson: aaarrrgghhhh... sweeet....)

Uuuuuha kan man få en opskrift.

MVH
Kasper Malmberg



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste