|
| Fedtfattin tunmousse? Fra : Henrik Witting |
Dato : 07-07-04 07:09 |
|
Hej NG,
Jeg søger en fedtfattig udgave af tunmoussen. Ifølge min kæreste må
vores ven, tunen, ikke længere boltre sig i smør m.m. Nogen som kender
en ordentlig opskrift, lettere fedtfattig, som samtidig smager i
nærheden af almindelig tunmousse?
Derudover har hun åbenbart også smagt en version på en restaurant, hvor
den var pyntet på toppen med noget hun mente smagte som rejesalat. Jeg
har aldrig hørt om den version, noget I kender til?
På forhånd tak,
/Henrik
| |
mcloud (07-07-2004)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 07-07-04 07:48 |
|
Hej Henrik
Her er den ultimative mousse :
1 ds tun i vand
1 løg finthakket
Saften af 1 citron
1 bæger creme fraise 18 %
3 blade husblas
1 dl piskefløde,pisket til skum
1 glas rød kaviar
Salt og peber
Tomat,dild,citron eller kogte slikporrer som pynt.
---------------------------------------------------------
Tunen findeles og blandes med det hakkede løg, citronsaft og creme fraise.
Kør det evt. 1 gang gennem blenderen eller mos med en gaffel.
Husblassen udblødes i koldt vand,opløses i vandbad i lidt kogende vand og
piskes fri for klumper.
Rør lidt af tunen i, derefter røres resten i .
Massen skal være ret stiv , før man vender flødeskummet i.
Smages til med salt og peber.Vend 2/3 af kaviaren i,gem resten til pynt.
Fyld moussen i en form eller rand der er smurt og stil den på køl i 2-3
timer eller natten over.
Server moussen med kaviar og evt. lidt hakket tomat citron ,dild og
slikporrer.
Tunen kan udskiftes med gode rejer .
mvh mcloud
"Henrik Witting" <H.Witting@Stofanetfjern.dk> skrev i en meddelelse
news:MPG.1b5531fb86dd14cb989683@news.stofanet.dk...
> Hej NG,
>
> Jeg søger en fedtfattig udgave af tunmoussen. Ifølge min kæreste må
> vores ven, tunen, ikke længere boltre sig i smør m.m. Nogen som kender
> en ordentlig opskrift, lettere fedtfattig, som samtidig smager i
> nærheden af almindelig tunmousse?
>
> Derudover har hun åbenbart også smagt en version på en restaurant, hvor
> den var pyntet på toppen med noget hun mente smagte som rejesalat. Jeg
> har aldrig hørt om den version, noget I kender til?
>
> På forhånd tak,
>
> /Henrik
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-07-04 12:41 |
|
mcloud skrev:
> Tunen kan udskiftes med gode rejer .
Prøv osse at lave moussen med dåselaks og hakket ferskrøget laks,
ca. halvt af hvert, i stedet for tun. Mums! Tak til René Hjorth
for inspirationen.
--
Klaus Alexander Seistrup · http://www.magnetic-ink.dk/28
| |
Rene' Hjorth (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Rene' Hjorth |
Dato : 07-07-04 18:34 |
|
[Klaus Alexander Seistrup | Wed, 7 Jul 2004 11:40:53 +0000 (UTC)]
>Prøv osse at lave moussen med dåselaks og hakket ferskrøget laks,
>ca. halvt af hvert, i stedet for tun. Mums! Tak til René Hjorth
>for inspirationen.
Tak, den havde jeg helt glemt :)
Jeg prøvede dog en lidt anden variation forleden, hvor jeg havde brugt 2/3
meget lyst tunkød, lidt mere citron end normalt, og brugt 1/3 røget mørkerød
laks der var grofthakket. Det var helt utroligt smukt :)
René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk
| |
Rikke Nielsen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 07-07-04 13:26 |
|
Den er udmærket, den opskrift Mcloud har skrevet. Men jeg selv er på kur og
jeg plejer nu godt at kan lave den uden fløde. og så med mayo, som er 5%
fedt. Hivs du vil bruge fløde, kan du købe nogle nye hvor der ikke så stort
fedtindhold i...
Mvh. Rikke.
"mcloud" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:40eb9c94$0$23876$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej Henrik
> Her er den ultimative mousse :
>
> 1 ds tun i vand
> 1 løg finthakket
> Saften af 1 citron
> 1 bæger creme fraise 18 %
> 3 blade husblas
> 1 dl piskefløde,pisket til skum
> 1 glas rød kaviar
> Salt og peber
> Tomat,dild,citron eller kogte slikporrer som pynt.
>
> ---------------------------------------------------------
> Tunen findeles og blandes med det hakkede løg, citronsaft og creme
fraise.
> Kør det evt. 1 gang gennem blenderen eller mos med en gaffel.
> Husblassen udblødes i koldt vand,opløses i vandbad i lidt kogende vand og
> piskes fri for klumper.
> Rør lidt af tunen i, derefter røres resten i .
>
> Massen skal være ret stiv , før man vender flødeskummet i.
>
> Smages til med salt og peber.Vend 2/3 af kaviaren i,gem resten til pynt.
> Fyld moussen i en form eller rand der er smurt og stil den på køl i 2-3
> timer eller natten over.
>
> Server moussen med kaviar og evt. lidt hakket tomat citron ,dild og
> slikporrer.
>
> Tunen kan udskiftes med gode rejer .
>
> mvh mcloud
>
>
> "Henrik Witting" <H.Witting@Stofanetfjern.dk> skrev i en meddelelse
> news:MPG.1b5531fb86dd14cb989683@news.stofanet.dk...
> > Hej NG,
> >
> > Jeg søger en fedtfattig udgave af tunmoussen. Ifølge min kæreste må
> > vores ven, tunen, ikke længere boltre sig i smør m.m. Nogen som kender
> > en ordentlig opskrift, lettere fedtfattig, som samtidig smager i
> > nærheden af almindelig tunmousse?
> >
> > Derudover har hun åbenbart også smagt en version på en restaurant, hvor
> > den var pyntet på toppen med noget hun mente smagte som rejesalat. Jeg
> > har aldrig hørt om den version, noget I kender til?
> >
> > På forhånd tak,
> >
> > /Henrik
>
>
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 13:30 |
|
Rikke Nielsen wrote:
> Den er udmærket, den opskrift Mcloud har skrevet. Men jeg selv er på kur og
> jeg plejer nu godt at kan lave den uden fløde. og så med mayo, som er 5%
> fedt. Hivs du vil bruge fløde, kan du købe nogle nye hvor der ikke så stort
> fedtindhold i...
Jeg stiller mig tvivlende overfor den slankende effekt af 5% mayonnaise.
/David
| |
Tinen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Tinen |
Dato : 07-07-04 13:54 |
|
"David Rasmussen" wrote:
> Jeg stiller mig tvivlende overfor den slankende effekt af 5% mayonnaise.
Hvis man bruger den samme mængde, som man ville have gjort med "almindelig"
mayonaise, og der er færre kalorier i 5 % mayonaisen, så vil energiindtaget,
alt andet lige, være lavere.
-Tine
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 14:32 |
|
Tinen wrote:
> "David Rasmussen" wrote:
>
>>Jeg stiller mig tvivlende overfor den slankende effekt af 5% mayonnaise.
>
> Hvis man bruger den samme mængde, som man ville have gjort med "almindelig"
> mayonaise, og der er færre kalorier i 5 % mayonaisen, så vil energiindtaget,
> alt andet lige, være lavere.
>
Det kommer an på hvad der ellers er i, men ja. Problemet er at det ikke
er helt så enkelt som at se på energiindtaget. De fedtfattige
mayonnaiser indeholder typisk bunker af underlødige kulhydrater masser
af andet skidt. Ingen af delene hjælper i en slankekur.
/David
| |
Jens Bruun (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-07-04 14:16 |
|
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40ebeb69$0$263$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hivs du vil bruge fløde, kan du købe nogle nye hvor der ikke så stort
> fedtindhold i...
Slankefløde? Nej, nu må I sgu' holde op!
Visse madvarer, som f.eks. mayonaise, fløde, smør, bernaise osv. har alene
deres gode smag og berettigelse på baggrund af deres indhold af fedt i en
eller anden form og mængde. Er man på kur og vil undgå fedt, kan man vel
spise andre ting end disse hersens afskyelige fedtfattige dårlige
undskyldninger for gode råvarer, alternativt bruge meget små mængder af den
ægte vare.
Jeg synes, at denne omsiggribende fedtforskrækkelse er med til at ødelægge
vores madvarer, og dermed også vores grænse for, hvor dårligt skidtet kan
tillade sig at være, før vi siger fra.
En afsluttende bemærkning til trådens emne: Tun er en såkaldt "fed fisk".
Hvis der skal laves fedtfattige retter, er det nok ikke den mest
hensigtsmæssige fisk at benytte til formålet - især da det (heldigvis)
stadig ikke er muligt at købe fedtreduceret tun, men det skal sgu' nok også
komme
--
-Jens B.
| |
Ukendt (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-07-04 14:27 |
|
> Slankefløde? Nej, nu må I sgu' holde op!
[snip et surt opstød]
Hehe så kom der en frem
En af dem der griner af os andre, fordi vi holder bare en lille smule styr
på havd hulen vi kaster indenbors.. suk..
Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke vil
være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
federe, bare kig på den lokale gågade !!
hehe og så lige en bemærkning.. NEJ det er ikke regeringens job at sørge for
at vi spiser fedtfattigt og ikke vælter os i cola og chips, det er vores
egen og KUN vores egen.
Sjovt som alle de store folk siger jamen vi har ikke råd til at spise
fedtfattigt.. sikke noget vås.. det koster sq det samme om man spiser fedt
eller ej, lige på nær hakkekød !!
Suk en flok hyklere de fleste danskere er blevet, ingen vil tage ansvar for
hvad de kaster i hovedet, og mange forældre taget ikke ansvaret og oplære
deres børn ordenligt både mht madvaner, men også bare det at sætte grænser..
sikke nogle pjok...
Hehe så fik jeg luftet ud, til jer derude, og i ved sq godt hvem i er TAG
JER SAMMEN.. Men kan nemt lave noget fedtfattigt mad der smager
vidunderligt..
Sorry at det lige røg offtopic, men det sluttede da med mad igen
Mvh
Morten
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 14:35 |
|
Juel wrote:
>>Slankefløde? Nej, nu må I sgu' holde op!
>
> Hehe så kom der en frem
> En af dem der griner af os andre, fordi vi holder bare en lille smule styr
> på havd hulen vi kaster indenbors.. suk..
Du vrøvler. I tænker netop ikke på hvad I kaster indenbords. 5%
mayonnaise er et underlødigt produkt både kulinarisk og slankemæssigt.
> Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke vil
> være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
> federe, bare kig på den lokale gågade !!
Hvem er uenig i det?
> hehe og så lige en bemærkning.. NEJ det er ikke regeringens job at sørge for
> at vi spiser fedtfattigt og ikke vælter os i cola og chips, det er vores
> egen og KUN vores egen.
Vrøvl. Det er vores eget job at leve sundt, herunder at spise sundt og
at motionere. At spise fedtfattigt er ikke videre sundt eller videre
slankende.
> Sjovt som alle de store folk siger jamen vi har ikke råd til at spise
> fedtfattigt.. sikke noget vås.. det koster sq det samme om man spiser fedt
> eller ej, lige på nær hakkekød !!
Hvorfor vil du så gerne spise fedtfattigt?
> Suk en flok hyklere de fleste danskere er blevet, ingen vil tage ansvar for
> hvad de kaster i hovedet, og mange forældre taget ikke ansvaret og oplære
> deres børn ordenligt både mht madvaner, men også bare det at sætte grænser..
> sikke nogle pjok...
>
Det er dig der er et savlende pjok der tror på alt hvad du har fået at
vide om ernæring af din elskede "regering".
> Hehe så fik jeg luftet ud, til jer derude, og i ved sq godt hvem i er TAG
> JER SAMMEN.. Men kan nemt lave noget fedtfattigt mad der smager
> vidunderligt..
>
Tag dig selv sammen og lav noget sund mad og lev et sundt liv.
/David
| |
Ukendt (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-07-04 18:08 |
|
> Du vrøvler. I tænker netop ikke på hvad I kaster indenbords. 5%
> mayonnaise er et underlødigt produkt både kulinarisk og slankemæssigt.
Tjaa alt kan bruges hvis det bliver brugt rigtigt !
> > Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke
vil
> > være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
> > federe, bare kig på den lokale gågade !!
>
> Hvem er uenig i det?
Mange bare kig ved den nærmeste softicebod !!
> > hehe og så lige en bemærkning.. NEJ det er ikke regeringens job at sørge
for
> > at vi spiser fedtfattigt og ikke vælter os i cola og chips, det er vores
> > egen og KUN vores egen.
>
> Vrøvl. Det er vores eget job at leve sundt, herunder at spise sundt og
> at motionere. At spise fedtfattigt er ikke videre sundt eller videre
> slankende.
Det kommer da bestemt an på hvordan man spiser generelt, og at spise
fedtfattigt kan snilt være sundt, man skal ha lidt fedt, kroppen har brug
fordet, men man behøver ikke æde mayo i mængder (been there done that)..
> > Sjovt som alle de store folk siger jamen vi har ikke råd til at spise
> > fedtfattigt.. sikke noget vås.. det koster sq det samme om man spiser
fedt
> > eller ej, lige på nær hakkekød !!
>
> Hvorfor vil du så gerne spise fedtfattigt?
Uha der er mange fordele, bedre helbred, mere energi, en sundere
fornemmelse, og ikke mindst 10kg mindre på maven !!!
> Det er dig der er et savlende pjok der tror på alt hvad du har fået at
> vide om ernæring af din elskede "regering".
Nopes jeg har læst en del, på vores dejlige net, og prøver at læse så meget
forskelligt at man kan danne sin egen mening.
> > Hehe så fik jeg luftet ud, til jer derude, og i ved sq godt hvem i er
TAG
> > JER SAMMEN.. Men kan nemt lave noget fedtfattigt mad der smager
> > vidunderligt..
> >
>
> Tag dig selv sammen og lav noget sund mad og lev et sundt liv.
Er jo i fuld gang )
Mvh
Morten
| |
Jens Bruun (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-07-04 14:38 |
|
"Juel" <nej tak> skrev i en meddelelse
news:40ebfa2e$0$23872$14726298@news.sunsite.dk...
> En af dem der griner af os andre, fordi vi holder bare en lille smule styr
> på havd hulen vi kaster indenbors.. suk..
Hvor ser du mig grine? Hvorfra ved du, at jeg ikke har en smule styr på,
hvad jeg kaster indenbords?
> Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke
vil
> være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
> federe, bare kig på den lokale gågade !!
Hvor ser du mig plædere for, at vi skal spise fed mad? Hvor læser du, at jeg
finder det positivt, at vi bliver federe og federe?
> Suk en flok hyklere de fleste danskere er blevet, ingen vil tage ansvar
for
> hvad de kaster i hovedet, og mange forældre taget ikke ansvaret og oplære
> deres børn ordenligt både mht madvaner, men også bare det at sætte
grænser..
> sikke nogle pjok..
Lige mine ord. Ingen kan længere finde ud af at arbejde med gode råvarer og
evt. fravælge de råvarer, der er fedende, hvis man er på kur. Nædu, vi skal
have det hele serveret på et sølvfad, så vi slipper for at tænke selv:
Fedtfattig mayonaise, slankefløde, smørerstatning osv. Og så skidt med
kvaliteten. Og når vi så alligevel falder i og bliver tykke og fede, så får
vi da bare vores sundhedssystem til at betale for aerobic, operationer og
psykologbistand.
> Men kan nemt lave noget fedtfattigt mad der smager
> vidunderligt..
Vel kan man så. Man skal bare holde sig fra 5% mayonaise, slankefløde,
magarine og lignende affaldsprodukter, der i andre lande dårligt kan slippe
igennem kvalitetskontrollen til dyrefoder.
--
-Jens B.
| |
Ukendt (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 07-07-04 18:01 |
|
> Hvor ser du mig grine? Hvorfra ved du, at jeg ikke har en smule styr på,
> hvad jeg kaster indenbords?
ingen steder det var bare hvad dit indlæg gav mig en følelse af.
> Hvor ser du mig plædere for, at vi skal spise fed mad? Hvor læser du, at
jeg
> finder det positivt, at vi bliver federe og federe?
hvis du tilråder alm mayo frem for 5% <-- hvad hulen er det egentligt har
kun set alm og fedtfri !
> > Suk en flok hyklere de fleste danskere er blevet, ingen vil tage ansvar
> Lige mine ord. Ingen kan længere finde ud af at arbejde med gode råvarer
og
> evt. fravælge de råvarer, der er fedende, hvis man er på kur. Nædu, vi
skal
> have det hele serveret på et sølvfad, så vi slipper for at tænke selv:
> Fedtfattig mayonaise, slankefløde, smørerstatning osv. Og så skidt med
> kvaliteten. Og når vi så alligevel falder i og bliver tykke og fede, så
får
> vi da bare vores sundhedssystem til at betale for aerobic, operationer og
> psykologbistand.
Ja det er sq ynkeligt :o/
> > Men kan nemt lave noget fedtfattigt mad der smager
> > vidunderligt..
>
> Vel kan man så. Man skal bare holde sig fra 5% mayonaise, slankefløde,
> magarine og lignende affaldsprodukter, der i andre lande dårligt kan
slippe
> igennem kvalitetskontrollen til dyrefoder.
Jeps, man skal bare være lidt kreativ
Mvh
Morten
| |
Abildgaard 3140 (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 07-07-04 14:50 |
|
scripsit "Juel" <nej tak> skrev i en meddelelse
news:40ebfa2e$0$23872$14726298@news.sunsite.dk...
> > Slankefløde? Nej, nu må I sgu' holde op!
> [snip et surt opstød]
>
> Hehe så kom der en frem
> En af dem der griner af os andre, fordi vi holder bare en lille smule styr
> på havd hulen vi kaster indenbors.. suk..
> Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke
vil
> være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
> federe, bare kig på den lokale gågade !!
Selv om man har rundet deciton'et kan man godt være nidkær med, hvad der
ryger indenbords og forsage al de sørgelige designerprodukter, der mangler
sjæl, smag og - javel - fedt. Det er ikke noed å drille med.
Torben
| |
Rikke Nielsen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Rikke Nielsen |
Dato : 07-07-04 16:24 |
|
Hvor er det dog typisk...Sjovt hvorfor alle altid SKAL høre på den samme
snak om og om igen. Det eneste der bliver spurgt om her, er en opskrift på
tunmoussse/ salat. Så simpelt er det... men nej nej. Straks skriver jeg 5%
mayo og fløde med mindre fedtinhold. Det er hvad jeg kan anbefale og det
smager godt. Om Henrik så vi bruge det eller ej. Nogen mennesker i dagens
danmark tåler ikke så meget fedt, heri blandt mig selv. Skal jeg lave retter
som disse, bruger jeg det mere fedtfattige frem for at lave en ret som
indholder 100% fedt.... Uanset om du er tyk eller tynd, er det slet ikke
sundt at spise fede produkter....
Det er bare min mening. Og så tror jeg nu heller ikke at vi gider og høre
mere om den sag!!!!
Mvh. Rikke.
"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:40ebff87$0$135$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> scripsit "Juel" <nej tak> skrev i en meddelelse
> news:40ebfa2e$0$23872$14726298@news.sunsite.dk...
> > > Slankefløde? Nej, nu må I sgu' holde op!
> > [snip et surt opstød]
> >
> > Hehe så kom der en frem
> > En af dem der griner af os andre, fordi vi holder bare en lille smule
styr
> > på havd hulen vi kaster indenbors.. suk..
> > Det er et farligt emne at begynde at diskutere, vi er jo nogle der ikke
> vil
> > være en del af den statestik der siger at danskerene bliver federe og
> > federe, bare kig på den lokale gågade !!
>
> Selv om man har rundet deciton'et kan man godt være nidkær med, hvad der
> ryger indenbords og forsage al de sørgelige designerprodukter, der mangler
> sjæl, smag og - javel - fedt. Det er ikke noed å drille med.
>
> Torben
>
>
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 16:30 |
|
Rikke Nielsen wrote:
> Hvor er det dog typisk...Sjovt hvorfor alle altid SKAL høre på den samme
> snak om og om igen. Det eneste der bliver spurgt om her, er en opskrift på
> tunmoussse/ salat. Så simpelt er det... men nej nej. Straks skriver jeg 5%
> mayo og fløde med mindre fedtinhold. Det er hvad jeg kan anbefale og det
> smager godt. Om Henrik så vi bruge det eller ej. Nogen mennesker i dagens
> danmark tåler ikke så meget fedt, heri blandt mig selv.
Hvem er det præcist der ikke tåler fede produkter?
> Skal jeg lave retter
> som disse, bruger jeg det mere fedtfattige frem for at lave en ret som
> indholder 100% fedt.... Uanset om du er tyk eller tynd, er det slet ikke
> sundt at spise fede produkter....
Der er masser af fedt der er sundt.
Og der er undersøgelser der tyder på at et fedtfattig diæt øger risikoen
for f.eks. kræft. Så det er ikke så enkelt som du siger.
> Det er bare min mening. Og så tror jeg nu heller ikke at vi gider og høre
> mere om den sag!!!!
Dette er en madgruppe. Vi diskuterer mad :)
/David
| |
DaneX (07-07-2004)
| Kommentar Fra : DaneX |
Dato : 07-07-04 17:01 |
|
> > Det er bare min mening. Og så tror jeg nu heller ikke at vi gider og
høre
> > mere om den sag!!!!
>
> Dette er en madgruppe. Vi diskuterer mad :)
..... i et indlæg om TUNMOUSSE!
Ikke et indlæg om hvilke produkter med mindre fedt der holder og hvilke der
ikke gør.
DaneX
- som forholder sig enig med Rikke Nielsen
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 17:15 |
|
DaneX wrote:
>
> .... i et indlæg om TUNMOUSSE!
> Ikke et indlæg om hvilke produkter med mindre fedt der holder og hvilke der
> ikke gør.
>
I et indlæg hvor Rikke skriver at hun er på kur og derfor vil spise
fedtfattig mayonnaise. Et fint diskussionsemne til en gruppe som denne :)
/David
| |
Jens Bruun (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 07-07-04 17:22 |
|
"Rikke Nielsen" <rikkenavneFJAERNDETTE@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40ec1535$0$302$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hvor er det dog typisk...Sjovt hvorfor alle altid SKAL høre på den samme
> snak om og om igen.
De sidste to indlæg fra dig har indeholdt anbefaling af 5% mayonaise. Hvad
med, om _du_ fornyede dig lidt?
> Det er hvad jeg kan anbefale og det
> smager godt.
Du må da finde dig i, at dine anbefalinger bliver imødegået af andre, der
ikke deler din opfattelse af, hvad der smager godt og hvad der ikke smager
godt. I mine øjne gav du et ualmindeligt dårligt råd og jeg vile da være et
skarn, hvis jeg ikke advarede mod det. Jeg supplerede endda min kritik med
mine forslag til, hvordan man kan undgå for meget fedt - også i tunmoussen.
> Og så tror jeg nu heller ikke at vi gider og høre
> mere om den sag!!!!
Hvem er "vi" og kunne du dog ikke spare lidt på dine mange udråbstegn?
--
-Jens B.
| |
Klaus Alexander Seis~ (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 07-07-04 23:23 |
|
Jens Bruun skrev:
> Tun er en såkaldt "fed fisk".
Øhm, mon ikke du tænker på makrel? Tun kan da dårligt blive mere
mager end den er. Jeg sidder med en dåse tun i olie foran mig, og
den indeholder 5 g fedt pr. 100 g. Tun er absolut ikke en fed fisk.
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
David Rasmussen (07-07-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 07-07-04 23:24 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Jens Bruun skrev:
>
>>Tun er en såkaldt "fed fisk".
>
> Øhm, mon ikke du tænker på makrel? Tun kan da dårligt blive mere
> mager end den er. Jeg sidder med en dåse tun i olie foran mig, og
> den indeholder 5 g fedt pr. 100 g. Tun er absolut ikke en fed fisk.
>
Nej, den del undrede også mig.
/David
| |
Jens Bruun (08-07-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 08-07-04 09:12 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:40ec77d2-4460ca8b-1a29-49a2-bfcc-690851426399@news.szn.dk...
> Øhm, mon ikke du tænker på makrel? Tun kan da dårligt blive mere
> mager end den er. Jeg sidder med en dåse tun i olie foran mig, og
> den indeholder 5 g fedt pr. 100 g. Tun er absolut ikke en fed fisk.
Nope, jeg havde vist makrel i tankerne.
--
-Jens B.
| |
Jørgen Rasmussen (08-07-2004)
| Kommentar Fra : Jørgen Rasmussen |
Dato : 08-07-04 19:17 |
|
mcloud wrote:
> Hej Henrik
> Her er den ultimative mousse :
>
> 1 ds tun i vand
Klip
Hvis du søger en fedtfattig version:
En måde at reducere fedindtaget til 50% er relativ let.
Spis kun 50% af det du havde planlagt.! Surprise.
Megen overvægt kunne reduceres på den måde.
Mvh. Jørgen
| |
Fru Anton (07-07-2004)
| Kommentar Fra : Fru Anton |
Dato : 07-07-04 16:35 |
|
Fik det lige til aften i går...
1ds. tun
3/4 bæger creme fraishe
1 spk mayonnaise (evt. kalorielet)
Salt
Peper
Dild
Citron
Trækker en times tid inden det serveres på ananasringe og med varme
flutes... Lækkert.... Og så er det nemt...
Mvh Fru Anton
"Henrik Witting" <H.Witting@Stofanetfjern.dk> skrev i en meddelelse
news:MPG.1b5531fb86dd14cb989683@news.stofanet.dk...
> Hej NG,
>
> Jeg søger en fedtfattig udgave af tunmoussen. Ifølge min kæreste må
> vores ven, tunen, ikke længere boltre sig i smør m.m. Nogen som kender
> en ordentlig opskrift, lettere fedtfattig, som samtidig smager i
> nærheden af almindelig tunmousse?
>
> Derudover har hun åbenbart også smagt en version på en restaurant, hvor
> den var pyntet på toppen med noget hun mente smagte som rejesalat. Jeg
> har aldrig hørt om den version, noget I kender til?
>
> På forhånd tak,
>
> /Henrik
| |
|
|