/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Blomkåls gratin
Fra : Jon Lykke


Dato : 06-07-04 05:20

En lækker opskrift på Blomkål gratin?

....ligeså, kan man lave gratin i et ildfast fad, som ikke er højere 6 cm?
(Min mor plejer og lave det i et 15 cm højt glasfad)

Det kunne være lækker og få en god gratin til aftensmad.

En god dag til gruppen.


MVH

Rock_on



 
 
Margrete Johansen (06-07-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 06-07-04 12:56


"Jon Lykke" <Jonlykke@hotmail.com> wrote in message
news:40ea2874$0$205$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> En lækker opskrift på Blomkål gratin?
>
> ...ligeså, kan man lave gratin i et ildfast fad, som ikke er højere 6 cm?
> (Min mor plejer og lave det i et 15 cm højt glasfad)

Kan du ikke få opskriften af din mor?

Ellers: http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0394.htm

MJ



lone nielsen (06-07-2004)
Kommentar
Fra : lone nielsen


Dato : 06-07-04 16:01


"Jon Lykke" <Jonlykke@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40ea2874$0$205$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> En lækker opskrift på Blomkål gratin?
>
> ...ligeså, kan man lave gratin i et ildfast fad, som ikke er højere 6 cm?
> (Min mor plejer og lave det i et 15 cm højt glasfad)
>
> Det kunne være lækker og få en god gratin til aftensmad.
>
> En god dag til gruppen.
>
>
> MVH
>
> Rock_on
>
> Hej
Her er en opskrift fra frk. Jensens kogebog og den er bare god

Gratindej
1 dl mel
50-60 g smør/margarine
3 dl mælk/suppe
3-4 øg
ca. ½ tsk salt
peber

Mel og mælk røres til en jævning, fedtstoffet tilsættes og sovsen koges
under omrøring, til den er glat og blank.
Når dejen er lidt afkølet røres æggeblommerne i en efter en og med kraftig
omrøring mellem hver. Endelig vendes de meget stift piskede hvider
forsigtigt i, og fyldet blandes med let hånd i dejen, før den hældes op i et
smurt ovnfast fad, strøet med rasp. Bages ca. 1 time ved ca. 200 grader og
serveres omgående, for at den ikke falder sammen.

Blomkålen pilles i buketter og koges næsten møre.
De blandes forsigtigt i til sidst.

Jeg plejer at komme nogle skinketern i det smager bare godt. Og det er bare
nemt at gå til.

Jeg håber at det lykkedes for dig, for vi er bestemt glad for denne ret.

Venlig hilsen Lone


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.714 / Virus Database: 470 - Release Date: 02-07-2004



Splinten (06-07-2004)
Kommentar
Fra : Splinten


Dato : 06-07-04 18:40

"lone nielsen" <lone.nielsenSLET@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40eabeaa$0$202$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > Hej
> Her er en opskrift fra frk. Jensens kogebog og den er bare god
>
> Gratindej
> 1 dl mel
> 50-60 g smør/margarine
> 3 dl mælk/suppe
> 3-4 øg

3-4 heste i en gratin, det er vel lige i overkanten ?

Splinten



Jon Lykke (07-07-2004)
Kommentar
Fra : Jon Lykke


Dato : 07-07-04 06:20

Hej Lone.

Jeg prøvede din opskrift med succes i går. Tak for hjælpen.

MVH

Jon Lykke


"lone nielsen" <lone.nielsenSLET@tdcadsl.dk> wrote in message
news:40eabeaa$0$202$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Jon Lykke" <Jonlykke@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:40ea2874$0$205$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> > En lækker opskrift på Blomkål gratin?
> >
> > ...ligeså, kan man lave gratin i et ildfast fad, som ikke er højere 6
cm?
> > (Min mor plejer og lave det i et 15 cm højt glasfad)
> >
> > Det kunne være lækker og få en god gratin til aftensmad.
> >
> > En god dag til gruppen.
> >
> >
> > MVH
> >
> > Rock_on
> >
> > Hej
> Her er en opskrift fra frk. Jensens kogebog og den er bare god
>
> Gratindej
> 1 dl mel
> 50-60 g smør/margarine
> 3 dl mælk/suppe
> 3-4 øg
> ca. ½ tsk salt
> peber
>
> Mel og mælk røres til en jævning, fedtstoffet tilsættes og sovsen koges
> under omrøring, til den er glat og blank.
> Når dejen er lidt afkølet røres æggeblommerne i en efter en og med kraftig
> omrøring mellem hver. Endelig vendes de meget stift piskede hvider
> forsigtigt i, og fyldet blandes med let hånd i dejen, før den hældes op i
et
> smurt ovnfast fad, strøet med rasp. Bages ca. 1 time ved ca. 200 grader og
> serveres omgående, for at den ikke falder sammen.
>
> Blomkålen pilles i buketter og koges næsten møre.
> De blandes forsigtigt i til sidst.
>
> Jeg plejer at komme nogle skinketern i det smager bare godt. Og det er
bare
> nemt at gå til.
>
> Jeg håber at det lykkedes for dig, for vi er bestemt glad for denne ret.
>
> Venlig hilsen Lone
>
>
> ---
> Outgoing mail is certified Virus Free.
> Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
> Version: 6.0.714 / Virus Database: 470 - Release Date: 02-07-2004
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste