/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Genfryse madvare ?
Fra : Me & my pc.


Dato : 02-07-04 17:49

Hej

I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter som
har været frosne.

På pakken står der, at de ikke må genfryses.

Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?

Kim Odense



 
 
Peter Lauridsen (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Peter Lauridsen


Dato : 02-07-04 18:14

> Kim Odense skrev:
> I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter som
> har været frosne.
> På pakken står der, at de ikke må genfryses.
> Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?

Jeg ved det ikke, men gætter på at de allerede er lettere fordærvede.
Man kan få tynd mave.
Hilsen Peter




ThomasB (02-07-2004)
Kommentar
Fra : ThomasB


Dato : 02-07-04 19:17


"Me & my pc." <test@test.dk> skrev i en meddelelse
news:40e591ff$0$270$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter som
> har været frosne.
>
> På pakken står der, at de ikke må genfryses.
>
> Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?


En Google-søgning gav bl.a følgende:

http://www.vom.dk/visdebat.asp?debatid=333
"Spørg fagpanelet


18. februar
Genfrysning af optøede madvarer

Det hedder sig jo, at man ikke MÅ genfryse optøede madvarer. Men hvad er
egentlig grunden til dette? Er det pga. sundhedsfaren eller madkvaliteten?

På forhand tak!
Venlig hilsen, Bodil Høgsberg.

Svar - af Ann Froberg

Nedfrysning forringer kvaliteten, og der kan være sundhedsfare forbundet med
at nedfryse allerede optøede varer, da bakteriefloraen vokser i forbindelse
med optøning, så de frost resistente bakterier kan godt formere sig i
fryseren.


Svar - af Marie Sørensen

Ifølge Forbrugerstyrelsen kan frosne varer, der er optøet ved
køleskabstemperatur, og kun netop er blevet bløde, altid genindfryses uden
risiko for sundhedsfare. Frosne varer af kød, fisk eller fjerkræ, skal optøs
i køleskab. Det er det sikreste hygiejnisk og giver den bedste kvalitet.
Hvis madvarerne derimod har ligget til optøning på køkkenbordet, og dermed
er blevet varme på overfladen, må det tilrådes at tilberede maden, køle den
hurtigt af og derefter fryse den ned igen.

Sundhedsmæssigt er det derfor forsvarligt at genfryse optøede madvarer efter
ovenstående forskrift. Med hensyn til madkvaliteten er det dog oftest meget
ødelæggende at genfryse en optøet vare. Under indfrysningen af optøede
madvarer dannes iskrystaller. Cellevævet i madvarer som grønsager og kød
bliver ødelagt af iskrystallerne, hvilket betyder at især konsistensen vil
ændres betydeligt. Derfor tilrådes det aldrig at genindfryse optøet mad."



www.Altomferie.dk (02-07-2004)
Kommentar
Fra : www.Altomferie.dk


Dato : 02-07-04 20:08

Det kastede da lys over tingene !

Tak til Thomas, som kunne få Google til at synge som en kanariefugl

kim
"ThomasB" <tb_fjern@2ma2.dk> skrev i en meddelelse
news:40e5a68f$0$200$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Me & my pc." <test@test.dk> skrev i en meddelelse
> news:40e591ff$0$270$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > Hej
> >
> > I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter
som
> > har været frosne.
> >
> > På pakken står der, at de ikke må genfryses.
> >
> > Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?
>
>
> En Google-søgning gav bl.a følgende:
>
> http://www.vom.dk/visdebat.asp?debatid=333
> "Spørg fagpanelet
>
>
> 18. februar
> Genfrysning af optøede madvarer
>
> Det hedder sig jo, at man ikke MÅ genfryse optøede madvarer. Men hvad er
> egentlig grunden til dette? Er det pga. sundhedsfaren eller madkvaliteten?
>
> På forhand tak!
> Venlig hilsen, Bodil Høgsberg.
>
> Svar - af Ann Froberg
>
> Nedfrysning forringer kvaliteten, og der kan være sundhedsfare forbundet
med
> at nedfryse allerede optøede varer, da bakteriefloraen vokser i
forbindelse
> med optøning, så de frost resistente bakterier kan godt formere sig i
> fryseren.
>
>
> Svar - af Marie Sørensen
>
> Ifølge Forbrugerstyrelsen kan frosne varer, der er optøet ved
> køleskabstemperatur, og kun netop er blevet bløde, altid genindfryses uden
> risiko for sundhedsfare. Frosne varer af kød, fisk eller fjerkræ, skal
optøs
> i køleskab. Det er det sikreste hygiejnisk og giver den bedste kvalitet.
> Hvis madvarerne derimod har ligget til optøning på køkkenbordet, og dermed
> er blevet varme på overfladen, må det tilrådes at tilberede maden, køle
den
> hurtigt af og derefter fryse den ned igen.
>
> Sundhedsmæssigt er det derfor forsvarligt at genfryse optøede madvarer
efter
> ovenstående forskrift. Med hensyn til madkvaliteten er det dog oftest
meget
> ødelæggende at genfryse en optøet vare. Under indfrysningen af optøede
> madvarer dannes iskrystaller. Cellevævet i madvarer som grønsager og kød
> bliver ødelagt af iskrystallerne, hvilket betyder at især konsistensen vil
> ændres betydeligt. Derfor tilrådes det aldrig at genindfryse optøet mad."
>
>



Inger Pedersen (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 02-07-04 20:56


"ThomasB" <tb_fjern@2ma2.dk> skrev i en meddelelse

> Sundhedsmæssigt er det derfor forsvarligt at genfryse optøede madvarer
efter
> ovenstående forskrift. Med hensyn til madkvaliteten er det dog oftest
meget
> ødelæggende at genfryse en optøet vare.

Jeg er mht. praktisk erfaring i denne vurdering.
Det kan være mere eller mindre nødvendigt - men ikke ønskeligt.

Hilsen Inger



Bo Warming (11-07-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 11-07-04 21:03

"Me & my pc." <test@test.dk> wrote in message
news:40e591ff$0$270$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hej
>
> I mit lokale supermarked har de ofte tilbud på ferske kyllingefiletter som
> har været frosne.
>
> På pakken står der, at de ikke må genfryses.
>
> Hvorfor ikke ? Og hvad kan der ske, hvis man alligevel gør det ?

Der sker intet.
Og al øl er næsten lige god til kylling.
Årsag til hysteri om ikke at genfryse, er kun at det let glemmes, at i
optøningsperioden har bakterier kunne formere sig.
At spise noget fra fryseren er ingen garanti imod at det er en
bakteriebombe, hvis man er begyndt at genfryse i tide og utide.
Hvis ikke optø-fase er halve døgn, kan alt kød og brød genfryses tusinder af
gange.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste