/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Madbrød
Fra : Karina & Søren


Dato : 01-07-04 19:54

Jeg var engang til en fest hvor der blev serveret noget rigtig godt
hjemmebagt brød til maden. Det var bagt som en hel bradepande fuld, men der
var et eller andet med at der var lagt film over dejen imens det hævede(hvad
det gavner aner jeg ikke). Det var bare rigtig lækkert, og ret tungt brød
med nogle krydderier og groft salt drysset på.

Er der mon nogle der har en god opskrift der kan lyde som denne???

Karina




 
 
Ole (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Ole


Dato : 02-07-04 10:49


"Karina & Søren" <karina.s@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:40e45dd8$0$158$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
Jeg var engang til en fest hvor der blev serveret noget rigtig godt
hjemmebagt brød til maden. Det var bagt som en hel bradepande fuld, men der
var et eller andet med at der var lagt film over dejen imens det hævede(hvad
det gavner aner jeg ikke). Det var bare rigtig lækkert, og ret tungt brød
med nogle krydderier og groft salt drysset på.
Er der mon nogle der har en god opskrift der kan lyde som denne???

Karina

I en af Karolinebøgerne er der en opskrift på "oreganobrød", og det passer
nogenlunde på beskrivelsen.
Jeg kan desværre ikke huske hvilken af bøgerne det er i.

Ellers kan denne måske bruges, hvor den stammer fra aner jeg ikke:

Focaccia i bradepande

Bradepanden deles i 4 felter, og hver del får sin krydring.

50 g. gær
6 dl. lunken vand
2 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 tsk. revet citronskal
750 g. hvedemel (12½ dl.)

2 spsk olivenolie
t tsk. rosmarin
3 soltørrede tomater i strimler
6-8 sorte oliven
½ tsk. groft salt.

Gæren udrøres i vandet. Salt, citron og hvedemel røres i, ind til dejen er
løs og jævn. Dejen skal være meget klæg.
Dejen stilles til hævning med viskestykke over i 3-4 timer.
Dejen hælde ud i en bradepande med bagepapir. Olien hældes ud på dejen, der
trykkes flad med hænderne. De fire krydderier fordeles i 4 felter.
Dejen hæver i 15 minutter.
Bages midt i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader. Afkøles under
viskestykke før den skæres ud i ruder.

hilsen
Ole



Ole (02-07-2004)
Kommentar
Fra : Ole


Dato : 02-07-04 11:00


"Ole" <olepedersen@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:40e530f8$0$252$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
I en af Karolinebøgerne er der en opskrift på "oreganobrød", og det passer
nogenlunde på beskrivelsen.
Jeg kan desværre ikke huske hvilken af bøgerne det er i.

Den er lige her:
http://www.karoline.dk/opskrifter/opskrift.asp?kkid=4377

hilsen endnu en gang
Ole



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste