/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Grill-menu
Fra : Heidi


Dato : 26-06-04 10:32

Koldt eller ej - i aften skal der kuglegrilles, og jeg mangler lige lidt
inspiration.

Vi har en lille skinkesteg, nye Samsø-kartofler og dåseananas uden
sukker til dessert.
Hvad gør vi med skinkestegen? Hvor varm skal sådan en være indvendig?
(Vi har et digitalt stegetermometer).
Og hvad med kartoflerne? Jeg har en ide om evt. at halvere dem og putte
dem i en foliebakke, men vil det være en ide at koge dem lidt først, og
skal de have direkte eller indirekte varme? Eller skulle man måske
stille dem ned ved siden af briketterne, og så med skinkestegen ovenpå,
så der kommer saft ned til kartoflerne?

Jeg har set flere opskrifter med at grille friske ananas, men kan dem
fra dåse også give et godt resultat? Jeg havde forestillet mig at putte
lidt revet marcipan på, og så servere med vanilleis.

Andre idéer modtages med kyshånd!!

--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


 
 
Ditte Hansen (26-06-2004)
Kommentar
Fra : Ditte Hansen


Dato : 26-06-04 12:06

Hej
God grillaften *S*
Her er et link til Odense-Marcipan's ananas på grill opskrift, der står godt
nok frisk ananas......
http://www.odense-marcipan.dk/Default.asp?ID=7
Jeg vil lade en dåse ananas ring dryppe godt af, og så forsøge opskriften
*S*

Hilsen Ditte



"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:2k4u5eF17i1e9U1@uni-berlin.de...
> Koldt eller ej - i aften skal der kuglegrilles, og jeg mangler lige lidt
> inspiration.
>
> Vi har en lille skinkesteg, nye Samsø-kartofler og dåseananas uden
> sukker til dessert.
> Hvad gør vi med skinkestegen? Hvor varm skal sådan en være indvendig?
> (Vi har et digitalt stegetermometer).
> Og hvad med kartoflerne? Jeg har en ide om evt. at halvere dem og putte
> dem i en foliebakke, men vil det være en ide at koge dem lidt først, og
> skal de have direkte eller indirekte varme? Eller skulle man måske
> stille dem ned ved siden af briketterne, og så med skinkestegen ovenpå,
> så der kommer saft ned til kartoflerne?
>
> Jeg har set flere opskrifter med at grille friske ananas, men kan dem
> fra dåse også give et godt resultat? Jeg havde forestillet mig at putte
> lidt revet marcipan på, og så servere med vanilleis.
>
> Andre idéer modtages med kyshånd!!
>
> --
> Mvh. Heidi
> Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
> "Time is fun when you're having flies" - Kermit
>



Mark Schiller (26-06-2004)
Kommentar
Fra : Mark Schiller


Dato : 26-06-04 12:40

Sat, 26 Jun 2004 11:32:29 +0200, berigede "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com>
dk.kultur.mad+drikke med:

>Og hvad med kartoflerne?

Prøv evt at koge dem i 45 minutter i vand, 150 gr salt og en halv
citron. Du skal overdække kartoflerne i gryden med et viskestykke, der
er vasket uden skyllemiddel, mens de koger. Når kartoflerne er kogt,
så vipper du dem op i en skål og smider 1-2 tsk fint salt ned i skålen
og ryster skålen, så saltet bliver fordelt på alle kartoflerne. Lad
dem køle et øjeblik og gå så til makronerne.

Det lyder måske vanvittigt, men kartoflerne bliver super

/Mark

PS
Ja, der står 45 (femogfyrre) og 150 (ethundredeoghalvtreds) bare lige
for, at imødekomme et par spørgsmål

--
M@rk, the unknown @ definitivt.dk - ICQ #6564215

"When the rythm-section ain't making it
- go for it your self" ~ Ben Webster

Mette Svangren Gutte~ (26-06-2004)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 26-06-04 14:36


"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> skrev i en meddelelse
news:2k4u5eF17i1e9U1@uni-berlin.de...
> Koldt eller ej - i aften skal der kuglegrilles, og jeg mangler lige lidt
> inspiration.

> Og hvad med kartoflerne?

Halver kartofler, kog 10 min. og put på grillspyd. Pensles med olie og
krydres med rigeligt groft salt og evt. chili, timian eller hvad I nu kan
li'. Grilles ca. 10 min.

> Jeg har set flere opskrifter med at grille friske ananas, men kan dem
> fra dåse også give et godt resultat? Jeg havde forestillet mig at putte
> lidt revet marcipan på, og så servere med vanilleis.

Jeg har med succes grillet dåseananas. Bare sørg for at afdryppe og duppe
helt tør. Man kan evt. vende dem i lidt flormelis, som så vil karamelisere
på grillen.

MVH Mette



Heidi (27-06-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 27-06-04 17:56

Heidi wrote:
> Koldt eller ej - i aften skal der kuglegrilles, og jeg mangler lige
> lidt inspiration.

Tak for forslagene - kartoffelmulighederne prøver vi næste gang.
Det endte med at vi skar kartoflerne i halve, kogte dem i ca. 7 min. og
puttede dem i en foliebakke med olie, salt og peber, og så ellers over
den direkte varme. De blev gode, men savnede dog lidt krydderier af
hensyn til børnene.

Skinkestegen (som jeg ikke er helt sikker på var en skinkesteg - der var
i hvert fald ingen svær på) kom på direkte varme ved en fejl, og blev
noget sort på ydersiden -men den fik til den var 66 grader indvendig og
hvilede så i et kvarters tid, og den blev udmærket.

Dåseananas lagde vi i lag i en foliebakke med marcipan imellem og lidt
kokosmel drysset over. Næste gang kommer marcipanen ovenpå i stedet for,
da den ikke blev brun og sprød som jeg havde set billeder af. Men det
smagte godt, med diverse is til.
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste