denne opskrift er virkelig god, jeg plejer dog at ændre på forholdet mellem
tomater og bønner, jeg vil tro der er mad til 10-15 fuldvoksne mænd (måske
flere : )
kilde :
http://www.capsicum.dk/
a.. 2 kg oksebov skåret i strimler
b.. 1-1,5 kg løg, hakket
c.. 2 hele hvidløg, 4 fed gemmes til sidst og presses i, resten hakkes
fint.
d.. 2 kopper stærk kaffe (2,5 dl)
e.. 2 øl (Vi bruger Tuborg Classic)
f.. 10 chili frugter, hakket
g.. 2 dåser flået/hakket tomat
h.. 8 dåser røde kidney bønner
i.. 1-2 spsk spidskommen
j.. 1 spsk cayenne peber
k.. 1-2 spsk sukker
l.. 2-4 spsk dijon-sennep
m.. 1 ds tomat pure
n.. 2 ds majs
o.. 2-3 peberfrugter skåret i strimler
Smages til med f.eks. Dave's Insanity sauce samt salt og peber (+ diverse
krydderier man godt kan lide, f.eks. basilikum)
Til denne hæderkronede chili får vi normalt hjemmelavet hvidløgsflutes, ris
og salat med hjemmelavet hvidløgsdressing.
Løgene svitses og kødet brunes, bagefter hældes resten af ingredienserne
(alle undtagen majs og peberfrugter) i og det skal stå og simre mindste 2
timer (Vi simrer normalt i 4 timer) indtil kødet er faldet fra hinanden og
er blevet strimlet.
Rør i gryden ca. 4-5 gange i timen. (Det gør ikke noget hvis den brænder
lidt på).
Retten må ikke koge tør, så der tilsættes øl/kaffe eller grønsags/okse suppe
efter behov.
10 minutter før servering hældes majs, peberfrugter og de 4 pressede hvidløg
i retten.
Der smages til med salt, peber og en tilpas stærk chili sauce for at få den
nødvendige styrke.
"Jette" <jetteREMOVETHIS@pc.dk> skrev i en meddelelse
news:40d9ecce$0$175$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej
>
> Dette spørgsmål har givetvis været oppe at vende før, men da jeg skal have
> gæster til chilli con carne på fredag vil jeg høre om der nogen, der
ligger
> inde med en rigtig god opskrift. Jeg har søgt i Google Groups, men jeg
fandt
> umiddelbart ingen opskrift. Jeg forestiller mig at tilbehøret skal være
> flutes og evt. grøn salat.
>
> På forhånd tak for hjælpen.
>
> Mvh Jette
>