/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
lakse-forret
Fra :
Kitti Egevang
Dato :
23-06-04 15:35
Hejsa.
Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil dele??
Hilsen Kitti.
Dorthe (
23-06-2004
)
Kommentar
Fra :
Dorthe
Dato :
23-06-04 16:12
> Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
> Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil
dele??
>
Hej
Jeg har en helt enkel og lækker "opskrift"
Lav en tærtedej og bag den (se en hvilken som helst kogebog)
Læg spinat i bunden. Man kan blande spinaten med fløde inden.
Læg laksestykker/-skiver ovenpå
Læg evt. tærtedejstrimler til pynt ovenpå.
Jeg har også prøvet at lave tærtedejen med butterdej, det er lige så godt.
Hvis man har lidt bedre tid kan man lave butterdejsmedaljoner, altså små
pakker med laks og spinat indeni.
Man kan servere en hvilken som helst sauce eller dressing til. Jeg bruger
ofte varm hollandaisesauce.
Mvh Dorthe
Mette Svangren Gutte~ (
23-06-2004
)
Kommentar
Fra :
Mette Svangren Gutte~
Dato :
23-06-04 17:59
"Kitti Egevang" <kittiSLET@DETTEmail4us.dk> skrev i en meddelelse
news:cbc45t$n0r$1@news.net.uni-c.dk...
> Hejsa.
>
> Jeg søger en lækker lakse-forret eller frokost-ret (laks).
> Er der mon nogen her som skulle ligge ende med en opskrift som de vil
dele??
>
Jeg har haft stor succes med følgende meget enkle lakseterrine som både
forret og frokostret. Den er også meget nem at gange op til store portioner
(har selv lavet den til 80 personer).
250 rå, frisk laksefilet (ørred kan også bruges)
2 æg
1/4 l piskefløde
en anelse cayennepeber, fint salt, hvidt stødt peber
Alt kommes i foodprocessor eller blender og blendes helt fint. Kommes i en
smurt form (eller m. bagepapir). Bages i vandbad i 45 min. ved 190 grader.
Dette er basisopskriften, som kan varieres efter smag og fantasi. Jeg har
f.eks. prøvet at tilsætte soltørrede tomater i små tern eller kapers, som er
min personlige favorit. Man kan også lægge et lag af f.eks. rødtungefileter,
rejer eller hvidvinsblancherede muslinger midt i terrinen.
Terrinen kan sagtens laves dagen i forvejen, men den kan også fryses. Og den
kan serveres både lun og kold. En rest smager godt på et stykke lyst brød
dagen efter.
MVH Mette
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177559
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408937
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.