"Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@sletdette.mailme.dk> skrev i en
meddelelse news:cb4u05$ufc$1@news.cybercity.dk...
> Mere præcis opskrift følger i morgen aften, når jeg har genafprøvet mit
Som lovet
:
Henkogte frugter
60 gram rosiner
150 gram rabarber
1 økologisk appelsin
2 æbler (Red top, cox orange eller lign.)
4 cm vanillestang
4 cm hel kanel
½ tsk. ingefær
3 dl hvidvin
2 dl vand
2 tsk. akaciehonning
2 tsk. rom
Rabarber, appelsin med skræl og æble med skræl skæres i tern og blandes godt
sammen med rosinerne. Vanillen og kanelstangen deles i to dele, der lægges i
hver sit syltetøjsglas. Frugtblandingen fyldes i glassene.
Opløs honningen i en lille smule varmt vand og bland det sammen med
hvidvinen, resten af vandet og ingefæren.
Hæld blandingen i glassene, men ikke helt op til kanten, da det så vil koge
over.
Sæt glassene på en plade midt i en kold ovn og tænd ovnen på 150 grader.
Efter ca. halvanden time slukkes ovnen og glassene fyldes efter med resten
af vand/hvidvins-blandingen, der har været kogt op i en gryde, og en tsk.
rom i hvert glas. Hvis frugterne ikke er helt dækket, kan der evt. koges
lidt mere vand/hvidvin op og hældes over.
Smager godt i yoghurt eller til en desserttallerken med en neutral kage og
en god vanilleis.
Den neutrale kage kunne så f.eks. være nedenstående modificerede udgave af
Heidis (tak for den, Heidi - det var dæleme guf) mandelkage:
Mandel-rabarberkage
8-10 personer
150 g mandler
75 gr rabarber skåret i små stykker
150 g rørsukker
¾ tsk. bagepulver
4 æggehvider
Hak mandler og rabarber fint i foodprocessor og bland sukker og bagepulver
i. Pisk hviderne meget stive, og vend dem forsigtigt i
mandelrabarberblandingen. Dejen hældes i en smurt og raspdrysset randform,
og bages i ca. 45 minutter ved 200 grader på næst-nederste rille i ovnen.
1 portion af dejen passer til en springform på ca. 22-23 cm
Hilsen Mads