|
| Opskrift til carnaroli-ris søges Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 18-06-04 12:08 |
|
Hej gruppe
Jeg har lige købt 1 kg carnaroli-ris, men har ingen opskrift.
Er der mon en her der vil dele en god og gennemprøvet opskrift?
På forhånd tak.
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
Mrs Krabappel (18-06-2004)
| Kommentar Fra : Mrs Krabappel |
Dato : 18-06-04 22:16 |
|
Det er en glimrende ris til Risotto og finder du en god risotto opskrift
(e.g. med asparges, salsiccia, porcini osv.), så er den hjemme.
og PS skal bruges til risotto og intet andet!!!
Sandra
| |
Klaus Alexander Seis~ (19-06-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 19-06-04 20:43 |
|
Mrs Krabappel skrev:
> Det er en glimrende ris til Risotto og finder du en god risotto
> opskrift (e.g. med asparges, salsiccia, porcini osv.), så er den
> hjemme.
Tak for tippet. Jeg må på jagt efter en god risotto-opskrift så...
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
-V- (19-06-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 19-06-04 21:09 |
|
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Mrs Krabappel skrev:
>
>> Det er en glimrende ris til Risotto og finder du en god risotto
>> opskrift (e.g. med asparges, salsiccia, porcini osv.), så er den
>> hjemme.
>
> Tak for tippet. Jeg må på jagt efter en god risotto-opskrift så...
Fordelen ved risotto er, at der næsten ingen regler er.
Når du først har lært tricket med at den ska være cremet, men stadig med bid
i, så kan du i princippet bruge alt hvad du har af rester i køleskabet.
Jeg har altid en pakke arborio- eller carneroliris liggende, til når der
pludselig kommer gæster forbi.
Nem og bekvemt.
-V-
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-06-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-06-04 05:47 |
|
-V- skrev:
>> Jeg må på jagt efter en god risotto-opskrift så...
>
> Fordelen ved risotto er, at der næsten ingen regler er.
Ja, det lyder herligt. Men jeg har aldrig hverken smagt eller
lavet risotto før, så er der nogen her der har lyst til at poste
en "lær dig selv risotto"?
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
Erling Hansen (22-06-2004)
| Kommentar Fra : Erling Hansen |
Dato : 22-06-04 07:57 |
|
Klaus Alexander Seistrup <klaus@seistrup.dk> wrote:
> -V- skrev:
>
> >> Jeg må på jagt efter en god risotto-opskrift så...
> >
> > Fordelen ved risotto er, at der næsten ingen regler er.
>
> Ja, det lyder herligt. Men jeg har aldrig hverken smagt eller
> lavet risotto før, så er der nogen her der har lyst til at poste
> en "lær dig selv risotto"?
Her er en nem 'begynder'-risotto. Skulle egentlig have en god italiensk
pølse, men et stykke grovhakket, kogt medister uden for meget fedt kan
sagtens bruges.
250 gr. ris (risotto-ris)
100 gr. pølse
1 løg, 1 stilk bladselleri, hønsekødsbouillon, hvidvin
olivenolie, smør, parmesan og muskat.
Olien varmes godt op, finthakket løg og bladselleri og pølsen skåret i
små terner, svitses i et par minutter. Krydres med peber og lidt muskat.
Risene hældes i og svitses i yderligere et par minutter. Så spædes op
med bouillonen - gradvist så det ikke bliver et pladder-bad, halvvejs
spædes med hvidvin efter smag. Rør godt rundt hele tiden. Et par
minutter før risen er færdig tilsættes et par spiseskefulde parmesan.
Den færdige risotto skal være 'all 'onda' - og til slut får den en god
klat smør.
Velbekomme og med venlig hilsen
Erling Hansen
| |
Klaus Alexander Seis~ (29-06-2004)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 29-06-04 14:49 |
|
Erling Hansen skrev:
>> er der nogen her der har lyst til at poste en "lær dig selv risotto"?
>
> Her er en nem 'begynder'-risotto.
Mange tak for vejledningen.
--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/
| |
|
|