|
| gille pebbergrugter på gasblus Fra : rasmus carlsen |
Dato : 12-06-04 20:43 |
|
hej i hytten.
Jeg har hørt (eller set i fjerneren) at man kan smide en hel pebberfrugt
midt på gasblusset og så bare vente til det er brændt og derefter skrabe det
sorte af ... og så spise en lækker grillet pebberfrugt. Nogen erfaringer?
ras
| |
kelds@ofir.dk (12-06-2004)
| Kommentar Fra : kelds@ofir.dk |
Dato : 12-06-04 21:14 |
|
On Sat, 12 Jun 2004 21:43:28 +0200, "rasmus carlsen"
<rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> wrote:
>hej i hytten.
>
>Jeg har hørt (eller set i fjerneren) at man kan smide en hel pebberfrugt
>midt på gasblusset og så bare vente til det er brændt og derefter skrabe det
>sorte af ... og så spise en lækker grillet pebberfrugt. Nogen erfaringer?
>
Ja. det virker
| |
rasmus carlsen (12-06-2004)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 12-06-04 21:19 |
|
<kelds@ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:8vomc0ttb9ega1kb59gmir8vk3t9e8hcj6@4ax.com...
> Ja. det virker
- skal de bare have til de er sorte? Og bør man hælde noget olie og krydder
over dem inden man spiser dem? Og kunne man fylde noget i dem - f.eks.
feta -. inden man lagde dem på blusset?
ras
| |
kelds@ofir.dk (12-06-2004)
| Kommentar Fra : kelds@ofir.dk |
Dato : 12-06-04 22:32 |
|
On Sat, 12 Jun 2004 22:19:15 +0200, "rasmus carlsen"
<rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> wrote:
>
><kelds@ofir.dk> skrev i en meddelelse
>news:8vomc0ttb9ega1kb59gmir8vk3t9e8hcj6@4ax.com...
>
>> Ja. det virker
>
>- skal de bare have til de er sorte?
ja - de bliver jo ikke gennemkogte, men man kan fjerne den seje skræl
uden problemer. det er i øvrigt endnu lettere, hvis du lægger dem i en
(lukket) frostpose et stykke tid efter afbrændingen.
>Og bør man hælde noget olie og krydder
>over dem inden man spiser dem?
Det er jo lidt op til dig, hvad du kan lide! Spis dem alene eller
hakket/skåret i en salat. Der er utallige muligheder.
>Og kunne man fylde noget i dem - f.eks. feta -. inden man lagde dem på blusset?
Mit gæt er, at det vil flyde ud - så jeg ville nok gemme det til
bagefter.
KS
>
| |
-V- (13-06-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 13-06-04 03:08 |
|
rasmus carlsen wrote:
> Jeg har hørt (eller set i fjerneren) at man kan smide en hel
> pebberfrugt midt på gasblusset og så bare vente til det er brændt og
> derefter skrabe det sorte af ... og så spise en lækker grillet
> pebberfrugt. Nogen erfaringer?
Læg din hele peberfrugt på gasblusset eller grillen, indtil skindet er
fuldstændigt sort.
Pak den derefter i en lukket pose eller en gryde med låg på, så der er så
lidt luft i som muligt.
Dampen i headspace (det overskydende hulrum i posen/gryden) vil gøre, at
skindet er nemt at få af efter ca. 15. min. Evt. kan du brække stilken på
frugten af lige efter grilning. Påå den måde løber saften ud, og den bliver
ikke så smattet i posen/gryden.
Det er ikke noget problem at hive skindet af, og derefter kan du gøre hvad
du vil med frugten. Blend den og server som smørelse på ristet brød; skær
den i strimer, læg den i olie og server som tapas; blend den med oliven,
valnødder og mozzarella og brug det som fyld i halve pebre, som bages eller
grilles.
Nemt, lækkert og overskueligt.
-V-
| |
Kalle Ågaard (13-06-2004)
| Kommentar Fra : Kalle Ågaard |
Dato : 13-06-04 15:05 |
|
Husk at prikke huller i peberfrugten så den ikke eksploderer!
Mvh
Kalle
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> wrote in message
news:40cbb6ff$0$255$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> rasmus carlsen wrote:
> > Jeg har hørt (eller set i fjerneren) at man kan smide en hel
> > pebberfrugt midt på gasblusset og så bare vente til det er brændt og
> > derefter skrabe det sorte af ... og så spise en lækker grillet
> > pebberfrugt. Nogen erfaringer?
>
> Læg din hele peberfrugt på gasblusset eller grillen, indtil skindet er
> fuldstændigt sort.
>
> Pak den derefter i en lukket pose eller en gryde med låg på, så der er så
> lidt luft i som muligt.
> Dampen i headspace (det overskydende hulrum i posen/gryden) vil gøre, at
> skindet er nemt at få af efter ca. 15. min. Evt. kan du brække stilken på
> frugten af lige efter grilning. Påå den måde løber saften ud, og den
bliver
> ikke så smattet i posen/gryden.
> Det er ikke noget problem at hive skindet af, og derefter kan du gøre hvad
> du vil med frugten. Blend den og server som smørelse på ristet brød; skær
> den i strimer, læg den i olie og server som tapas; blend den med oliven,
> valnødder og mozzarella og brug det som fyld i halve pebre, som bages
eller
> grilles.
>
> Nemt, lækkert og overskueligt.
>
>
>
>
>
> -V-
>
>
>
>
>
>
| |
rasmus carlsen (13-06-2004)
| Kommentar Fra : rasmus carlsen |
Dato : 13-06-04 19:26 |
|
"Kalle Ågaard" <balrok@hostel.dk> skrev i en meddelelse
news:40cc5ef1$0$159$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Husk at prikke huller i peberfrugten så den ikke eksploderer!
- det glemte jeg, men jeg oplevede nu ingen ekspolsioner. Måske fik den for
lidt, men den smagte sgu godt!
ras
| |
Abildgaard 3140 (14-06-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 14-06-04 08:11 |
|
"-V-" <Diplomaten@snotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40cbb6ff$0$255$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> rasmus carlsen wrote:
> > Jeg har hørt (eller set i fjerneren) at man kan smide en hel
> > pebberfrugt midt på gasblusset og så bare vente til det er brændt og
> > derefter skrabe det sorte af ... og så spise en lækker grillet
> > pebberfrugt. Nogen erfaringer?
>
> Læg din hele peberfrugt på gasblusset eller grillen, indtil skindet er
> fuldstændigt sort.
>
> Pak den derefter i en lukket pose eller en gryde med låg på, så der er så
> lidt luft i som muligt.
> Dampen i headspace (det overskydende hulrum i posen/gryden) vil gøre, at
> skindet er nemt at få af efter ca. 15. min. Evt. kan du brække stilken på
> frugten af lige efter grilning. Påå den måde løber saften ud, og den
bliver
> ikke så smattet i posen/gryden.
> Det er ikke noget problem at hive skindet af, og derefter kan du gøre hvad
> du vil med frugten. Blend den og server som smørelse på ristet brød; skær
> den i strimer, læg den i olie og server som tapas; blend den med oliven,
> valnødder og mozzarella og brug det som fyld i halve pebre, som bages
eller
> grilles.
>
Smager utroligt godt, og peberfrugten ændrer fuldstændig karakter til noget
sødmefuldt. Gad vide om det samme villle være tilfældet, hvis man grillede
chilifrugter? Jeg har bemærket, at Kille Enna ofte anbefaler at give dem et
tordenskrald på panden inden anvendelse.
--
¸.·´¯)
)><((((º> ´\
\ 8________
|_________/ Torben Abildgaard
| |
Bob (14-06-2004)
| Kommentar Fra : Bob |
Dato : 14-06-04 21:16 |
|
Chilier kan også grilles. Man kan også klare det hele under grillen i en
el-ovn, hvis man er gas/grill-løs!
Bob
| |
Abildgaard 3140 (15-06-2004)
| Kommentar Fra : Abildgaard 3140 |
Dato : 15-06-04 08:19 |
|
scripsit "Bob" <secretagentbob@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40ce0768$0$229$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Chilier kan også grilles. Man kan også klare det hele under grillen i en
> el-ovn, hvis man er gas/grill-løs!
Ja, man kan sguda grille en badebold med det udstyr man nu engang har.
Spørgsmålet lød, om chilierne på samme måde som peberfrugterne ændrer
fuldstændig anderledes smagskarakter.
Badebolden ændrer med garanti smag.
Torben
| |
Anders Christensen (16-06-2004)
| Kommentar Fra : Anders Christensen |
Dato : 16-06-04 18:12 |
|
Abildgaard 3140 wrote:
<snip>
>
> Badebolden ændrer med garanti smag.
>
> Torben
Taler du her af erfaring?
--
Mvh Anders Christensen
| |
Bob (17-06-2004)
| Kommentar Fra : Bob |
Dato : 17-06-04 20:56 |
|
Interessant tone, du lægger for dagen, Hr. Torben...Jeg beklager, hvis mit
keep-it-simple-stupid-indlæg har fornærmet dig, men jeg mener altså, at JA,
MAN KAN GODT GRILLE CHILIER OG JA, DE ÆNDRER SMAG...det var så min erfaring.
Jeg skal holde mig fra at dele ud af den i fremtiden.
Vor Herre bevares,
Bob
"Abildgaard 3140" <pialykke@fjernmigget2net.dk> skrev i en meddelelse
news:40cea2d6$0$173$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> scripsit "Bob" <secretagentbob@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:40ce0768$0$229$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Chilier kan også grilles. Man kan også klare det hele under grillen i en
> > el-ovn, hvis man er gas/grill-løs!
>
> Ja, man kan sguda grille en badebold med det udstyr man nu engang har.
> Spørgsmålet lød, om chilierne på samme måde som peberfrugterne ændrer
> fuldstændig anderledes smagskarakter.
>
> Badebolden ændrer med garanti smag.
>
> Torben
>
>
| |
|
|