|
| Jordbær Fra : Peter Græbe |
Dato : 10-06-04 13:45 |
|
Hvilke jordbærsorter skal man gå efter, hvis smag vægtes højere end
holdbarhed?
Prisen er underordnet.
Altså: Køb-i-dag & spis-i-dag.
--
Med venlig hilsen
Peter Græbe
| |
crema (10-06-2004)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 10-06-04 19:08 |
|
Ja det er hamrende svært at finde god jordbærsorter.
Idag kan man næsten kun få Honneyeye da den er risistens overfor de fleste
jordbærsygdomme. Derfor (hvilke er til stor irritation) anbefales den også
til økologisk avl.
Honneyeye vokser selvom det har været ganske lidt solskin. men smagen er der
ikke meget at skrive hjem om.
Toppen af jordbæret er Dybdahl (svær at finde)
Zenga Zengana er Dybdahl afløser. Så er der Polka og Zephyr, der er små fine
bær med god smag.
Held og lykke med at finde dem. Du må gerne give et praj, hvis du finder
noget interesssant. Det kunne jo være, at vi kunne lære alle dem, som spiser
de importerede bær, at der er forskel på smagen.
Jordbær er og bør blive en sommerspise, så lad os få de gode bær tilbage på
hylderne.
Henrik
"Peter Græbe" <nospamto@glyf.dk> skrev i en meddelelse
news:1ctlpznov2y1k.1atf7crwq0m0j$.dlg@40tude.net...
> Hvilke jordbærsorter skal man gå efter, hvis smag vægtes højere end
> holdbarhed?
> Prisen er underordnet.
> Altså: Køb-i-dag & spis-i-dag.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Peter Græbe
| |
David Rasmussen (10-06-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 10-06-04 20:07 |
|
crema wrote:
> Ja det er hamrende svært at finde god jordbærsorter.
> Idag kan man næsten kun få Honneyeye da den er risistens overfor de fleste
> jordbærsygdomme. Derfor (hvilke er til stor irritation) anbefales den også
> til økologisk avl.
> Honneyeye vokser selvom det har været ganske lidt solskin. men smagen er der
> ikke meget at skrive hjem om.
> Toppen af jordbæret er Dybdahl (svær at finde)
> Zenga Zengana er Dybdahl afløser. Så er der Polka og Zephyr, der er små fine
> bær med god smag.
> Held og lykke med at finde dem. Du må gerne give et praj, hvis du finder
> noget interesssant. Det kunne jo være, at vi kunne lære alle dem, som spiser
> de importerede bær, at der er forskel på smagen.
> Jordbær er og bør blive en sommerspise, så lad os få de gode bær tilbage på
> hylderne.
>
Er der slet ikke nogen bud på hvor i landet man så kan finde nogle
ordentlige jordbær, helst i gode sorter? Findes der et supermarked der
har den slags (not bloody likely, men ISO kunne f.eks. godt finde på at
lave sådan et stunt), eller er de f.eks. meget udbredt ved gårdsalg
eller ... ? Jeg plejer at købe økologiske jordbær hvis jeg kan komme til
det, men det er måske en dårlig idé, smagsmæssigt?
/David
| |
casper (10-06-2004)
| Kommentar Fra : casper |
Dato : 10-06-04 20:37 |
|
Peter Græbe <nospamto@glyf.dk> wrote in message news:<1ctlpznov2y1k.1atf7crwq0m0j$.dlg@40tude.net>...
> Hvilke jordbærsorter skal man gå efter, hvis smag vægtes højere end
> holdbarhed?
> Prisen er underordnet.
> Altså: Køb-i-dag & spis-i-dag.
Hej
Det er svært at finde et ordentlig bær i almindelige supermarkeder -
heller ikke i Irma, ISO, osv. Man skal oftest til gårdsalg og selvpluk
for at finde ordentlige bær. Det kunne så være Polka, Korona, Zephyr,
og hvis man er
heldig: Dybdahl (har selv lige fundet dem på en planteskole, så nu har
jeg lidt i haven)
Mvh
Casper
| |
Lisbeth Jacobsen (10-06-2004)
| Kommentar Fra : Lisbeth Jacobsen |
Dato : 10-06-04 21:31 |
|
"casper" <cdhansen@jubiimail.dk> skrev i en meddelelse
news:df257c5f.0406101136.3f7d2158@posting.google.com...
> Det er svært at finde et ordentlig bær i almindelige supermarkeder
Ja selvfølgelig er det!
For det er desværre sådan med jordbær, at dem, der smager bedst også er dem,
der dårligst kan klare transport og længere tids opbevaring.
Vil man købe jordbær i supermarkedet i stedet for at plukke dem selv, må man
netop derfor acceptere, at få bær, der smager dårligere. I hvert fald indtil
man har udviklet (måske der skal lidt gensplejsning til hjælp?) et bær, der
kan klare alle krav.
Dybdahl er et godt eksempel på jordbær-dilemmaet....... det regnes for at
være et af de mest velsmagende (jeg er vokset op på dem!) men det er
elendigt til at holde sig, så det skal gerne direkte fra jordbærplanten ned
i tallerknen med mælk eller fløde og spises med det vuns. Som barn fik jeg
dem til morgenmad, frokost, eftermiddagsmad, desssert og natmad.... i
sæsonen. Mine forældre har aldrig købt jordbær i bakker.
De første af slagsen - altså Dybdahl - modner snart i min nyanskaffede
have... glæder mig til at smage dem igen efter flere års pause.
Plantede dem desværre sent sidste år, så det bliver ikke mange, jeg får i
år. Men et par tallerkenfulde bliver der forhåbentlig.
Mvh. Lisbeth
| |
crema (10-06-2004)
| Kommentar Fra : crema |
Dato : 10-06-04 20:46 |
|
Jeg fik jo aldrig svaret på det egentlige spørgsmål, men da jeg kører en del
rundt på Lolland Falster ser jeg ofte at jordbæravlerne giver de gode sorter
en chance, men det var sidste år. Ellers kan man jo ringe rundt til nogle af
de mange selvpluksteder og hører om hvad de har, og hvad der kommer !
Henrik
"Peter Græbe" <nospamto@glyf.dk> skrev i en meddelelse
news:1ctlpznov2y1k.1atf7crwq0m0j$.dlg@40tude.net...
> Hvilke jordbærsorter skal man gå efter, hvis smag vægtes højere end
> holdbarhed?
> Prisen er underordnet.
> Altså: Køb-i-dag & spis-i-dag.
>
> --
> Med venlig hilsen
> Peter Græbe
| |
|
|