"Jesper Frehr" <jesper@TRALALAfrehr.dk> skrev i en meddelelse
news:40c6277b$0$12544$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Halløjsa i gruppen
>
> Jeg er den lykkelige ejer af en gasgrill med en grillrist og grillplade.
> Jeg har lidt bøvl med at få dem gjort rene. Jeg prøvede almindelig sulfo
og
> vand første gang for at tage noget af alt det sorte (den var vel malet med
> etellerandet sort).
>
> Når jeg har gjort det, går der ikke mange dage før den ruster.
>
> Så forsøgte jeg at lade den stå med fedtet på og SÅ gøre den ren lige før
> grillning, men med det resultat at jeg synes at hamburgerne blev sorte (om
> det så er maling eller sod er jeg i tvivl om).
>
> Hvordan renser jeg i bund? Brun sæbe, ovnrens eller andre gode sager.
> Hvordan undgår jeg at den ruster?
>
> Pleeze hjælp!
>
> Jesper
>
>
I vores Weber (ok, er ikke gas men måske kan rådet bruges alligevel) bruger
jeg K2R ovnrens. Har prøvet med andre mærker men de er ikke nær så gode
(efter min mening)
Fremgangsmåden er som følger:
Først skyller jeg grillen med vand for at fjerne løstsiddende snavs.
Når grillen er tør sprøjter jeg K2R på alt og lader det sidde i op til 1
døgn (hvis den ikke er særlig snavset kan man nøjes med 1 time) hvorefter
jeg skrubber den med en stiv børste. Når det hele er tørret bruger jeg en
oliespray til at "imprægnere" det hele.
Fordelen er at det er den rene olie der brænder fast og den er nemmere at få
løs end stege "snask"
Efter endt grilning børster jeg risten med en messing børste og grillen er
klar til brug næste gang, uden rust på risten eller misfarvning af det jeg
griller.
--
Mvh
Thomas Nørgaard
www.countryfan.dk
________________________________________
This mail was scanned by Norton Antivirus 2003®