|
| Vin i mad Fra : David Rasmussen |
Dato : 05-06-04 11:42 |
|
Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
mig hvis man kunne klare sig med mindre.
/David
| |
Thomas Widmann (05-06-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 05-06-04 11:56 |
|
David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
> at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.
Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU
*** Ny gruppe om nordiske sprog: europa.linguas.germanic.nord ***
| |
David Rasmussen (05-06-2004)
| Kommentar Fra : David Rasmussen |
Dato : 05-06-04 11:59 |
|
Thomas Widmann wrote:
> David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
>
>>at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.
>
> Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
> kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.
>
Okay, interessant. Jeg går ud fra at den så skal være dårlig på en
bestemt måde for at være god?
I øvrigt drikker de det også i mange af de større spanske byer. De drak
det da jeg var i Malaga.
/David
| |
Thomas Widmann (05-06-2004)
| Kommentar Fra : Thomas Widmann |
Dato : 05-06-04 12:34 |
|
David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
> Thomas Widmann wrote:
>> David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> writes:
>>
>>>at det nok aldrig kan skade at bruge en rigtigt god vin.
>> Nu er det selvfølgelig ikke madlavning, men den baskiske drik
>> kalimotxo (rødvin + cola) smager elendigt med god rødvin.
>
> Okay, interessant. Jeg går ud fra at den så skal være dårlig på en
> bestemt måde for at være god?
Ja, det skal nok bare være en typisk, billig Rioja eller noget i den
stil.
> I øvrigt drikker de det også i mange af de større spanske byer. De
> drak det da jeg var i Malaga.
Ja, den har vist bredt sig.
/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 3/2, 54 Mavisbank Gardens, Glasgow G51 1HL, Scotland, EU
*** Ny gruppe om nordiske sprog: europa.linguas.germanic.nord ***
| |
Kasper Kristensen (05-06-2004)
| Kommentar Fra : Kasper Kristensen |
Dato : 05-06-04 12:26 |
|
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David
Du bør bruge en relativt god vin, (hvad det så end er) da de ting som er
fælles for god og dårlig vin, nemlig vand og alkohol, helt eller delvist
forsvinder, så det der er tilbage er smagen.
Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din Margaux
ikke
Kasper
| |
Ukendt (06-06-2004)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 06-06-04 12:34 |
|
>
> Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din
Margaux
> ikke
>
> Kasper
>
>
hvorfor det. man får en rigtig god rødvinssovs med margaux som jo faktisk
findes i flere kvaliteter,
| |
Kasper Heftholm Kris~ (06-06-2004)
| Kommentar Fra : Kasper Heftholm Kris~ |
Dato : 06-06-04 15:05 |
|
"Gitte og Claus" <gitteatlerbech.dk> wrote in message
news:40c30132$0$229$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> >
> > Men selvfølgelig kan du også gå for vidt, så hold lidt igen med din
> Margaux
> > ikke
> >
> > Kasper
> >
> >
>
> hvorfor det. man får en rigtig god rødvinssovs med margaux som jo faktisk
> findes i flere kvaliteter,
>
>
OK jeg mente, underforstået vel at mærke, Chateau Margaux og ikke
distriktet Margaux.
Kasper
| |
mcloud (05-06-2004)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 05-06-04 14:47 |
|
Hej David
En god regel er, at fortrinsvis ikke bruge en dårligere vin i maden , end
den du vil servere til maden.
--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David
| |
alfaekko (19-06-2004)
| Kommentar Fra : alfaekko |
Dato : 19-06-04 11:29 |
|
"mcloud" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:40c1ced0$0$3056$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej David
> En god regel er, at fortrinsvis ikke bruge en dårligere vin i maden , end
> den du vil servere til maden.
Fin regel for supermarkedsvine-niveau.
Ikke hvis man serverer vellagrede cru classé'er i 500kroners klassen
Vin er en ingrediens i madlavning ligesom så meget andet. Derfor er det
vigtigste at kende den vin man putter i, ligesom man kender sit salt, sit
mel, sine krydderurter osv....
Anders
| |
Emil (07-06-2004)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 07-06-04 00:25 |
|
David Rasmussen skrev:
>Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
Generelt skal man bruge den samme vin som serveres til måltidet.
Det har noget med smagen at gøre, samt helhedsindtrykket af
måltidet.
Vin kan også bruges som krydderi eller ingrediens. F.eks. vil det
være godt med en meget syrlig vin i en fiskesuppe, selv om der
serveres en sødlig vin til ledsagelse.
Så dit universelle spørgsmål er umuligt at besvare
fyldestgørende.
m.v.h. Emil
| |
Ebbe Kristensen (07-06-2004)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 07-06-04 10:03 |
|
David Rasmussen <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message news:<40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk>...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
For nogle år siden kom jeg til at bruge en 75 kroners vin til en Coq
au vin istedet for den 45 kroners vin min kone havde købt til
formålet. De var fra samme vinhus og jeg havde ikke liiiige fået
kigget ordentligt efter osv. osv. Det indbragte mig et par syrlige
bemærkninger fra husets frue - som hun offentligt trak tilbage da hun
fik smagt på retten. Det var simpelthen den bedste Coq au vin jeg
nogensinde har lavet
Ebbe
| |
Peter Westh (07-06-2004)
| Kommentar Fra : Peter Westh |
Dato : 07-06-04 19:56 |
|
Jeg vil sige som Elizabeth David, der jo skrev sine bedste kogebøger i
rationeringstider: Hellere billig vin i maden, end ingen vin.
Dog, man må vel skele til hvilken rolle vinen spiller i retten. Er der tale
om et enkelt glas eller to i en bolognesesauce eller lignende er kravene
ikke så specifikke. I retter, hvor vinen udgør hele sovsens substans som
f.eks. Cog au Vin er udbyttet af at bruge god vin stort nok til, at man
måske overvejer at gøre det.
Tilsvarende fordrer retter med milde ingredienser, eller hvor vinen optræder
ukogt, en hel del af vinen. Da mine forældre havde sølvbryllup i starten af
80'erne, overvejede de at servere en rejemousse til forret. Den bestod af
hvidvin, rejer og fløde, stivet af med husblas. Min mor tilbredte den med
min fars hjemmebryg - det var dengang det kunne betale sig. Det smagte
uforglemmeligt rædselsfuldt af svovl og syre. Rejerne kunne man overhovedet
ikke smage.
MVH
Peter
"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> skrev i en meddelelse
news:40c1a389$0$163$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvor god en vin skal man bruge i madlavning?
>
> Jeg er godt klar over at det sikkert kommer an på hvad man laver, hvor
> vigtig vinen er i den pågældende ret og at det nok aldrig kan skade at
> bruge en rigtigt god vin. Men omvendt ville det heller ikke overraske
> mig hvis man kunne klare sig med mindre.
>
> /David
| |
|
|