/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lårtunge fra ko ???
Fra : Tom Frank


Dato : 01-06-04 08:26

Hej,

Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har fået min
del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det jeg spørger hvad
er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der nogen som kender opskrifter
hvor det indgår.

/Tom



 
 
Søren C. Fischer (01-06-2004)
Kommentar
Fra : Søren C. Fischer


Dato : 01-06-04 10:19

Tom Frank wrote:
> Hej,
>
> Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har
> fået min del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det
> jeg spørger hvad er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der
> nogen som kender opskrifter hvor det indgår.

Så vidt jeg husker er det lårtunge man bruger til at lave saltkød (du ved,
det man køber som skiveskåret pålæg)

Vi har, så vidt jeg husker, nogle gange skåret det som småkød og brugt det i
gryderetter....
Men det er ikke min favorit

--
Mvh. Søren C. Fischer
http://www.fischer-streton.dk
*Det falder mig svært, at opfatte anonyme Usenet skribenter seriøst*


mcloud (01-06-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 01-06-04 11:59

Hej Tom
Her er et link til udskæring og hvad kødet kan bruges til:
http://www.oksekod.dk/udskaering.htm

--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



"Tom Frank" <tofran@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40bc2f96$0$204$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har fået
min
> del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det jeg spørger
hvad
> er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der nogen som kender
opskrifter
> hvor det indgår.
>
> /Tom
>
>



Thomas KBH (01-06-2004)
Kommentar
Fra : Thomas KBH


Dato : 01-06-04 14:10


"Tom Frank" <tofran@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40bc2f96$0$204$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej,
>
> Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har fået
min
> del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det jeg spørger
hvad
> er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der nogen som kender
opskrifter
> hvor det indgår.
>
> /Tom
>
Hejsa
Det er et lidt større projekt at lave saltkød(selvom det ville være lækkert
med hjemmelavet saltkød til ½år)
Mange slagtere skære lårtungen i bøffer og smider den igennem en
nålemaskine(svindel) og sælger det som engelske bøffer.
Den kan skæres til småkød og koges, men er ikke helt god til det, da der
ingen fedt er i stykket.
Jeg arbejde en gang på en restaurant hvor vi brugte den til
møllebøf(venøbøf) dertil er den ok.

Møllebøf til 4 personer
600-800g lårtunge skåret i 4-5mm tynde skiver.
olie
persille
citron
hvidløg
smør
tilbehør (salat, kartofler mv.)
Varm en støbejerns pande rigtig god. og steg kødstykkerne 1min i alt i lidt
olie, det er bedre at stege få stykker af gangen så de ikke begynder at koge
istedet for at stege. Når alt kød er stegt, skal du smelte en klat smør,
stege noget hvidløg og hakket persille i smørret og til sidst vende det
krydrede kød og lidt citronsaft ned i smørret.

Velbekomme.
Thomas



Emil (02-06-2004)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 02-06-04 00:43

Tom Frank skrev:


>Vi har været nogle om at splejse om en ko leveret udskåret. Jeg har fået min
>del som indeholder noget som hedder en lårtunge. Så er det jeg spørger hvad
>er det og hvordan tilbereder man det ??? Er der nogen som kender opskrifter
>hvor det indgår.

He, der er mange sjove muligheder. Pastrami f.eks.
<http://www.fuglebjerggaard.dk/C.%20artikler%202004/pastrami.htm>

Det 'mest normale' er nok salt kød (pålæg). Du kan sagtens købe
ingredienserne hertil i Matas, da krudtet sælges færdigblandet
med salt, så det ikke kan eksplodere.

Ovenstående er nok de to muligheder som giver mest (dyrt) pålæg
for pengene.

Ellers er det bare et lille stykke fedtfattigt ko-kød, hvor
hængningen har stor betydning, fra nul til gud.

Kig dig lidt omkring, der mange muligheder. Søg på Google med
ordene lårtunge og pålæg <http://makeashorterlink.com/?I27E21378>

Kødet er også velegnet til TartarBøf (Løvebøf), som er det
afskrabede rå kød, som serveres på smurt rugbrød, pyntet med
løgringe med en rå æggeblomme, revet peberrod og kapers. En
himmelsk spise.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste