/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Sukkerfri marmelade/syltetøj?
Fra : Helle [4550]


Dato : 21-05-04 16:32

Hvordan laver jeg sukkerfri marmelade/syltetøj?

Bruger jeg bare sødemiddel og gelepulver?

mvh Helle



 
 
Kasper Kristensen (21-05-2004)
Kommentar
Fra : Kasper Kristensen


Dato : 21-05-04 17:59


"Helle [4550]" <hellesSLET@rudekuvert.dk> wrote in message
news:40ae20e2$0$171$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvordan laver jeg sukkerfri marmelade/syltetøj?
>
> Bruger jeg bare sødemiddel og gelepulver?
>
> mvh Helle
>
>

Det kan du gøre, men husk at sukkeret også er konserveringsmiddel, så din
marmelade kan næppe holde sig særlig længe.

Gad vide hvad industrien gør for at få deres sukkerfri marmelade/syltetøj
til at holde sig?

Kasper



Q (21-05-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 21-05-04 20:20


"Kasper Kristensen" <kasper@nospam.invalid> skrev i en meddelelse
news:40ae3560$0$273$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
>
> Gad vide hvad industrien gør for at få deres sukkerfri marmelade/syltetøj
> til at holde sig?
>
>

God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne,
kraftig varmebehandling og evt. lidt E-numre

/peter



-V- (22-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 22-05-04 10:20

Q wrote:
>> Gad vide hvad industrien gør for at få deres sukkerfri
>> marmelade/syltetøj til at holde sig?
>>
> God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne, God hygiejne,
> kraftig varmebehandling og evt. lidt E-numre

Det er ikke nemt at få sukkerfri 'sukkervarer' (som beror på sukkerets
konserveringsevne) til at holde sig i længere tid.
Sorbin- og benzoesyre hjælper på det, men først og fremmest er der, som
Peter skriver en direkte sammenhæng mellem god produktionshygiejne og
holdbarhed.





-V-



Rene' Hjorth (23-05-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 23-05-04 12:03

[Helle [4550] | Fri, 21 May 2004 17:31:57 +0200]

>Hvordan laver jeg sukkerfri marmelade/syltetøj?
>Bruger jeg bare sødemiddel og gelepulver?

Det kan du godt gøre, bemærk dog at holdbarheden vil være ret begrænset uden
sukkerets konserverende effekt.

Du kan også bruge "Grøn Melamin" der er et færdigt sukkerfrit
syltetøjspulver med sødemiddel, pektin, konserveringsmiddel o.l. (har dog
ikke prøvet det).

Jeg selv bruger en blanding af forskellige fyldstoffer & sødemidler m.m. -
og den syltetøj udnævnes ofte af huset gæster til at være mere perfekt end
sukkersyltetøj :)

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

-V- (23-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 23-05-04 17:39

Rene' Hjorth wrote:
> Du kan også bruge "Grøn Melamin" der er et færdigt sukkerfrit
> syltetøjspulver med sødemiddel, pektin, konserveringsmiddel o.l. (har
> dog ikke prøvet det).

Har du en deklaration på GM? Hvilket konserveringsmiddel er der tale om?

> Jeg selv bruger en blanding af forskellige fyldstoffer & sødemidler
> m.m. - og den syltetøj udnævnes ofte af huset gæster til at være mere
> perfekt end sukkersyltetøj :)

Kan du løfte sløret for, præcist hvilke fyldstoffer og sødemidler du bruger?

På forhånd tak.




-V-



Rene' Hjorth (23-05-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 23-05-04 19:00

[-V- | Sun, 23 May 2004 18:38:57 +0200]

>> Du kan også bruge "Grøn Melamin"
Melatin, naturligvis... :)

>Har du en deklaration på GM? Hvilket konserveringsmiddel er der tale om?

Natriumbenzoat og kaliumsorbat - samt tildels citronsyre og ascorbinsyre, og
tricalciumphosphat som antioxidant.

>Kan du løfte sløret for, præcist hvilke fyldstoffer og sødemidler du bruger?

Fyldstoffer: Polydextrose & Inulin - Sødemidler: Maltitol, Cyklamat,
Acesulfam-K og Aspartam.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

-V- (24-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 24-05-04 03:07

Rene' Hjorth wrote:
> Natriumbenzoat og kaliumsorbat - samt tildels citronsyre og
> ascorbinsyre, og tricalciumphosphat som antioxidant.
>
> Fyldstoffer: Polydextrose & Inulin - Sødemidler: Maltitol, Cyklamat,
> Acesulfam-K og Aspartam.

Tak, tak.

Når talen falder på sødestoffer i gruppen, kan man altid regne med din
ekspertise - altid velforberedt er du. En fornøjelse.





-V-



Rene' Hjorth (24-05-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 24-05-04 12:16

[-V- | Mon, 24 May 2004 04:07:15 +0200]

>Når talen falder på sødestoffer i gruppen, kan man altid regne med din
>ekspertise - altid velforberedt er du. En fornøjelse.

Tak for de pæne ord. Det er dog lidt af en kæphest for mig; jeg fatter ikke
hvorfor sukkerfrie produkter næsten altid skal have en rigtig dårlig sødme.
I folkemunde er et sukkerfrit produkt jo ensbetydende med noget der smager
lidt grimt...

Selvfølgelig er der regulativer der betyder mindre forskelle i de
forskellige lande ift. hvilke der er godkendt til produktet, men det betyder
stadig at næsten alle fødevareudviklere sjusker når de skal lave den
sukkerfrie version.

Men hvad, jeg skal ikke klage - den rette sødme er jo én af årsagerne til at
vores produkter ofte smager bedre end konkurenternes

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

-V- (24-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 24-05-04 16:01

Rene' Hjorth wrote:
> Selvfølgelig er der regulativer der betyder mindre forskelle i de
> forskellige lande ift. hvilke der er godkendt til produktet, men det
> betyder stadig at næsten alle fødevareudviklere sjusker når de skal
> lave den sukkerfrie version.

Nu bliver du personlig.
Jeg har personligt udviklet sukkerfrie drikkevarer, som folk ikke kunne
kende fra de sukkerholdige.

> Men hvad, jeg skal ikke klage - den rette sødme er jo én af årsagerne
> til at vores produkter ofte smager bedre end konkurenternes

Hyrer du folk for tiden?





-V-







Rene' Hjorth (24-05-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 24-05-04 17:51

[-V- | Mon, 24 May 2004 17:01:26 +0200]

>Nu bliver du personlig.
>Jeg har personligt udviklet sukkerfrie drikkevarer, som folk ikke kunne
>kende fra de sukkerholdige.

Det er jeg glad for at høre - jeg ved jo også at det ikke gælder alle - jeg
er bare træt af dem der når de skal udvikle en sukkerfri version, tænker:

"hmmm, normalt er det 20 % sukker i - så tilsætter vi bare 20/300 % sakarin
istedet - end of story".

Men fortæl, fortæl, er det et produkt man finder i handlen?

>> Men hvad, jeg skal ikke klage - den rette sødme er jo én af årsagerne
>> til at vores produkter ofte smager bedre end konkurenternes
>Hyrer du folk for tiden?

Beklager - jeg udliciterer alt andet end udvikling, så jeg kan koncentrere
mig om det :)

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

-V- (24-05-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 24-05-04 18:35

Rene' Hjorth wrote:
> Men fortæl, fortæl, er det et produkt man finder i handlen?

Jeg tror det ikke.
Lavede nogle safttyper og istéer, som led i en opgave på uni, og de er vist
ikke blevet produceret.
Skal se om jeg kan finde en delrapport og sende den til dig.

>> Hyrer du folk for tiden?
>
> Beklager - jeg udliciterer alt andet end udvikling, så jeg kan
> koncentrere mig om det :)

Pas nu på, hvad du siger... Det er præcis inden for udvikling, at mine
spidskompetencer ligger






-V-



Klaus Alexander Seis~ (24-05-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-05-04 18:33

René Hjorth skrev:

> I folkemunde er et sukkerfrit produkt jo ensbetydende med noget
> der smager lidt grimt...

Det største problem med sukkerfri produkter (eller rettere: de polyol-
baserede kunstige sødemidler så som maltitol og sorbitol) er for mig
ikke smagen, men virkningen (extrem gasudvikling). Jeg har slet ikke
lyst til at spise slik der er lavet på den slags sødemidler.

--
Klaus Alexander Seistrup · Copenhagen · Denmark
http://www.magnetic-ink.dk/ · http://www.pnx.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste