hælder man bare æggehviderne direkte i den kogende suppe ??
Hilsen
Søren Jensen
"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:40a28602$0$3052$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "sj" <sj@sj.com> skrev i en meddelelse
>
> > Min logik siger mig at når jeg hælder flydende æggehvider i den kogende
> > supper vil de lave lange hvide trævler, og det kan man jo ikke kalde at
> > "klare" eller hvad ????
>
> Fidusen er, at æggehviden "opsamler" uklarhederne, og når man så hælder
> suppen gennem en si med et lommetørklæde/et stykke gammelt lagen/en
stofble
> eller lignende, bliver suppen klar.
> Jeg har nu altid opfattet den med æggehviderne som blot ekstra bøvl - men
i
> "gamle dage" var en perfekt klaret suppe en væsentlig del af husmoderæren.
> Sådan på linje med at kunne tørre det nypudsede sølvtøj af i det hvide,
> stivede forklæde, uden at der kom sorte mærker.
> Og hvis du nu tænker på Lise Nørgård og Matador, er det ingen tilfældighed
>
>
> Hilsen Inger
>
>
>