harskning i en åbnet pølse mindskes i fryser - blir nul
Kun bær, salat o lign tåler ikke frysning, fordi iskrystaller smadrer
cellemembraner, så konsistens ændres og enzymatisk nedbrydning sker
Min kone kan smage om sushi-fisk har været frosset - japanere kan kende
forskel på 200 slags fisk - men det er ikke et stort problem at der ved
frysning af fisk trækkes lidt vand ud.
Ingen smagsstoffer ændres. Konsistens er LIDT mere naturlig når ufrossen -
og det gælder også bøftartar, men det har vist ikke nogen snobbet for.
Min bøftartar er Aldi-hakket kød som jeg rør op med løg jeg selv har
tørret - fattigmands-delikatesse - prøv med karry.
"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote in message
news:40a89c84$0$224$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa
> Sebastian wrote:
> > Igen spørger jeg hvorfor?
> > En spegepølse holder sig - når den opbevares køligt, mørkt og luftigt
> > - flere måneder.
>
> Er vel også godt, men køber man til 9 måneder af gangen, så er det vel
ikke
> holdbarhed nok?
>
> > Så hvorfor putte alting i frysern?
>
> For at fryse det ned, sådan en er nemlig ret kold indvendig
>
> /Hauge
>
>