Christina G wrote:
>
> tillykke med brylluppet.
Tak - og i lige måde.
> Vi skal giftes til sommer og vil gerne lave
> meget af maden selv. Hvad gør I? Og hvis I laver meget selv, kunne du
> lokkes til at skrive lidt om det? Jeg har forståelse for, hvis det
> først bliver efter den store dag
Åh jeg synes egentlig vi har rimelig godt styr på det, så mon ikke jeg
har et par minutter
Vi laver faktisk ikke så meget selv (eller skulle jeg skrive "jeg" - for
den kommende gemal huserer ikke så meget i køkkenet...).
Det eneste mad til dagen jeg selv producerer er faktisk dessertkagerne,
og så hindbærsaucen til.
Min mor har så bagt småkager og kransekagehorn til kaffen (serveres
sammen med chokolade), og desuden bagt boller til skrub-af-mad (hvor vi
så køber pålæg, leverpostej, ost og den slags).
Vi skal ikke have forret, men kun hovedret og dessert.
Hovedretten har vi bestilt hos Kibæk Slagter - mest fordi de kunne
levere det vi gerne ville have (en uformel buffet, med mexicanske
retter), og fordi vi har hørt meget godt om dem. Det kommer godt nok til
at koste 650 kr. i transport (fra Kibæk til Viborg), men hellere det,
end bestille mad fra et sted man ikke kender.
Fra starten af havde jeg planlagt selv at lave det meste af maden, da vi
gerne ville/vil gøre det så billigt som muligt (vi har købt hus, og vil
gerne bruge flere penge på det, end på en fest). Men efterhånden som
tiden gik indså jeg, at jeg ville blive træt af presset ved selv at
skulle stå med det (selvom man så også kunne få hjælp fra familien
osv.).
Det skulle så også have været buffet, måske mest med kolde retter, så
det meste kunne laves i forvejen.
Men, som sagt så fandt jeg ud af, at jeg ville føle det for stressende
at stå med det selv.
Det betyder jo ikke at du vil føle det på samme måde, men det kommer
måske også an på hvordan festen skal holdes. Hvis man feks. holder det
hjemme i haven, og har alle tingene hjemme hos sig selv, og så bare har
nogen til at hjælpe i køkkenet, så kan det jo sagtens lade sig gøre -
men vi bor i lejlighed 1½ måned endnu, og har ikke plads - og selvom
festlokalet kun ligger to minutter herfra, så endte det altså med maden
udefra.
Sååå jeg ved ikke lige hvor meget det hjælper dig :-/
Men grunden til at jeg så valgte at lave desserten selv, var mest at vi
kunne spare 25 kr. per person hvis vi fravalgte den dessert der var med
i buffeten, og jeg regnede med at jeg sagtens kunne lave noget lige så
godt for noget under 1450 kr. til 58 kuverter. Det vi skal have til
dessert løber op i under 600 kr., så de resterende 8-900 kr. kan jo så
bruges på andre ting
Det hjælper dig som sagt nok ikke så meget, men spørg endelig hvis du
har mere på hjerte.
I øvrigt kan jeg kun anbefale dig at kigge ind på en
bryllupshjemmesiderne, hvis du ikke allerede er tilmeldt - der er flere
at vælge imellem, men jeg foretrækker personligt enten
www.bryllupstid.dk eller
www.bryllupsklar.dk
Der er masser af inspiration at hente til alt der har med bryllup at
gøre, og der er en masse søde piger (og nogle få drenge
som er meget
søde til at hjælpe med gode råd og andre ting (feks. har jeg fået lavet
vores monogram af en, flere digter sange for folk, laver
gæstebogsforsider osv. - absolut et kig værd
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit