"Rigor Mortis" <rigor@12mail.dk> skrev i en meddelelse
news:4097e839$0$275$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Hvordan laver det der helt specielle og meget velsmagende chilli der står
i
> skåle rundt omkring på Shawarma-barer?
>
> Hej Rigor
Dette er ikke helt den de har på barene ,men den er kanon til alt pasta
,burgere,pizza og diverse andre sydlandske anretninger hvor chili er et must
:
2ds. cherrytomater (drænet for juice )
2 glas grillede paprikapebre i olie
1 lille glas soltørrede tomater i olie
1 lille glas sambal olek
2-4 grønne Anaheim eller 1-2rød chili
1/2 limefrugt ( Saften af )
5-10 store fed hvidløg efter smag
2 rødløg
2 spsk. kapers
3 syltede drueagurker
2-3 spsk rødvinseddike eller balsamico
1 spsk sukker eller honning
Masser af kværnet peber
0,5 liter olivenolie
Salt ( forsigtigt med salten ,smag dig frem )
Skræl løgene og rens chilierne ,dræn tomatjuicen fra cherrytomaterne .
Blend det hele i en foodprocessor til chili salsa konsistens og smag til og
tilsæt olien til sidst og rør det hele godt sammen.
Fyld det chili salsaen på rengjorte ,skoldede glas med tætsluttende låg og
opbevar køligt ( holdbarhed ca 2-3 mdr )
--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.
>
>