/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
wok gryde behandling
Fra : Svante Vinther


Dato : 03-05-04 19:48

Hejsa entusiaster :).

Jeg har nys fået en ny støbejerns wok gryde.
På en vedlagt instruktionsseddel stod der er at den skulle have følgende
behandling, før og efter brug:

Vaskes med sæbe, tørres og smøres med olie.

Kan det passe at det der menes er, at den skal vaskes med sæbe, tørres
og smøres med olie efter brug, og så yderligere smøres med olie
umiddelbart før næste brug?

Eller skal den alternativt bare vaskes med sæbe og tørres. Og så smøres
umiddelbart før brug næste gang?

M.v.h. Svante

 
 
rasmus carlsen (03-05-2004)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 03-05-04 21:18


"Svante Vinther" <yeah@right.com> skrev i en meddelelse
news:409695e1$0$177$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hejsa entusiaster :).
>
> Jeg har nys fået en ny støbejerns wok gryde.

- tillykke ... men prøv en dag at købe en billig blik-sag til 50 kroner hos
en kineser. Det er fantastisk!

> På en vedlagt instruktionsseddel stod der er at den skulle have følgende
> behandling, før og efter brug: Vaskes med sæbe, tørres og smøres med olie.
> Kan det passe at det der menes er, at den skal vaskes med sæbe, tørres
> og smøres med olie efter brug, og så yderligere smøres med olie
> umiddelbart før næste brug?

- både og ... støbejern kan have godt af at stå i lidt fedtstof. Men bruges
den rimelig ofte skal du bare vaske og tørre den. Det gør jeg ...

ras



Geo (03-05-2004)
Kommentar
Fra : Geo


Dato : 03-05-04 21:47

Jeg er personligt også en stor tilhænger af de billige blik-wok'er,
MEN de er kun for folk med gas-komfur. Bunden buler ud, så snart den
bliver varm og har således minimal kontakt med en alm. kogeplade. Den
bliver selvfølgelig rigeligt varm ift. madlavning, men komfuret bryder
sig ikke meget om det. Hvis man køber en blik (eller vel retteligt
stål-) wok, er det også vigtigt at forbehandle den rigtigt. Og her
snakker vi altså ikke smøre med olie...næh, det skal nærmest brændes
ind i metallet!!


On Mon, 3 May 2004 22:17:44 +0200, "rasmus carlsen"
<rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> wrote:

>> Jeg har nys fået en ny støbejerns wok gryde.
>
>- tillykke ... men prøv en dag at købe en billig blik-sag til 50 kroner hos
>en kineser. Det er fantastisk!
>

>ras
>


Jesper (03-05-2004)
Kommentar
Fra : Jesper


Dato : 03-05-04 22:59

hvilken slags wok skal alle os stakler uden gaskomfur så købe??

Jesper

"Geo" <geo@pq.dk> skrev i en meddelelse
news:7kbd90534f2q9ufpu66lohblk8v35rt470@4ax.com...
> Jeg er personligt også en stor tilhænger af de billige blik-wok'er,
> MEN de er kun for folk med gas-komfur. Bunden buler ud, så snart den
> bliver varm og har således minimal kontakt med en alm. kogeplade. Den
> bliver selvfølgelig rigeligt varm ift. madlavning, men komfuret bryder
> sig ikke meget om det. Hvis man køber en blik (eller vel retteligt
> stål-) wok, er det også vigtigt at forbehandle den rigtigt. Og her
> snakker vi altså ikke smøre med olie...næh, det skal nærmest brændes
> ind i metallet!!
>
>
> On Mon, 3 May 2004 22:17:44 +0200, "rasmus carlsen"
> <rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> wrote:
>
> >> Jeg har nys fået en ny støbejerns wok gryde.
> >
> >- tillykke ... men prøv en dag at købe en billig blik-sag til 50 kroner
hos
> >en kineser. Det er fantastisk!
> >
>
> >ras
> >
>



rasmus carlsen (04-05-2004)
Kommentar
Fra : rasmus carlsen


Dato : 04-05-04 09:07


"Jesper" <jesperts@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4096c0ca$0$290$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> hvilken slags wok skal alle os stakler uden gaskomfur så købe??

- et gaskomfur ... en rimelig kvalitets wok kan bruges. Den buler ikke
ud.

ras



mansen (05-05-2004)
Kommentar
Fra : mansen


Dato : 05-05-04 05:56


"rasmus carlsen" <rasmus[punktum]carlsen@tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:6aIlc.29$Iw7.1@news.get2net.dk...
>
> "Jesper" <jesperts@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4096c0ca$0$290$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > hvilken slags wok skal alle os stakler uden gaskomfur så købe??
>
> - et gaskomfur ... en rimelig kvalitets wok kan bruges. Den buler ikke
> ud.
>
> ras
Hvis i skal ha en god wok så køb den fra scanpan,det er kanon godt både til
gas og el
min kone er thai og bruger deb hverdag,og vi har brugt den i 5 år keine
problem bare vask den af.
Men de fleste vil ikke købe kvalitet fordi så skal de af med penge.den
koster ca 600 kr,men de er godt givet ud
mansen
>
>



Kim Jensen (06-05-2004)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 06-05-04 23:15

> hvilken slags wok skal alle os stakler uden gaskomfur så købe??

Jeg bruger en støbejernswork på mit keramiske komfur. Jeg lader den blot stå
på fuld "blus" i cirka 10 minutter før jeg bruger den. Den skal være rygende
varm før du kommer olie i.

Det virker helt fint, men ikke HELT nær så godt som med gas, da den ikke kan
holde høj varme nær så lang tid.


--
mvh
Kim Jensen
// NewsCaster.dk // R2DVD.com // Port80.biz //



Jørgen Hess (08-05-2004)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 08-05-04 08:31


"Kim Jensen" <kim@NOSPAMlitewerx.dk> skrev i en meddelelse
news:c7edde$hsp$1@news.cybercity.dk...
> > hvilken slags wok skal alle os stakler uden gaskomfur så købe??
>
> Jeg bruger en støbejernswork på mit keramiske komfur. Jeg lader den
blot stå
> på fuld "blus" i cirka 10 minutter før jeg bruger den. Den skal være
rygende
> varm før du kommer olie i.
>
> Det virker helt fint, men ikke HELT nær så godt som med gas, da den
ikke kan
> holde høj varme nær så lang tid.
>
>
> --
> mvh
> Kim Jensen
> // NewsCaster.dk // R2DVD.com // Port80.biz //
>
>
Det siges at de rigtige gasbrændere til wokmad udvikler 6 kWt
varmeeffekt.
Sammenlignet med et elkomfurs maksimale 2,1 kWt er der ikke noget at
sige til at en tynd wok på gas er det bedste.
Ellers er måden at spare varme op i en tyk støbejerns wok det helt
rigtige.

I øvrigt kan man heller ikke i det uendelige lave fuld effekt på
gasbrænderen. Især hvis den bliver forsynet med gas fra en lille
gasflaske. Flasken bliver meget kold når den afgiver store mængder
gas, og efterhånden som flasken afkøles falder gastrykket.
Har en lille ukrudtsbrænder med en gasdåse der skrues på brænderen,
efter 10 minutter holder den op med at virke og dåsen er iskold at
røre ved. Efter et stykke tid virker brænderen igen.
Hvis en wokbrænder skal arbejde længe skal den forsynes fra en 11kg
gasflaske eller endnu bedre en 33kg flaske.

mvh
Jørgen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste