Her kommer aftenens menu til at bestå af en gullash lavet på krondyr med
en bagt kartoffel/rodfrugt mos til.
Laves således:
ca 1 kg. småkød fra krondyr brunes i gryden, grofthakkede løg tilsættes,
skivede gulerødder tilsættes.
Derpå tilsættes 2-3 spk paprika, lidt salt og lidt peber samt et drys
koriander. En flaske rødvin hældes ved og et par finthakkede hvidløgsfed
smides i gryden.
Skru op for varmen, sørg for at det bobler lystigt. Læg låg på gryden når
den skrape duft fra vinen er væk. Skal være på ilden i sammenlagt en time.
Mosen?
Åh, den er da nem og lækker:
lige dele kartofler, gulerødder, selleri og persillerod koges møde, moses
grundigt, røres op med en blaning af æg og lidt kaffefløde, samt et smule
smør, krydres med et godt skud timian, saltes til sidst og sættes i ovnen
i ca 20 minutter ved 200 grader.
Ønsker man det, akn man servere rødbeder og/eller syltede brombær til -
her bliver det begge dele - så er jeg nemlig sikker på at børnene er søde
mod mig resten af dagen
--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Jeg skælver for mit land, når jeg tænker på, at Gud er retfærdig. Thomas
Jefferson