"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> skrev i en meddelelse
news:407e35d8$0$516$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
> news:69oq70hn2jupqg9eknbj3dneugadpoeudf@4ax.com...
> > [Thïngmand | Wed, 14 Apr 2004 09:33:23 +0200]
> Mælkesukker udskilles meget nemt af kroppen, hvorfor det ikke giver noget
> mærkbart tilskud i bunken af kulhydrater - og så kan diabetes ramte også
> tåle det, så vidt jeg er informeret...
Det er ikke korrekt, mælkesukker (laktose) påvirker blodsukkeret fuldstændig
som andre kulhydrater (jeg har sukkersyge, og min kæreste har været på
DDV-kur gennem nogel måneder, så jeg har prøvet det i praksis). Dog har
mælkesukker et relativt lavt glykæmisk index, sammenligneligt med fruktose.
Spørger du mig, synes jeg DDVs kageopskrifter er bizarre. DDV-opskriften
indeholder ca 1015 kj, fordelt med 12% fra protein, 57% fra fedt og 31%
kulhydrat. Opskriften vejer ca. 60 gram.
60 gram kransekage lavet efter en almindelig opskrift (
http://www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=462 ) indeholder 1149 kj,
fordelt med 7% fra protein, 36% fedt og 57% kulhydrat.
Ikke ligefrem en rasende forskel, bortset fra at man får erstattet et godt
og naturligt, vitamin- og mineralrigt fødemiddel som mandler med -
letmayonnaise.
Hvis man nu skiftede sukkeret ud med Atwell, ville kalorieindholdet være
nede på 554 kj, fordelt med 14% fra protein, 74% fra fedt og 12% fra
kulhydrat. Med ren blanding af Atwell og sukker, ville man kunne ramme
næringsindholdet i DDV-opskriften præcist.
MVH
Peter