|
| Silde-modnig temperaturen? Fra : mikkel paulsen |
Dato : 09-04-04 14:09 |
|
Hej
jeg har lige været fjorden og fange sild det blev til 150 på 2 timer,
nu skal de så tilberedes men hvordan?
jeg har smidt dem i saltlage med en til to tsk sukker pr sildelag
"12-15 sild". når de så har ligget der i nogle mdr "til jul" hvad skal
der så ske?
jeg er også lidt på bar bund med temperaturen, nogen siger de skal
ligge i saltlage ved en temp på 0-9 grader men hvad med om sommeren?
jeg bor på en gård men tror ikke vi har et sted hvor der er så koldt
om sommeren, og der er næppe plads i køleskabet! har i nogle ideer?
hvad gør i
| |
Steen Jakobsen (09-04-2004)
| Kommentar Fra : Steen Jakobsen |
Dato : 09-04-04 17:18 |
|
> jeg er også lidt på bar bund med temperaturen, nogen siger de skal
> ligge i saltlage ved en temp på 0-9 grader men hvad med om sommeren?
> jeg bor på en gård men tror ikke vi har et sted hvor der er så koldt
> om sommeren, og der er næppe plads i køleskabet! har i nogle ideer?
> hvad gør i
På en gammel gård er der vel en kælder? Der plejer at være rimeligt køligt.
Bortset fra det, mener jeg jo at det er høstsild man salter til julesild.
Hilsen, Steen.
| |
Helle [4550] (09-04-2004)
| Kommentar Fra : Helle [4550] |
Dato : 09-04-04 18:35 |
|
"Steen Jakobsen" <noway@nopost1.tele.xx> skrev i en meddelelse
news:4076cdd4$0$230$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> > jeg er også lidt på bar bund med temperaturen, nogen siger de skal
> > ligge i saltlage ved en temp på 0-9 grader men hvad med om sommeren?
> > jeg bor på en gård men tror ikke vi har et sted hvor der er så koldt
> > om sommeren, og der er næppe plads i køleskabet! har i nogle ideer?
> > hvad gør i
>
> På en gammel gård er der vel en kælder? Der plejer at være rimeligt
køligt.
> Bortset fra det, mener jeg jo at det er høstsild man salter til julesild.
>
> Hilsen, Steen.
>
Så vidt jeg ved, må temperaturen ikke kommer over 15 grader. Ved højere
temperaturer kan sildene udvikle en gift, som man kan blive syg af.
Høstsild er de sild, der er store og fede og fanges i efteråret.
mvh Helle
| |
Jens Bruun (09-04-2004)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 09-04-04 21:09 |
|
"Steen Jakobsen" <noway@nopost1.tele.xx> wrote in message
news:4076cdd4$0$230$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> På en gammel gård er der vel en kælder? Der plejer at være rimeligt
køligt.
> Bortset fra det, mener jeg jo at det er høstsild man salter til julesild.
Sild bør modnes i mindst seks måneder, så de skal nedsaltes senest i juli
for at kunne tilberedes til jul. Jeg ville selv nedsalte sene høstsild og
lader dem modne i over et år, så de blev klar til julen i det efterfølgende
år.
Mig bekendt bør modningen ske ved en temperatur ikke højere end fem grader
celcius, men den temperatur kan man jo dårligt have holdt hele året i gamle
dage?
--
-Jens B.
| |
mcloud (10-04-2004)
| Kommentar Fra : mcloud |
Dato : 10-04-04 11:24 |
|
Hej mikkel
Køb et brugt billigt køleskab ,riv hylderne ud og stil alle dine sild
derind,ved 5 grader og ikke under frysepunktet.
mvh mcloud'
"mikkel paulsen" <mikkel_paulsen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:a7ec204f.0404090509.47a0c37c@posting.google.com...
> Hej
> jeg har lige været fjorden og fange sild det blev til 150 på 2 timer,
> nu skal de så tilberedes men hvordan?
> jeg har smidt dem i saltlage med en til to tsk sukker pr sildelag
> "12-15 sild". når de så har ligget der i nogle mdr "til jul" hvad skal
> der så ske?
> jeg er også lidt på bar bund med temperaturen, nogen siger de skal
> ligge i saltlage ved en temp på 0-9 grader men hvad med om sommeren?
> jeg bor på en gård men tror ikke vi har et sted hvor der er så koldt
> om sommeren, og der er næppe plads i køleskabet! har i nogle ideer?
> hvad gør i
| |
mikkel paulsen (12-04-2004)
| Kommentar Fra : mikkel paulsen |
Dato : 12-04-04 23:16 |
|
"mcloud" <raski@dbmail.dk> wrote in message news:<c58hvk$lh6$1@sunsite.dk>...
> Hej mikkel
> Køb et brugt billigt køleskab ,riv hylderne ud og stil alle dine sild
> derind,ved 5 grader og ikke under frysepunktet.
> mvh mcloud'
>
tak for de gode råd..
nu er høstsild jo ikke lige så lette at fange, plus de ikke er i så
stort antal i nordjylland.
15 grader den kan jeg godt klare...
ja vi har en kælder men der står et stoker-fyr dvs. der er varmt over
20 grader.
den med køleskabet er en mulighed, også en af dem jeg har tænkt på.
men det kan godt blive nogle dyre sild, hvis et køleskab skal køre
bare for 15 kg sild.
| |
PiaR (14-04-2004)
| Kommentar Fra : PiaR |
Dato : 14-04-04 19:44 |
|
Du bor på en gård?
Er der så ikke en brøndboring?
Vi opbevarede en del varer i pumpehuset, det virkede som jordkælder.
mvh Pia
| |
|
|