Den kan også gøres lidt med powerfull hvis de 2 tuborg bliver erstattet med
1-2 portere, og så også tilsat en god omgang mørk chokolade (måske skal man
så også droppe kaffen)..
MVH
KAsper
"Jesper" <jesperts@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4070612a$0$470$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> denne chili con carne bruger jeg når der er tale om at skulle lavet en
> ekstra lækker version der kan serveres til gæster
>
> a.. 2 kg oksebov skåret i strimler
> b.. 1-1,5 kg løg, hakket
> c.. 2 hele hvidløg, 4 fed gemmes til sidst og presses i, resten hakkes
> fint.
> d.. 2 kopper stærk kaffe (2,5 dl)
> e.. 2 øl (Vi bruger Tuborg Classic)
> f.. 10 chili frugter, hakket
> g.. 2 dåser flået/hakket tomat
> h.. 8 dåser røde kidney bønner
> i.. 1-2 spsk spidskommen
> j.. 1 spsk cayenne peber
> k.. 1-2 spsk sukker
> l.. 2-4 spsk dijon-sennep
> m.. 1 ds tomat pure
> n.. 2 ds majs
> o.. 2-3 peberfrugter skåret i strimler
> Smages til med f.eks. Dave's Insanity sauce samt salt og peber (+ diverse
> krydderier man godt kan lide, f.eks. basilikum)
>
> Til denne hæderkronede chili får vi normalt hjemmelavet hvidløgsflutes,
ris
> og salat med hjemmelavet hvidløgsdressing.
>
> Løgene svitses og kødet brunes, bagefter hældes resten af ingredienserne
> (alle undtagen majs og peberfrugter) i og det skal stå og simre mindste 2
> timer (Vi simrer normalt i 4 timer) indtil kødet er faldet fra hinanden og
> er blevet strimlet.
>
> Rør i gryden ca. 4-5 gange i timen. (Det gør ikke noget hvis den brænder
> lidt på).
>
> Retten må ikke koge tør, så der tilsættes øl/kaffe eller grønsags/okse
suppe
> efter behov.
>
> 10 minutter før servering hældes majs, peberfrugter og de 4 pressede
hvidløg
> i retten.
>
> Der smages til med salt, peber og en tilpas stærk chili sauce for at få
den
> nødvendige styrke.
>
> ps den er lånt fra
http://www.capsicum.dk/
>
> håber du kan li´ den
>
> Jesper
>
> "My" <fup@mail.ss> skrev i en meddelelse
> news:40705fc4$0$173$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Jeg søger en god opskrift på chili con carne.
> > På forhånd tak
> >
> >
>
>