/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
At hælde fedtet fra (brunet) hakket oksekø~
Fra : JE


Dato : 04-04-04 07:58

Jeg står som regel altid og "kager i det" når jeg skal hælde fedtet fra det
hakkede oksekød, som jeg (ifbm. lasagne eller kødsovs) netop har brunet i en
gryde eller sauté-pande.

Når jeg skal hælde det fra, så ryger noget af kødet ofte med ud ... tiltrods
for jeg prøver at "holde på det" med en stor ske eller lignende.

Har I et godt tip til hvordan man effektivt kan hælde fedtet fra (hvad man
kan "holde" med)?

(man kan selvfølgelig hælde det over en si eller dørslag, men den blir squ
så klam - og er besværlig at vaske af ...)

Mvh Jan



 
 
Heidi (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 04-04-04 08:18

JE wrote:
> Jeg står som regel altid og "kager i det" når jeg skal hælde fedtet
> fra det hakkede oksekød, som jeg (ifbm. lasagne eller kødsovs) netop
> har brunet i en gryde eller sauté-pande.
>
> Når jeg skal hælde det fra, så ryger noget af kødet ofte med ud ...
> tiltrods for jeg prøver at "holde på det" med en stor ske eller
> lignende.
>
> Har I et godt tip til hvordan man effektivt kan hælde fedtet fra
> (hvad man kan "holde" med)?
>
> (man kan selvfølgelig hælde det over en si eller dørslag, men den
> blir squ så klam - og er besværlig at vaske af ...)

Et låg over gryden eller panden - kun lige så meget åbent at væske kan
løbe fra. Men det er måske også besværligt at vaske af?
--
Mvh. Heidi
Svar i gruppen og IKKE pr. mail!!!
"Time is fun when you're having flies" - Kermit


Jesper Haaber Gyllin~ (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 04-04-04 08:53

JE <janelneINGEN@SPAMmail.tele.dk> wrote:

> Jeg står som regel altid og "kager i det" når jeg skal hælde fedtet fra det
> hakkede oksekød, som jeg (ifbm. lasagne eller kødsovs) netop har brunet i en
> gryde eller sauté-pande.
>
> Når jeg skal hælde det fra, så ryger noget af kødet ofte med ud ... tiltrods
> for jeg prøver at "holde på det" med en stor ske eller lignende.
>
> Har I et godt tip til hvordan man effektivt kan hælde fedtet fra (hvad man
> kan "holde" med)?
>
> (man kan selvfølgelig hælde det over en si eller dørslag, men den blir squ
> så klam - og er besværlig at vaske af ...)

Du skal da heller ikke hælde fedtet fra !?? Hvis du bruger oksekød 10%,
så er det da næsten fedt tilbage.

Switcher du ikke kødet i lidt olivenolie ? Fedtet er jo med til at give
lasagna smag og en rigtig lasagna skal "lække" lidt orange saft fra
tomaterne og fedt/olie.

--
med venlig hilsen
Jesper Haaber Gylling
http://www.gylling.net/

JE (04-04-2004)
Kommentar
Fra : JE


Dato : 04-04-04 09:03

"Jesper Haaber Gylling" skrev:
> Du skal da heller ikke hælde fedtet fra !?? Hvis du bruger oksekød 10%,
> så er det da næsten fedt tilbage.

Selvfølgelig skal jeg da hælde fedtet fra !
uanset om det er med 10% eller 18% fedt ...



David Rasmussen (04-04-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 04-04-04 09:42

JE wrote:
> "Jesper Haaber Gylling" skrev:
>
>>Du skal da heller ikke hælde fedtet fra !?? Hvis du bruger oksekød 10%,
>>så er det da næsten fedt tilbage.
>
> Selvfølgelig skal jeg da hælde fedtet fra !
> uanset om det er med 10% eller 18% fedt ...
>

Hvorfor?

/David

Hauge (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 04-04-04 10:45

Hejsa

"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:c4ohki$qqc$1@news.net.uni-c.dk...
> Hvorfor?

Fordi der findes hysteriske "mennesker", vi "normale" gør ikke sådan noget.

/Hauge



Jesper Haaber Gyllin~ (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Jesper Haaber Gyllin~


Dato : 04-04-04 11:13

Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> wrote:

> Hejsa
>
> "David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
> news:c4ohki$qqc$1@news.net.uni-c.dk...
> > Hvorfor?
>
> Fordi der findes hysteriske "mennesker", vi "normale" gør ikke sådan noget.

Enig. Det ødelægger jo fuldkommen en lasagna.

--
med venlig hilsen
Jesper Haaber Gylling
http://www.gylling.net/

Torben Greve Otzen (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Torben Greve Otzen


Dato : 04-04-04 09:07

JE skrev i en meddelelse:
> Jeg står som regel altid og "kager i det" når jeg skal hælde fedtet
> fra det hakkede oksekød, som jeg (ifbm. lasagne eller kødsovs) netop
> har brunet i en gryde eller sauté-pande.
>
> Når jeg skal hælde det fra, så ryger noget af kødet ofte med ud ...
> tiltrods for jeg prøver at "holde på det" med en stor ske eller
> lignende.
>
> Har I et godt tip til hvordan man effektivt kan hælde fedtet fra
> (hvad man kan "holde" med)?

Jeg plejer at skrabe kødet lidt til den ene side, tippe gryden så fedtet
ligger sig så man kan se det, dyppe noget køkkenrulle ned i det og lade
det suge det værste. Man skal self' lige huske at have en tallerken til
de brugte stykker køkkenrulle, men ellers er det temmeligt simpelt.
--
Hilsen Torben Greve Otzen

Træt af Outlook Express' måde at citere på?
Hent OE-QuoteFix: url:http://flash.to/oe-quotefix/



Sabina Hertzum (04-04-2004)
Kommentar
Fra : Sabina Hertzum


Dato : 04-04-04 09:55

JE wrote:
> Jeg står som regel altid og "kager i det" når jeg skal hælde fedtet
> fra det hakkede oksekød, som jeg (ifbm. lasagne eller kødsovs) netop
> har brunet i en gryde eller sauté-pande.
>
> Når jeg skal hælde det fra, så ryger noget af kødet ofte med ud ...
> tiltrods for jeg prøver at "holde på det" med en stor ske eller
> lignende.
>
> Har I et godt tip til hvordan man effektivt kan hælde fedtet fra
> (hvad man kan "holde" med)?
>
> (man kan selvfølgelig hælde det over en si eller dørslag, men den
> blir squ så klam - og er besværlig at vaske af ...)

jeg bruger somregel dørslag til det, og sørger så bare for at få den
skyllet/vasket af med det samme, så fedtet ikke sidder og stivner på den, så
er rengøring bagefter ikke noget problem.....
ellers kan jeg varmt anbefale en opvaskemaskine*G*

--
Knus, Sabina
Bemærk: vi holder oprydnings salg:
http://www.autohenter.dk/flyttesalg/index.html#row12



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste