"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:c4bkth$ms2$1@news.cybercity.dk...
> Ris à la mande med varm kirsebærsovs.
Tja... det kunne være hyggeligt med en lille mandelgave. Sidste gang min
familie forsøgte det trick ved en julefrokost med amerikanere, blev begge
mandler slugt - selvom de var blevet advaret mange gange om at gemme den
under tungen
Problemet dengang var, at den risengrød (og så også ris à la manden) min mor
lavede smagte mærkværdigsomt. Grødrisene var bare...forkerte. Det endte med
at vi købte risen igennem konsulatet (sammen med sild og marcipan). Rugbrød
er også umuligt herovre - rigtigt rugmel er utroligt svært at finde.. Og
ja - rigtig vanille ER hammerdyrt (ca. 8 dollars for to stænger). I går
købte jeg en enkel tomat - den smagte af ingenting og kostede $1.35. Helt
åndssvagt... Nå, men skolen betaler! <hø-hø>. Så lad os bare få en opskrift
på saffrankage... det er da dansk, ikke?
Jeg finder lige Frk. Jensen.. Hun foreslår æbleskiver (jeg har ingen pande),
Arme Riddere (à la Hans Jørgensen - mmm... de lyder lækre), Bondepige med
slør (øv - rugbrød), astakage (smager den godt?), og wienerbrød...Min
kanelstang blev noget uheldig... Er der nogle af Jer som har haft held med
hjemmebagt wienerbrød (som jo hedder "danishes" på engelsk).
Ind til videre har drømmekagen og æblekagen med smuldret dej været nogle af
de største hits ved festivalen - efter sushi og punch fra Jamaica (en
mærkelig blanding med Guinness, mælk, vanille og muskatnød). De er ret vilde
med smør og sukker, de amerikanere...
Hvad synes I om wienerbrøds ideen?