/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Norsk Kneippbrød
Fra : peet_dk


Dato : 29-03-04 19:26

Nå.. Må vi så høre eksperterne om hvordan man man lettest/bedst muligt laver
et norsk kneippbrød!

--
-
peet_dk was here
http://www.peet.dk
ICQ#71-309-759



 
 
Ukendt (31-03-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 31-03-04 13:53


"peet_dk" <no@spam.com> wrote in message
news:c49pn8$25qu$1@news.cybercity.dk...
> Nå.. Må vi så høre eksperterne om hvordan man man lettest/bedst muligt
laver
> et norsk kneippbrød!
>
> --
> -
> peet_dk was here
> http://www.peet.dk
> ICQ#71-309-759
>
>

Det eneste sted jeg har set opskriften er i min datters "Børnenes bagebog"
fra politikken.
Ellers et glimrende brød.

jens



Steen Suder, privat (31-03-2004)
Kommentar
Fra : Steen Suder, privat


Dato : 31-03-04 14:04

peet_dk wrote:
> Nå.. Må vi så høre eksperterne om hvordan man man lettest/bedst muligt laver
> et norsk kneippbrød!

Jeg har fået det i Norge flere gange, og det er godt at tage med på
fjeldet for det holder sig fint.

Hvad er det specielle egentligt ved sådan et brød?

Umiddelbart ligner det jo "bare" et groft, hvidt brød (sådan ca.).

--
Steen Suder
Prøv at forestille dig, at du er en anden, og læs så din artikel igennem
inden du sender den. Det er ikke en skam at stave ordentligt og
formulere sig, så andre kan læse og forstå hvad du skriver.

Jakob Andersen (31-03-2004)
Kommentar
Fra : Jakob Andersen


Dato : 31-03-04 19:36

> Jeg har fået det i Norge flere gange, og det er godt at tage med på
> fjeldet for det holder sig fint.
>
> Hvad er det specielle egentligt ved sådan et brød?

Der er lige så mange varianter af Kneipp brød, som der er bagere i Norge.
Men "grundingredienserne" er:
Hvedemel
Sammalt hvete (fuldkorns hvede)
og en eller anden form for rugmel
vand
gær
salt
og fedt/margarine

Jakob



Bjorn (31-03-2004)
Kommentar
Fra : Bjorn


Dato : 31-03-04 17:30

On Mon, 29 Mar 2004 20:25:43 +0200, peet_dk wrote
(in message <c49pn8$25qu$1@news.cybercity.dk>):

> Nå.. Må vi så høre eksperterne om hvordan man man lettest/bedst muligt laver
> et norsk kneippbrød!


Kneippbrød er nok en opprinnelig tysk oppskrift: laget av Dr. Sebastian
Kneipp - prest og helseprofet - født 1821.

http://www.brodfakta.no/cparticle120232-20016a.html

En oppskrift funnet på internett:

(2 brød)

800 gr. hvetemel
200 gr. grov rug
300 gr. sammalt grov kveite
2 ss. peanøttolje el.a. olje
litt brunt sukker
litt salt
ca. ²2 never² hele hvetekorn blandes i ca. 1 liter lunkent vann
Rør ut 50 gr. gjær i samme væske (vannet).


Bland alle ingrediensene godt og hev deigen minst en halv time.
Bakes så ut til 2 brød. Etterhev i ca. 30 minutter.
Pensle så brødene med peanøttolje.
Stekes 220 grader i ca 30-40 minutter, nederst i ovnen.
---

Grahamsbrød vil også gi brød av samme type.

bjørn


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste