"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:c3psrg$2hml$1@news.cybercity.dk...
> "Morten Lund" <m-lund@post8.tele.dk> wrote in message
> news:406038ec$0$166$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> > På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt
> sød
> > kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har
en
> > opskrift på en lignende suppe?
>
> Kunne - som Martin skriver - meget vel være en Tom Kha Gai. Min version:
>
> Køb en fersk kylling, skær kødet fra skroget og drik en øl.
>
> Skroget kyler du i en gryde med vand, som du så småkoger nogle timer med
> hakkede, stærke chili (røde og grønne), skalotteløg, rødder og grove
> stængler fra frisk koriander, citrongræs, massevis (og jeg mener
_massevis_)
> af hvidløg, galanga (eller evt. ingefær) og kefir-lime-blade (sortér de
> fineste, mindste fra til senere brug).
>
> Drik en øl og efterfyld evt. med vand undervejs, hvis det er ved at koge
> helt ind.
>
> Mens grundsuppen koger, skal du drikke et par øl og forberede fyldet til
> suppen: Skær kyllingkødet i passende strimler. Snit en håndfuld hvide
> champignons eller anden passende svamp (bør være hvid, shitake smager
> rigtigt godt). Skær en håndfuld små, farvestrålende chili igennem på
tværs.
> Skær fine 1-2 cm strimler af et par citrongræs (den nederste del tættest
på
> roden skærer du i papirstynde skiver). Skær en lille håndfuld papirstynde
> skiver af galanga (eller ingefær, hvis du ikke kan få galanga). Pluk
bladene
> fra den friske koriander.
>
> Efter mindst to timers kogning med en øl i timen kan du begynde at
overveje
> at si væsken. Der skal være et par dl. siet væske. Smid skrog og den
drænede
> masse ud. Supplér væsken op med 1-1½ dåse kokosmælk (jeg foretrækker klart
> Chaokoh) og varm den op til lige under kogepunktet. Smag suppen til med
> kokossukker (palmesukker, hvis du ikke kan få kokossukker), saften fra en
> frisk lime, lidt havsalt, fiskesovs og et drys MNG. Husk, suppen skal smag
e
> sød, sur og stærk på samme tid. Drop kyllingekød i, vent et par minutter
og
> smid det snittede fyld samt de fine kefir-lime-blade i suppen. Suppen er
nu
> klar til servering. I aller-allersidste øjeblik inden servering drysser
du -
> med mild hånd - friske, plukkede korianderblade ud over suppen. Servér og
> spis. Husk, at Thai-suppe spises _samtidig_ med mindst én yderligere
> hovedret, der selvfølgelig også skal være Thai-inspireret. Drik øl til.
> Nogle foretrækker Thailandsk øl (Singha), men den er ikke lige min kop
the,
> med mindre jeg kan få fat i guld-udgaven.
>
> Suppen skal fremstå så hvid som muligt med modspil fra farverne fra det
> tilsatte fyld.
>
> Jeg har for noget tid siden et lagt et billede af ingredienserne på min
> fotolog:
http://www.fotolog.dk/archives/000057.html
>
> NB: Du skal ikke lade dig skræmme af de mange øl, du bør drikke undervejs
i
> processen. En god Tom Kha Gai tager mindst 3-4 timer at bikse sammen, og
> hvad er mere hyggeligt end at stå og nusse i køkkenet en hel eftermiddag
med
> lidt god musik og rigeligt med kolde øl inden for rækkevidde?
>
> PS: Grundsuppen kan snild fryses (altså suppen uden kokosmælk og fyld), så
> du kan jo lave en ordentlig balje, der kan bruges over flere gange.
>
> --
> -Jens B.
>
> Hejsa Jens
DEt lyder som en sjov ret,jeg kender ikke den udgave,men det kan jo godt
være at den smager godt*SS*
Min kone er thai ,men laver den anderledes. men held og lukke med det