/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kyllinge-/Karrysuppe
Fra : Morten Lund


Dato : 23-03-04 14:17

Hej

Lidt langt ude, men jeg håber i kan hjælpe alligevel.

Jeg bor i Århus, men har i ny og næ været i København. Her har jeg spist på
en asiatisk restaurant der, ligger overfor politistatioen på halntorvet,
altså på hjørnet af halmtorvet, og en af de små gader der forbinder
halmtorvet med istedgade.

På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt sød
kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har en
opskrift på en lignende suppe?


--
Morten Lund

 
 
martin (23-03-2004)
Kommentar
Fra : martin


Dato : 23-03-04 16:03

"Morten Lund" <m-lund@post8.tele.dk> wrote in message
news:406038ec$0$166$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
> Lidt langt ude, men jeg håber i kan hjælpe alligevel.
> Jeg bor i Århus, men har i ny og næ været i København. Her har jeg spist

> en asiatisk restaurant der, ligger overfor politistatioen på halntorvet,
> altså på hjørnet af halmtorvet, og en af de små gader der forbinder
> halmtorvet med istedgade.
> På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt
sød
> kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har en
> opskrift på en lignende suppe?
> Morten Lund

Hej Morten,
restauranten er nok Thai Esan, en ægte klassiker i det københavnske
thai-køkken. Et bud på en karry/kyllinge/kokosmælksuppe kunne være Tom Kha
Gai. Den varieres i det uendelige, men søg på google.
Martin


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.637 / Virus Database: 408 - Release Date: 20-03-2004



Jens Bruun (23-03-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-03-04 18:41

"Morten Lund" <m-lund@post8.tele.dk> wrote in message
news:406038ec$0$166$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt
sød
> kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har en
> opskrift på en lignende suppe?

Kunne - som Martin skriver - meget vel være en Tom Kha Gai. Min version:

Køb en fersk kylling, skær kødet fra skroget og drik en øl.

Skroget kyler du i en gryde med vand, som du så småkoger nogle timer med
hakkede, stærke chili (røde og grønne), skalotteløg, rødder og grove
stængler fra frisk koriander, citrongræs, massevis (og jeg mener _massevis_)
af hvidløg, galanga (eller evt. ingefær) og kefir-lime-blade (sortér de
fineste, mindste fra til senere brug).

Drik en øl og efterfyld evt. med vand undervejs, hvis det er ved at koge
helt ind.

Mens grundsuppen koger, skal du drikke et par øl og forberede fyldet til
suppen: Skær kyllingkødet i passende strimler. Snit en håndfuld hvide
champignons eller anden passende svamp (bør være hvid, shitake smager
rigtigt godt). Skær en håndfuld små, farvestrålende chili igennem på tværs.
Skær fine 1-2 cm strimler af et par citrongræs (den nederste del tættest på
roden skærer du i papirstynde skiver). Skær en lille håndfuld papirstynde
skiver af galanga (eller ingefær, hvis du ikke kan få galanga). Pluk bladene
fra den friske koriander.

Efter mindst to timers kogning med en øl i timen kan du begynde at overveje
at si væsken. Der skal være et par dl. siet væske. Smid skrog og den drænede
masse ud. Supplér væsken op med 1-1½ dåse kokosmælk (jeg foretrækker klart
Chaokoh) og varm den op til lige under kogepunktet. Smag suppen til med
kokossukker (palmesukker, hvis du ikke kan få kokossukker), saften fra en
frisk lime, lidt havsalt, fiskesovs og et drys MNG. Husk, suppen skal smage
sød, sur og stærk på samme tid. Drop kyllingekød i, vent et par minutter og
smid det snittede fyld samt de fine kefir-lime-blade i suppen. Suppen er nu
klar til servering. I aller-allersidste øjeblik inden servering drysser du -
med mild hånd - friske, plukkede korianderblade ud over suppen. Servér og
spis. Husk, at Thai-suppe spises _samtidig_ med mindst én yderligere
hovedret, der selvfølgelig også skal være Thai-inspireret. Drik øl til.
Nogle foretrækker Thailandsk øl (Singha), men den er ikke lige min kop the,
med mindre jeg kan få fat i guld-udgaven.

Suppen skal fremstå så hvid som muligt med modspil fra farverne fra det
tilsatte fyld.

Jeg har for noget tid siden et lagt et billede af ingredienserne på min
fotolog: http://www.fotolog.dk/archives/000057.html

NB: Du skal ikke lade dig skræmme af de mange øl, du bør drikke undervejs i
processen. En god Tom Kha Gai tager mindst 3-4 timer at bikse sammen, og
hvad er mere hyggeligt end at stå og nusse i køkkenet en hel eftermiddag med
lidt god musik og rigeligt med kolde øl inden for rækkevidde?

PS: Grundsuppen kan snild fryses (altså suppen uden kokosmælk og fyld), så
du kan jo lave en ordentlig balje, der kan bruges over flere gange.

--
-Jens B.



mansen (23-03-2004)
Kommentar
Fra : mansen


Dato : 23-03-04 21:16


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:c3psrg$2hml$1@news.cybercity.dk...
> "Morten Lund" <m-lund@post8.tele.dk> wrote in message
> news:406038ec$0$166$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> > På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt
> sød
> > kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har
en
> > opskrift på en lignende suppe?
>
> Kunne - som Martin skriver - meget vel være en Tom Kha Gai. Min version:
>
> Køb en fersk kylling, skær kødet fra skroget og drik en øl.
>
> Skroget kyler du i en gryde med vand, som du så småkoger nogle timer med
> hakkede, stærke chili (røde og grønne), skalotteløg, rødder og grove
> stængler fra frisk koriander, citrongræs, massevis (og jeg mener
_massevis_)
> af hvidløg, galanga (eller evt. ingefær) og kefir-lime-blade (sortér de
> fineste, mindste fra til senere brug).
>
> Drik en øl og efterfyld evt. med vand undervejs, hvis det er ved at koge
> helt ind.
>
> Mens grundsuppen koger, skal du drikke et par øl og forberede fyldet til
> suppen: Skær kyllingkødet i passende strimler. Snit en håndfuld hvide
> champignons eller anden passende svamp (bør være hvid, shitake smager
> rigtigt godt). Skær en håndfuld små, farvestrålende chili igennem på
tværs.
> Skær fine 1-2 cm strimler af et par citrongræs (den nederste del tættest

> roden skærer du i papirstynde skiver). Skær en lille håndfuld papirstynde
> skiver af galanga (eller ingefær, hvis du ikke kan få galanga). Pluk
bladene
> fra den friske koriander.
>
> Efter mindst to timers kogning med en øl i timen kan du begynde at
overveje
> at si væsken. Der skal være et par dl. siet væske. Smid skrog og den
drænede
> masse ud. Supplér væsken op med 1-1½ dåse kokosmælk (jeg foretrækker klart
> Chaokoh) og varm den op til lige under kogepunktet. Smag suppen til med
> kokossukker (palmesukker, hvis du ikke kan få kokossukker), saften fra en
> frisk lime, lidt havsalt, fiskesovs og et drys MNG. Husk, suppen skal smag
e
> sød, sur og stærk på samme tid. Drop kyllingekød i, vent et par minutter
og
> smid det snittede fyld samt de fine kefir-lime-blade i suppen. Suppen er
nu
> klar til servering. I aller-allersidste øjeblik inden servering drysser
du -
> med mild hånd - friske, plukkede korianderblade ud over suppen. Servér og
> spis. Husk, at Thai-suppe spises _samtidig_ med mindst én yderligere
> hovedret, der selvfølgelig også skal være Thai-inspireret. Drik øl til.
> Nogle foretrækker Thailandsk øl (Singha), men den er ikke lige min kop
the,
> med mindre jeg kan få fat i guld-udgaven.
>
> Suppen skal fremstå så hvid som muligt med modspil fra farverne fra det
> tilsatte fyld.
>
> Jeg har for noget tid siden et lagt et billede af ingredienserne på min
> fotolog: http://www.fotolog.dk/archives/000057.html
>
> NB: Du skal ikke lade dig skræmme af de mange øl, du bør drikke undervejs
i
> processen. En god Tom Kha Gai tager mindst 3-4 timer at bikse sammen, og
> hvad er mere hyggeligt end at stå og nusse i køkkenet en hel eftermiddag
med
> lidt god musik og rigeligt med kolde øl inden for rækkevidde?
>
> PS: Grundsuppen kan snild fryses (altså suppen uden kokosmælk og fyld), så
> du kan jo lave en ordentlig balje, der kan bruges over flere gange.
>
> --
> -Jens B.
>
> Hejsa Jens
DEt lyder som en sjov ret,jeg kender ikke den udgave,men det kan jo godt
være at den smager godt*SS*
Min kone er thai ,men laver den anderledes. men held og lukke med det



Jens Bruun (23-03-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-03-04 21:15

"mansen" <bamsefarr@get2net.dk> wrote in message
news:EP08c.4954$dT6.2093@news.get2net.dk...

> Min kone er thai ,men laver den anderledes.

Hvad så med at ryste op med opskriften?

--
-Jens B.



Harry Lund (28-03-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 28-03-04 10:30

Ja det synes jeg også: OPSKRIFTEN be´om.



-V- (28-03-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 28-03-04 11:18

Jens Bruun wrote:
> Kunne - som Martin skriver - meget vel være en Tom Kha Gai. Min
> version:

[snip en dejligt lang og inspirerende opskrift]


Tak er kun et fattigt ord, Jens.
En dejlig lang og beskrivende (uden at overdrive det) opskrift som mange
kunne lære lidt af.

En kærkommen afveksling i forhold til de sædvanlige upersonlige cut'n'paste
opskrifter.

Mere fra din skuffe, Jens.
Please?




-V-






Abildgaard 3140 (24-03-2004)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 24-03-04 00:04

scripsit "Morten Lund"
> På denne restaurant serverer de en fremragende, og meget stærk, og lidt
sød
> kyllinge/karrysuppe. Jeg husker den som #4 på menukortet. Nogen der har en
> opskrift på en lignende suppe?

Mulligatawny? Eller skal du bare have mange karrykyllingesupper??

--
¸.·´¯)
)><((((º> ´\
\ 8________
|_________/ Torben



Morten Lund (24-03-2004)
Kommentar
Fra : Morten Lund


Dato : 24-03-04 09:27

Tak for svarene...

Det var åbenbart en Tom Kha Gai-suppe jeg havde fået. Jeg fandt en let at
lave på google (jeg gjorde det endnu lettere ved at købe en færdiglavet
hønsekødssuppe).

Men denne kommer ihvertfald utroligt tæt på, og den er hurtigt lavet: (jeg
tilsattte kun porrer)

SUPPE MED KYLLING OG KOKOS
(Tom Kha Gai)



Der anvendes: Til 4 portioner


5 cm stykke galangal

1/2 liter kokosmælk

1/4 liter kyllingefond

3 fileter af kyllingebryst skåret i tynde strimler

1 ? 2 tsk. finthakket rød chili

2 spsk. fiskesauce

1 tsk. farin

7 gram friske korianderblade

friske korianderkviste til serveringen


Fremgangsmåde: Tilberedningstid, total, ca. 40 minutter



1: Skræl galangalstykket og skær det i tynde skiver. Bland galangal,
kokosmælk og kyllinge fond i en mellemstor gryde. Bring det i kog og lad
det simre uden låg ved lav varme i 10 minutter, rør en gang imellem.



2: Kom kyllingestrimler og chili i gryden og lad det simre i ca. 10
minutter, vær sikker på at kyllingekødet er gennemstegt. Rør fiskesauce og
farin i. Tilsæt korianderblade og server suppen med det samme pyntet med
friske korianderkviste.



--
Morten Lund

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177554
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408852
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste