/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Konfirmation inspiration
Fra : thomas andersen


Dato : 18-03-04 11:04

Hej Alle,

vi har som så mange andre konfirmation og jeg mangler lidt inspiration.
Festen holdes hjemme med følgende retter

Forret: Tarteletter, sønnikes yndlingsspise (hertil Riders Hill
semillion/chardonnay)
Hovedret: Weber Grillet Oksesteg (filet eller mørbrad)
Weber grillet flæskesteg
Weber grillet lammekølle
dertil forskellige salater og, ja hvad mere. Vi tænker på noget kartoffel
værk, men vi har kun 1 ovn og vi bliver ca 30 voksne og 14 børn, hvad kan i
foreslå
(hertil riders hill shiraz)
Dessert: forestillet os noget is af en slags måske med lidt kage til (hertil
Voület Casorzo, Fracchia, Italien)

så som i kan se har vi nogenlunde styr på det bare ikke tilbehøret til
kødet, så kom med nogle forslag.

Hilsen

Thomas



 
 
Kristina Søndergaard (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Kristina Søndergaard


Dato : 18-03-04 11:17


"thomas andersen" <thomas.andersen.fjern denne tekst.@electrolux.dk> skrev i
en meddelelse:.
> Hej Alle,
>
> vi har som så mange andre konfirmation og jeg mangler lidt inspiration.
> Festen holdes hjemme med følgende retter
>
> Forret: Tarteletter, sønnikes yndlingsspise (hertil Riders Hill
> semillion/chardonnay)
> Hovedret: Weber Grillet Oksesteg (filet eller mørbrad)
> Weber grillet flæskesteg
> Weber grillet lammekølle
> dertil forskellige salater og, ja hvad mere. Vi tænker på noget kartoffel
> værk, men vi har kun 1 ovn og vi bliver ca 30 voksne og 14 børn, hvad kan
i
> foreslå

<snip>

Hvad med at lave en kold kartoffelsalat med en olie/eddikedressing? Og evt.
et par pasta/ris/bulgursalater - så er der i hvert fald ikke behov for en
varm kartoffelret. Ovnen kan I jo så i stedet bruge til at varme en masse
lækkert brød, som kan nydes med en god klat hvidløgssmør

Kristina c",)



Inger Pedersen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-03-04 12:14


"thomas andersen" <thomas.andersen.fjern denne tekst.@electrolux.dk> skrev i
en meddelelse
>
> så som i kan se har vi nogenlunde styr på det bare ikke tilbehøret til
> kødet, så kom med nogle forslag.

Med tarteletter som forret og is til dessert kunne tilbehøret til kødet vel
fint være flutes og masser af salat?
- plus evt. kartoffelsalat, som Christina foreslår.

Hilsen Inger



Frank Løkkegaard (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 18-03-04 12:40

"thomas andersen" <thomas.andersen.fjern denne tekst.@electrolux.dk>
writes:
> dertil forskellige salater og, ja hvad mere. Vi tænker på noget kartoffel
>værk, men vi har kun 1 ovn og vi bliver ca 30 voksne og 14 børn

Jeg ville helt undlade at tænke i noget med varme kartofler og i stedet
lave denne "kartoffelsalat", der smager rigtig godt, mætter osv.:

1 hvidkål deles i kvarte og skæres i så tynde strimler som muligt - og det
skal være TYNDT
3 kg kartofler koges og pilles, køles helt af, skæres i store tern (ca.
den halve størrelse af en pakke gær)
3 grønne og 2 røde peberfrugter tømmes for kerner, strimles i ca 5mm brede
strimler, grovhakkes.
4 løg (gerne rødløg) skæres tynd og grovhakkes - der må gerne være
strimler på 1 1/2 - 2 cm.
3 store agurker deles i kvarter og skæres i skiver
8-10 fed hvidløg finthakkes

Det hele blandes sammen i en balje eller en stor gryde og overhældes med
denne dressing:

1/2 liter olie (brug en god rapsolie) et glas mild sennep
(Arfmann-størrelse), et par skefuldehele senepskorn kan se godt ud, men er
ikke et must, 6 spk sukker, salt og peber og et solidt skud hvidvinseddike.
Tag en stor bøtte med låg, sæt noget latinamerikansk musik på anlægget og
brug bøtten som ryste-rytmeinstrument der skal virkelig rystets for at
få det til at hænge sammen. Smag til med salt, peber og eddike - den skal
smage MEGET stærkt (kål og kartofler skalnok dæmpe den skarpe smag. Du
skal ikke tage dig af at dressingen ser lidt mærkelig ud - det er
farvekombinationen mellem olien og sennepen der gør det - det ses ikke når
den kommer over salaten

Bland dressingen i salaten (brug hænderne, det er den letteste måde at
gøre det grundigt på. Pas på med ikke at bruge for meget dressing, salaten
skal ikke sejle i dressing. Stil baljen koldt natten over, smag til lige
inden I tager i kirke - tilsæt evt. lidt mere dressing (der bliver altid
noget i overskud). Når I er færdige i kirken og er kommet hjem, er salaten
klar. Den passer til det hele . Og husk at godt hjemmebagt brød altid
hæver et måltid nogle niveauer.


--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Rømer (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 18-03-04 16:05

Vi havde for nylig ca. 40 mennesker til aftensmad - vi lavede bagte
kartofler i flere lag i ovnen - i folie - og derefter i en stor køletaske af
den stive slags. Den holdt fint på varmen til de skulle bruges!

Og ellers pljer jeg gerne at foreslå kolde pillede kartofler vendt i en god
hjemmelavet pesto. Det kan jeg altid selv spise - så skidt med kødet!



Frank Løkkegaard (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 18-03-04 17:18

"R¯mer" <fupkonto@hotmail.dk> writes:
>Vi havde for nylig ca. 40 mennesker til aftensmad - vi lavede bagte
>kartofler i flere lag i ovnen - i folie - og derefter i en stor køletaske
>af
>den stive slags. Den holdt fint på varmen til de skulle bruges

Bagte kartofler i micorovnen dur forresten også - det er såre simpelt og
hurtigt:

Skær et kryds i kartoflen, pak den ind i et stykke køkkenrulle og ind i
mocro'en i 15 minutter på fuld skrue . et par minutter mere, hvis den
bliver fyldt helt op.

--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Inger Pedersen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 18-03-04 17:38


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
>
> Skær et kryds i kartoflen, pak den ind i et stykke køkkenrulle og ind i
> mocro'en i 15 minutter på fuld skrue . et par minutter mere, hvis den
> bliver fyldt helt op.

Jeg laver selv bagte kartofler på den måde i min hjemlige husholdning - men
til 30 voksne og 14 børn?
Eller var det bare et svinkeærinde?

Hilsen Inger



Frank Løkkegaard (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 18-03-04 18:20

"Inger Pedersen" <inger@fjerndettepedersen writes:
>Jeg laver selv bagte kartofler på den måde i min hjemlige husholdning -
>men
>til 30 voksne og 14 børn?
>Eller var det bare et svinkeærinde?

Njarhhh ikke helt - tanken var sådan set bare at hvis man nu vil have et
eller andet varm med kartofler, men kun en almindelig ovn - så kunne det
være et supplement - ville fungere fint med køletasken som varmholder!

--
Frank Løkkegaard
Tlf. 75 51 43 11 * Fax 75 51 47 11 * Mobil 26 39 73 11
Et hus uden bøger er fattigt, også når skønne tæpper dækker dets gulve og
kostbare tapeter og billeder væggene. Hermann Hesse




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste