/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forslag til snacks efterlyses
Fra : Else Holm


Dato : 18-03-04 10:30

Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at begynde
med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!

--
Else



 
 
Lotte (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Lotte


Dato : 18-03-04 10:47

Jeg plejer at sætte gulerods og agurkestykker på bordet sammen med en
cremefraicedressing blanndet med div. krydderrier...
"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40596c28$0$5952$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at begynde
> med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
> nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
> Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!
>
> --
> Else
>
>



mcloud (18-03-2004)
Kommentar
Fra : mcloud


Dato : 18-03-04 13:49

Hej Else Holm
Gå ind i den bedste tyrkiske grøntforretning du kan finde .
Køb lidt af deres bedste oliven, et godt stykke feta som du skærer i tern
og kommer et par dråber olivenolie over,lidt søltørrede tomater i olie.

Køb også lidt chrizzopølse som fås i de fleste supermarkeder,skær det i små
skiver ,et godt brød,

Lav evt . tzatiki med græsk yougurt eller tyrkisk 10 % og bland revet agurk
og 2 fed hvidløg 2-3 spsk olivenolie og 1 spsk vineddike i og smag til med
salt og peber.
Et par stængler bladselleri , til at dyppe med og tandstikkere til alle de
andre ting.
server det hele på et par store tallerkner og vin til.



--
mvh. Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.



Ditte Hansen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Ditte Hansen


Dato : 18-03-04 16:33


"Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:40596c28$0$5952$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
> Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at begynde
> med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
> nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
> Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!
>
> --
> Else
>
Hej

Jeg så De Fantastiske 5 i tirsdags, og her var der nogle vildt lækre snakcs.
Dog har jeg ikke selv afprøvet dem, men lækre så de ud.

Jordbær-kalvecanapeer

2 pers.

250 g friske jordbær
lidt balsamicoeddike
salt
ca. 200 g bøf af kalveklump eller andet meget mørt kalve-/oksekød
olivenolie til stegning
salt
cocktailpinde
olivenolie
50-100 g groftrevet parmesanost
purløg

Skyl jordbærrene og nip blomsten af.
Skær bærrene i halve/kvarte hvis de er store.
Læg bærrene i en skål og dryp dem med balsamico og drys med lidt salt.
Lad bærrene trække 10-20 minutter - vend dem ind i mellem, så alle jordbær
kommer i kontakt med eddiken.

Hæld olivenolie på en pande og tænd for den på højeste blus.
Når olien er varm brunes bøffen på alle sider og steges et par minutter -
den skal ikke gennemsteges.
Lad bøffen hvile 3-5 minutter, salt den og skær den i meget tynde skiver.

Mens bøffen hviler, rives parmesanosten, og jordbærrene dryppes af for
overskydende eddike i et dørslag.
Placer jordbærrene på et fad med snitfladen opad.
Ovenpå hvert jordbær lægges en skive kød og kød og jordbær sættes sammen med
en cocktailpind.
Hver canapé dryppes med lidt olivenolie, drysses med revet parmesan og evt.
lidt salt.
Skær purløg i 4 cm lange stykker og drys dem over canapeerne.

Server med flûtes.

Hjemmeside: http://www.viasat.nu/defantastiske5/opskrifter.htm

mmesiden



Else Holm (21-03-2004)
Kommentar
Fra : Else Holm


Dato : 21-03-04 21:40

"Ditte Hansen" <ditte--@bog.dk> skrev i en meddelelse
news:c3cfmp$22dq$1@news.cybercity.dk
> "Else Holm" <holm_49@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:40596c28$0$5952$ba624c82@nntp03.dk.telia.net...
>> Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at
begynde
>> med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
>> nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
>> Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!
>>

Tak for alle de gode råd. Jeg fulgte primært mclouds forslag - de
andre har jeg gemt til senere brug - og blev af tzatiki'en inspireret
til at lade hovedretten være mousaka med græst salat, tzatiki og græst
brød. Alt i alt en vellykket aften!

--
Else


Hondaen (18-03-2004)
Kommentar
Fra : Hondaen


Dato : 18-03-04 19:45

"Else Holm" skrev d. 18-03-04 10:30 dette indlæg :
> Jeg skal have nogle "damer" til middag i morgen. Vi plejer at begynde
> med et glas hvidvin og nogle snacks + dip - er der nogen, der har
> nogle forslag som ikke lige er købe-chips og do.-dip?
> Det må gerne være både nemt og fedtfattigt!
>
> --
> Else
>
Hvad med nogle cherrytomater, skåret i halve - indeni lægger du en skive
parmesan eller evt. mozzarella og lidt frisk basilikum - samles med en
tandstik.
Du kan også købe vol-au-venter - helt små butterdejsreder (bl.a. hos
Magasin) og fylde dem med tapenade, pesto eller lidt rørt blåskimmelost
med et par mandler som pynt. Små skiver flutes grillet med gedeost er
også virkelig godt - de skal være lysebrune, så er de helt
fantastiske...Skal det være fancy kan osten røres med lidt kogt rødbede
eller basilikum, så får den en flot farve...Ok, måske ikke helt vildt
slankende forslag, men skal der være fest.....I al fald smager alle
rigtig godt....
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste