/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ris i Micro ovn.
Fra : Mich@el


Dato : 14-03-04 11:38

Hejsa.

Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)

Mvh.
Mick.



 
 
Maria de Francis (14-03-2004)
Kommentar
Fra : Maria de Francis


Dato : 14-03-04 13:03

"Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa.
>
> Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
>
> Mvh.
> Mick.

Hej
Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre mikrobeholdere
til det.

Venlig hilsen
Maria

--
Det er ikke fordi ting er vanskelige, vi ikke tør.
Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige.
- Seneca -



Christian B. Andrese~ (15-03-2004)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 15-03-04 12:29


"Maria de Francis" <maria_de_francis@SLETwhite-magic.dk> wrote in message
news:%RX4c.5197$fQ3.309@news.get2net.dk...
> "Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
> news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Hejsa.
> >
> > Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
> >
> > Mvh.
> > Mick.
>
> Hej
> Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
> plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
> lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre mikrobeholdere
> til det.

Sådan en bruger vi også, men det tager lang tid med 4-5 dl ris, hvor meget
vand og ris bruger I ?


--
mvh/rg. Christian
Her skulle der have stået
noget (måske) fornuftigt.
Men a ka' ik' hit' u a no'et.



Maria de Francis (15-03-2004)
Kommentar
Fra : Maria de Francis


Dato : 15-03-04 22:11


"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:40559362$0$10834$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Maria de Francis" <maria_de_francis@SLETwhite-magic.dk> wrote in message
> news:%RX4c.5197$fQ3.309@news.get2net.dk...
> > "Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> skrev i en meddelelse
> > news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > > Hejsa.
> > >
> > > Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)
> > >
> > > Mvh.
> > > Mick.
> >
> > Hej
> > Det kan man godt. Her bruger vi en riskoger i mikroen, som er en
> > plasticgryde med damplåg, vi fandt billigt i et af de større
> > lavprissupermarkeder. Jeg vil tro man godt kan bruge andre
mikrobeholdere
> > til det.
>
> Sådan en bruger vi også, men det tager lang tid med 4-5 dl ris, hvor meget
> vand og ris bruger I ?
>

Vi bruger faktisk det samme som hvis vi laver det i på komfur 1 del ris til
1½ del vand. Men vi laver ikke mere end 2-3 dl ris i mikro, netop fordi det
tager forholdsvis mere tid i mikroovn, hvis der skal laves fx 5 dl ris. Til
gengæld koger vi ved fuld effekt i ca 10 min + at det hviler i et par
minutter.


Venlig hilsen
Maria

--
Det er ikke fordi ting er vanskelige, vi ikke tør.
Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige.
- Seneca -



Hauge (14-03-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 14-03-04 13:12

Hejsa

"Mich@el" <xxxxxxxx@c.dk> wrote in message
news:405435fb$0$231$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)

Man tager og hælder den mængde ris i en skål, plast eller glas, man skal
bruge, og tilsætter vand og salt, stiller det i microen og kører fuld effekt
indtil vandet koger. Derefter sætter man effekten ned på lige omkring
"optøning" eller niveauet et tak højere, og koger videre indtil det er
kogt.. Der er absolut ikke nogen grund til at køre for fuld hammer hele
kogningen igennem, det koster bare dobbelt energi, men sparer kun 1 min. for
hele kogningen.

Hold øje med at det ikke koger tør, hvis det sker, hæld lidt mere vand
deri..

Husk at skrive op hvor meget vand du har brugt totalt, da du jo kan bruge
det til næste gang du koger ris.

Mvh Hauge



Peter Løhde Svarre (14-03-2004)
Kommentar
Fra : Peter Løhde Svarre


Dato : 14-03-04 17:30

Hej Mick.

Du skal bruge en skål med låg.

Løse ris - 2 portioner

4 dl. vand
2 dl. løse ris
lidt salt

Kog 5 min. ved 750 watt, herefter 12 til 15 min. ved 350 watt. Det nemmeste
er, hvis din mikroovn har trinvis tilberedning (stage) så koder du blot de
to tilberedningstider ind, og lader risene trække 5 minutter efter
programmet er slut.

Hilsen
Peter.



knm (14-03-2004)
Kommentar
Fra : knm


Dato : 14-03-04 20:25


Hvordan laver man ris i en Micro ovn. (hvis man kan)??

Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
rigtig god smag..







Hauge (15-03-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 15-03-04 20:27

Hejsa

"knm" <knm@dvdtown.dk> wrote in message
news:4054b175$0$732$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
> rigtig god smag..

Hvorfor skal mad altid smage af en universalsmag (Maggi/Knorr)?
Mad må godt smage af mad, ikke af syntetisk pap ;)

/Hauge



Maria de Francis (15-03-2004)
Kommentar
Fra : Maria de Francis


Dato : 15-03-04 22:15


"Hauge" <hauge@CUTsmart-tech.dk> skrev i en meddelelse
news:4056036f$0$267$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hejsa
>
> "knm" <knm@dvdtown.dk> wrote in message
> news:4054b175$0$732$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Her hjemme putter vi altid en grønsags boullion terning i. Det giver en
> > rigtig god smag..
>
> Hvorfor skal mad altid smage af en universalsmag (Maggi/Knorr)?
> Mad må godt smage af mad, ikke af syntetisk pap ;)
>
> /Hauge

Nej, nej....det er det indeni pap'et du skal bruge.
Spøg tilside...
Der er nu nogle af bouillon'erne der smager ok, men en anden god ting er at
krydre med et spændende krydderi i stedet. Eller bruge en aromatisk ris.

Venlig hilsen
Maria


--
Det er beskæmmende, at vi lever i en tid,
hvor det er lettere at sprænge et atom end en norm.
- Albert Einstein -



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste