Min erfaring ( med surdej ) siger at det hænger sammen med hævningen også.
desværre har jeg ikke fundet entydig ud af om det er for meget eller for
lidt !!!!
--
Med venlig hilsen
Lars Clement
Der sættes " Lars. " foran
Clement@c.dk
Der sættes " Lars. " foran
"AM" <johns_560(snabela)hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4052059c$0$27422$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
>
> > AM wrote:
> > > Er der nogen der kan svare mig på hvorfor, skorpen på rugbrødet
> > > løsner sig ?Det er sket et par gange nu.De er de poser man kan
> > > købe,hvor man bare bruger vand og gær.Hvad kan jeg gøre forkert ?.
> >
> > Et gæt: Du bruger for hård varme. Skru lidt længere ned og vent lidt
> > længere..
> > Jeg gætter på, at varmen lige rækker ½ cm ned i overfladen på toppen af
> > rugbrødet, og at det er det eneste sted hvor dejen har kontakt til
> luften..
> > De andre steder rundt om er der et metalfad til at tage varmen. Så
bliver
> > det øverste varmt og færdigbagt, og nedenunder skorpen er dejen stadig
> > flydende.. De bliver så bagt af 2 gange, og binder ikke ordentligt til
> > hinanden..
> >
> > Men igen, det er bare et gæt, jeg har aldrig lavet rugbrød, og det er
> > sikkert helt forkert det jeg siger
>
> Hej Anders
>
> Jeg siger tak for dit hurtige svar.Det underlige er,at det aldrig sker når
> jeg bager brød med korn i.Da jeg skulle prøve uden korn skete det. Lige
> efter jeg havde sat indlægget i,gik jeg ud og læste på poserne.PINLIGT
>
.På den pose med korn står der, det skal i en 3 L form.På den uden
> korn,skal det være en 2½ L form.Jeg har så sikkert ladet det uden korn,
> hæve for længe.Der står at man skal lade det hæve til det er 1cm fra
> kanten.Måske det er grunden til det.Jeg vil prøve,at bage et nyt senere på
> aftenene
> Det smager nu meget godt.
> Hilsen
> Anne
> >
> >
> > --
> > Anders Houmark
> >
www.AndersH.dk
> >
www.chipsguiden.dk
> >
> >
>
>