/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Mad i krukke (OT?)
Fra : Trond Øyvind Hermans~


Dato : 11-03-04 16:34

Hej.

Måske er jeg OT med dette, men nu prøver jeg alligevel:

Jeg har en keramikkrukke, som er glittet indvendig, men ikke glasseret (den
er egentlig også glittet udvendig, men det har jeg slebet af).

Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at gro
bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der ikke
skal dannes bakterier?

--
Mvh
Trond Øyvind Hermansen



 
 
Peter Westh (11-03-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-03-04 17:38

"Trond Øyvind Hermansen" <oyvind.hermansen@iname.com> skrev i en meddelelse
news:405085be$0$1641$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Hej.
>
> Måske er jeg OT med dette, men nu prøver jeg alligevel:
>
> Jeg har en keramikkrukke, som er glittet indvendig, men ikke glasseret
(den
> er egentlig også glittet udvendig, men det har jeg slebet af).
>
> Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at gro
> bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der
ikke
> skal dannes bakterier?
>
> --
> Mvh
> Trond Øyvind Hermansen

Det lyder jo ligesom en Rømertopf - en uglaseret lergryde man bruger til at
tilberede mad i. Med sådan en er der vist ingen problemer, men det skyldes
jo nok den jævnlige opvarmning.

Hvis det bare er til opbevaring, ville jeg nok være betænkelig ved at bruge
den til fugtig og letfordærvelig mad (rygeost, leverpostej, middagsrester
etc). Men meget afhænger nok af hvor lang tid opbevaringen varer, og om
krukken vaskes og tørres godt igennem ind imellem.

FUT dk.kultur.mad+drikke

MVH

Peter



Jørgen Linde Sørense~ (12-03-2004)
Kommentar
Fra : Jørgen Linde Sørense~


Dato : 12-03-04 11:04

"Trond Øyvind Hermansen" <oyvind.hermansen@iname.com> skrev et indlæg
<405085be$0$1641$edfadb0f@dread14.news.tele.dk>:

>Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at gro
>bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der ikke
>skal dannes bakterier?

Der er en anden ting end bakterier du også skal overveje: Noget glasur
og andet overfladebehandling kan indeholde diverse tungmetaller og
kemiske ting der er skadelige for helbredet. Så hvis den ikke er
beregnet til levnedsmidler skal du nok være varsom med den.
--
mvh
Jørgen Linde Sørensen
(den anførte mail-adresse er gyldig - - -
- - - i hvert fald da dette indlæg blev postet

Chriz (12-03-2004)
Kommentar
Fra : Chriz


Dato : 12-03-04 23:56

Hej

Det kommer helt an på hvad du vil opbevare og ved hvilken temeratur / pH /
saltinhold.Jeg er (helt beskedent) ekspert på området. Fortæl mere om hvad du
vil ...

mvh

Chriz

"Trond Øyvind Hermansen" wrote:

> Hej.
>
> Måske er jeg OT med dette, men nu prøver jeg alligevel:
>
> Jeg har en keramikkrukke, som er glittet indvendig, men ikke glasseret (den
> er egentlig også glittet udvendig, men det har jeg slebet af).
>
> Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at gro
> bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der ikke
> skal dannes bakterier?
>
> --
> Mvh
> Trond Øyvind Hermansen


Trond Øyvind Hermans~ (14-03-2004)
Kommentar
Fra : Trond Øyvind Hermans~


Dato : 14-03-04 00:56

Ja, jeg har egentlig FUT'et spørgsmålet over i dk.kultur.mad+drikke -
følgende er klippet fra min meddelelse derfra:


"jeg har ikke noget specielt i tankerne. Sagen er, at jeg er med i en
vikingegruppe og at det kunne være en billig måde f.eks. at servere mad i
krukken (den har kun kostet 15 kr.). Spørgsmålet går vel mere på om der med
tiden kan dannes farlige bakterier, som ikke kan vaskes væk? Igen; krukken
er glittet indvendig, men ikke glasseret..."

--
Mvh
Trond Øyvind Hermansen

"Chriz" <write_chriz@excite.com> skrev i en meddelelse
news:40524002.B1939044@excite.com...
> Hej
>
> Det kommer helt an på hvad du vil opbevare og ved hvilken temeratur / pH /
> saltinhold.Jeg er (helt beskedent) ekspert på området. Fortæl mere om hvad
du
> vil ...
>
> mvh
>
> Chriz
>
> "Trond Øyvind Hermansen" wrote:
>
> > Hej.
> >
> > Måske er jeg OT med dette, men nu prøver jeg alligevel:
> >
> > Jeg har en keramikkrukke, som er glittet indvendig, men ikke glasseret
(den
> > er egentlig også glittet udvendig, men det har jeg slebet af).
> >
> > Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at
gro
> > bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der
ikke
> > skal dannes bakterier?
> >
> > --
> > Mvh
> > Trond Øyvind Hermansen
>



Chriz (14-03-2004)
Kommentar
Fra : Chriz


Dato : 14-03-04 10:00

Hej Trond

Et helt generelt svar vil da være, at hvis du opbevarer ting med med meget højt
salt, sukkere eller syre indhold, da er der næppe noget problem.

Hvis du opbevarer tilberedt (gennemstegt/kogt) mad vil du snilt kunne bruge din
krukke, blot må maden i den ikke opbevares for længe ved temperaturer der ikke
er under ca 5 C og over ca 55 C. Sørg for at køle ned og varme op hurtigt. Du
vil øge sikkerhenden betragteligt, hvis du skolder krukken indvendigt før brug.

Det er vigtig at du undgår selv minimale forureninger med jord og gødning. Dette
kan på få timer ved moderat temperatur skabe farlige forhold.

Undgå at opbevare rå animalske (kød, mælk, fisk, æg osv) levnedsmidler i
krukken.

Husk at hvis du sælger af maden offentligt er det ansvarspådragende hvis du ikke
har check på hygiejenen. Er dette intenstionen bør du kontakte den lokale
levnedsmiddelkontrol der giver gratis rådgivning.

Spørg gerne igen hvis du er i tvivl.


mvh

Chriz


"Trond Øyvind Hermansen" wrote:

> Ja, jeg har egentlig FUT'et spørgsmålet over i dk.kultur.mad+drikke -
> følgende er klippet fra min meddelelse derfra:
>
> "jeg har ikke noget specielt i tankerne. Sagen er, at jeg er med i en
> vikingegruppe og at det kunne være en billig måde f.eks. at servere mad i
> krukken (den har kun kostet 15 kr.). Spørgsmålet går vel mere på om der med
> tiden kan dannes farlige bakterier, som ikke kan vaskes væk? Igen; krukken
> er glittet indvendig, men ikke glasseret..."
>
> --
> Mvh
> Trond Øyvind Hermansen
>
> "Chriz" <write_chriz@excite.com> skrev i en meddelelse
> news:40524002.B1939044@excite.com...
> > Hej
> >
> > Det kommer helt an på hvad du vil opbevare og ved hvilken temeratur / pH /
> > saltinhold.Jeg er (helt beskedent) ekspert på området. Fortæl mere om hvad
> du
> > vil ...
> >
> > mvh
> >
> > Chriz
> >
> > "Trond Øyvind Hermansen" wrote:
> >
> > > Hej.
> > >
> > > Måske er jeg OT med dette, men nu prøver jeg alligevel:
> > >
> > > Jeg har en keramikkrukke, som er glittet indvendig, men ikke glasseret
> (den
> > > er egentlig også glittet udvendig, men det har jeg slebet af).
> > >
> > > Er det farligt for helbredet at opbevare mad i den? Kommer der til at
> gro
> > > bakterier i den? Er der evt. noget man kan behandle den med for at der
> ikke
> > > skal dannes bakterier?
> > >
> > > --
> > > Mvh
> > > Trond Øyvind Hermansen
> >


Trond Øyvind Hermans~ (15-03-2004)
Kommentar
Fra : Trond Øyvind Hermans~


Dato : 15-03-04 11:37

Tak for et meget fyldestgørende svar.

--
Mvh
Trond Øyvind Hermansen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177557
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408885
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste