On Sat, 6 Mar 2004 17:53:21 +0100, Jesper Mouridsen wrote
(in message <pan.2004.03.06.16.53.16.226366@altern.org>):
> Siden din metode virker:
> Hvad for en mælk bruger du? (øko / alm )
> Skal mælken varmes op først?
> Hvor varmt er lunt er det stuetemperatur?
> Hvor lang tid skal det syrne?
> venlig hilsen
> jesper
Min yoghurt - vellykket hver gang - er som følger:
1 liter normal melk (normalt fedt innhold - om den er økologisk eller
"industriell" betyder ikke så meget, bare fedtinnholdet er "helt" og ikke let
eller magert...)
melken koges op, og trekkes raskt til side - avkjøles hurtig til ca 41 grader
(set kjelen i koldt vannbad)
1 dl "købeyoghurt" røres i (eventuelt brug 1 dl af forrige yoghurt produksjon
- hvis den fortsatt er frisk
2 ss tørmelkpulver røres inn ( ikke nødvendig, men hjelper godt siden dagens
"industrialiserede" melk er homogenisert...)
Heldes i en termos og står til neste dag (8 timer)
En madtermos med vid åbning er et godt hjelpemiddel på køkkenet!
Ønskes frugtyoghurt, rør ind nogen æbler eller jordbersyltetøy eller
bananskiver eller pæreskiver eller honning eller svisker eller....
Vær forsiktig med kiwi (blev en katastrofe) eller andre sitrusfrugter da det
fort kan få melken at skille.
Brug fantasien - lav gjerne nogle "katastrofer" - husk at for hver katastrofe
har det også været mange uventede smagsoplevelser!!
bjørn