"bornholmkt" <bornholmkt.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse
news:403f1074$2$13960$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> "Bolette Nielsen" skrev d. 25-02-04 22:31 dette indlæg :
> > Godaften
> >
> > For ikke så længe siden var kæreste og jeg i Thailand, og deres mad er
> jo
> > gude skønt. Stegte ris er klart vores farvorit ret, men hvordan laver
> de
> > det?. Jeg har prøvet al verdens opskrifter, og det bliver bare ikke
> som
> > derude
. Har også været på biblioteket og tømme hylden med
> kogebøger om
> > thailandsk mad, men det ser ikke ud til at nogen af de opskrifter er
> de
> > rigtige, hvad gør jeg? er der nogen der kan hjælpe?
> >
> > Mange hilsner fra
> >
> > Bolette
> >
www.bolettes.dk
> >
> > hek Bolette. prøv denne opskrift. Jeg har fået den af en tahilandsk
> pige jeg kender. Jeg ved ikke om den smager som den derude, da jeg ikke
> har været i Thailand, men den smager som hun laver den her.
> Stegte thai ris (8 pers.)
>
> En fremragende risret, når man skal bespise et helt selskab.
> Der er nok til 8 som hovedmåltid eller 10-12 personer, hvis der også er
> andre retter.
> Opskriften lader sig nemt doble op eller halvere.
>
> 2 spsk vegetabilsk olie
> 4 fed knust hvidløg
> 400 g hakket, magert svinekød
> 2 hakkede, udkernede, røde eller grønne peberfrugter
> 4 hakkede forårsløg
> 4 spsk fiskesauce
> 4 spsk siede dåsetomater eller tomatpuré
> 350 g kogte kæmperejer uden skal
> 1½ kg kogte, langkornede ris
> 2 let sammenpiskede æg
>
> Varm olien op i en stor sauterpande. Tilsæt hvidløg og svinekød og steg
> det gyldenbrunt.
> Tilsæt peberfrugter, forårsløg, fiskesauce, tomatsauce, rejer og ris.
> Steg ved moderat varme i 3 minutter.
> Rør de sammenpiskede æg i og bland forsigtigt alle ingredienser sammen.
> Læg låg på og steg videre i 2-3 minutter, mens der røres en enkelt gang
> eller to.
> bon apetit bornholmkt
>
> --
> Leveret af:
>
http://www.kandu.dk/
> "Vejen til en hurtig løsning"
> > Hejsa
Du skal ha lidt olie i en wok
og så skal du tage det kød du eventuelt vil bruge kylling/gris(oksekød og
hælde i olien
og stege det,og så skal du ha hvidløg op i en morter og
smadre det godt og så i med det,og så æg og så lidt efter ris ,
og det skal dælme være varmt den wok
og så soya det er en special soya som man bruger i thailand og så ellers gi
det stor varme under hurtig omrøring så får du den rigtige smag,,,,,
jeghar kigget min kone efter over skulderen
hun er thai
hilsen nissen