"anders" <tox@xot.denmark> skrev i en meddelelse
news:40390e95$0$22814$d40e179e@nntp02.dk.telia.net...
>
>
> Søger først og fremmest inspiration til hovedret, der helst skal indeholde
> kød fra lam eller ko.
> forret må gerne være noget med skaldyr.
>
>
>hej anders
Denne græske kleftiko vil være noget af det lækreste du nogensinde har
smagt.
Denne opskrift er til ca 6 personer :
Super mør og smagsfuld ret , der ingen regel er for at lave .
Man skal bare huske at lægge folie på inden stegningen , for at forsegle
gryden,
dette er grunden til at retten er utrolig mør og velsmagende.
2kg lammeskank( osso buco) eller køller eller lammebov skåret i store
stykker.
500 gram pillede skallotteløg
1 grøn peber i skiver
3/4 kg kartofler
1 dl olivenolie
100 gram god feta
1 1 / 2 dl hvidvin eller rød vin
5-? fed hvidløg ( skåret i skiver )
Friskhakket oregano eller tørret
Rosmarin frisk et par duske
Saften af 1 citroner
6-8 laurbærblade
2 tsk . salt
1/4 tsk. peber
Forvarm ovnen til ca 185 grader i ca 15 minutter .
Læg lammekødet og alle de andre ingredienser i eet stort ildfast fad eller
en keramisk eller jern gryde med låg.
Citronsaften sprinkles over lammekødet
.. Læg staniol over gryden eller fadet, inden låget bliver lagt på.Så den er
helt tæt.
Skru derefter varmen ned på ca 120-130 grader og bag retten i ovnen i ca
4-5 timer . Imedens kan du jo snuppe et glas vin og forberede forret og
dessert.
Serveres straks og rygende varmt, med et godt brød og en god salat.
Prøv at smuldre fetaost hen over din portion ,det er bare godt. og evt.
sorte oliven.
>
>Her er så et forslag til forret:
Rejer i gorgonzola
Dette er til ca 6 personer,men da det er en forret kunne du jo give lidt
mindre til hver ,da hovedretten er solid og kraftig
400 gram pillede store rejer
150 gram gorgonzola
Olivenolie
Salt og peber
brød til croutoner
Hæld lidt olivenolie på panden og steg rejerne et par minutter( ikke
længere ),kom dem op i et ildfast fad ,
skær gorgonzolaen i terninger og fordel dem over rejerne .
Varm det hele i ovnen på 180 grader i et par minutter til osten er smeltet ,
Server varmt i små skåle og drys finthakket persille over og server varme
croutoner de er stegt i lidt olie og 1 fed hvidløg.
Husk vin og det gode humør
--
mvh
Kim Rasmussen
www.leChef.dk
Din køkkenchef på nettet.