/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Italiensk ost ?
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 11-02-04 10:48

Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.

På forhånd tak.

Henriette Døssing


 
 
thomas andersen (11-02-2004)
Kommentar
Fra : thomas andersen


Dato : 11-02-04 11:05


"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> wrote in message
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
>
> På forhånd tak.
>
> Henriette Døssing

Hej Henriette,

Peccorino, italiensk gedeost. Det bliver ikke meget bedre der er også
ricotta (frisk ost)

Hilsen

Thomas
>



Herbert Giulio Garon~ (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Herbert Giulio Garon~


Dato : 11-02-04 14:35

> Peccorino, italiensk gedeost.

Mener du at Pecorino er en gedeost? Sådan forstår jeg den formulering du
kommer med...
I så fald er det en lille svipser.. Pecorino er en fåreost...

Ps. Undskyld hvis jeg er lidt af en flueknepper..

H. Giulio Garonfolo



thomas andersen (12-02-2004)
Kommentar
Fra : thomas andersen


Dato : 12-02-04 09:55


"Herbert Giulio Garonfolo" <dont@write.me> wrote in message
news:c0dao5$lpc$1@sunsite.dk...
> > Peccorino, italiensk gedeost.
>
> Mener du at Pecorino er en gedeost? Sådan forstår jeg den formulering du
> kommer med...
> I så fald er det en lille svipser.. Pecorino er en fåreost...
>
> Ps. Undskyld hvis jeg er lidt af en flueknepper..
>
> H. Giulio Garonfolo
>
> Hej Giulio,

det skal du ikke undskylde, det var lige en svipser fra min side, så vidt
jeg husker betyder pecore får, sådan kan det gå når det for starkt til at
hjernen kan følge med, men det ændrer ikke på at det smager fremragende,
specielt med et godt glas amarone i en blød stol.

Thomas



Harry Lund (13-02-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 13-02-04 10:20

En pragtfuld tråd om ost. MEN ikke en oversatte ordet: flueknepper for mig.
Det kender vi ikke herovre i vestjylland. Og hvis jeg kunne få en
oversættelse, så vil jeg bruge det på næste byrådsmøde. )))



Rømer (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Rømer


Dato : 11-02-04 11:07

Mozarella - til tomatsalat fx. Smager ikke af en sk.., men er vældigt
hyggeligt og dekorativt.
Ricotto - husker navnet, men aner ikke hvilken ost det er
Asiago?
Baita, Brillo og Castelmagno er også navne jeg husker. Og så tror jeg at
Peccorino betyder fåreost...men prøv da at gå til en god ostehandler og
spørg.

Lidt utroligt, når jeg er en af de der sarte sjæle, der ikke kan fordrage
ost...



Klaus Alexander Seis~ (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 11-02-04 14:08

Rømer skrev:

> Ricotto - husker navnet, men aner ikke hvilken ost det er

Ricotta er valle som er kogt to gange (deraf navnet) til den
koagulerer. Den smager ikke af meget, med mindre man varmer
den op (fx et par spsk ricotta i en gang scrambled eggs), og
konsistensen er nærmest som en slags finkornet og grynet
hytteret.

Men prøv fx en ricotta semifreddo med varm rabarberkompot:

   http://www.lowcarb.ca/karen/recipe042.html

Uhm!

--
Klaus Alexander Seistrup, Copenhagen, Denmark.
http://www.seistrup.dk/ · http://www.pnx.dk/

Rene' Hjorth (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 11-02-04 14:52

[Rømer | Wed, 11 Feb 2004 11:07:03 +0100]

>Mozarella - til tomatsalat fx. Smager ikke af en sk.., men er vældigt
>hyggeligt og dekorativt.

Jeg synes ikke at det er korrekt at den ikke smager af noget, men de
allestedsværende billige komælksversioner er en trist intetsigende
oplevelse.

En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
min mening delikat og utroligt lækkert.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

David Rasmussen (11-02-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 11-02-04 15:18

Rene' Hjorth wrote:
>
> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
> min mening delikat og utroligt lækkert.
>

Kan man købe det i København?

/David

-V- (11-02-2004)
Kommentar
Fra : -V-


Dato : 11-02-04 15:38

David Rasmussen wrote:
> Rene' Hjorth wrote:
>>
>> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
>> min mening delikat og utroligt lækkert.
>>
>
> Kan man købe det i København?

Jeg har tidligere købt ægte mozzarella hos Martelli på Ll. Trianglen på
Østerbro. Og ja, det er i København.




-V-



Rene' Hjorth (12-02-2004)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 12-02-04 20:54

[David Rasmussen | Wed, 11 Feb 2004 15:18:24 +0100]

>> En ægte mozarella er naturligvis lavet på bøffelmælk, og smager efter
>> min mening delikat og utroligt lækkert.

>Kan man købe det i København?

Sagtens. SuperMarco (www.supermarco.dk) er et suverent sted i
København, og de har et stort udvalg - ovnikøbet ofte på tilbud.

René
www.rene.hjorth.com
& www.lowcarb.dk

David Rasmussen (12-02-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 12-02-04 21:18

Rene' Hjorth wrote:
>
> Sagtens. SuperMarco (www.supermarco.dk) er et suverent sted i
> København, og de har et stort udvalg - ovnikøbet ofte på tilbud.
>

Cool!

/David

Padmé Amidala (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 11-02-04 12:13

Taleggio er suveræn, den minder om en brie men med mere smag.

VH
Padmé



Morten Bowman (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Morten Bowman


Dato : 11-02-04 14:14

Burrata
Er en af de bedste friskoste man kan opdrive fra Italien. Kan bruges som
dessert. Den kan være svær at finde her i landet.

Castelmagno
Blåskimmel med nøddeagtig smag

Dolcelatte
Blød, mild blåskimmel

Fontina
Meget mild, sød ost. God til dessert eller fondue

Gorgonzola
Ja den er italiensk

Grana Padano
Parmigiano
Pecorino (fåreost)
De minder meget om hinanden. Pecorino kan spises i stave, hvorimod
parmesanen skal rives. Padano er er tæt på parmesanen, men jeg bruger den
aldrig. Pecorinoen fåes i flere varianter, også en der kan rives.

Ricotta (kogt igen)
Fåes i flere varianter. Den typiske herhjemme er en mild friskost som er
fremragende i en klassisk lasagne. Men ellers kan den bruges fra både
desserter til saucer.

Mascarpone
Flødeost. Godt til dessert (Tiramisu) eller som fyld i Ravioli

Montasio
Hård ost, som kan spises ved bordet eller rives over carpaccio eller polenta

Mozarella

Murazzano
Fed ost (50%) en udsøt bordost eller i stærk sauce. Er svær at finde her i
landet da den skal være meget frisk.

Dette er vist de mest typiske oste jeg kan komme i tanke om.

Morten Bowman
mortensnabelabowmanpunktumdk


Fischer & Døssing (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Fischer & Døssing


Dato : 11-02-04 16:06

Morten Bowman (newsFJERN@bowmanNOSPAM.invalid) skrev:

> [klip en lang liste med forskellig ost]

Tusind tak for hjælpen. Det var jo en hel indkøbsseddel

Henriette Døssing



Carina (11-02-2004)
Kommentar
Fra : Carina


Dato : 11-02-04 22:12


"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> wrote in message
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.

En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet' i
det - superlækker.

VH
..Carina



Ebbe Kristensen (12-02-2004)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 12-02-04 08:51

"Carina" <carwina@hotmail.com> wrote in message news:<402a9a95$0$95006$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>...

> En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet' i
> det - superlækker.

Rigtigt. Meget lækker - meneeeh er Primadonna ikke hollandsk?

Ebbe

Carina (12-02-2004)
Kommentar
Fra : Carina


Dato : 12-02-04 17:17


"Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> wrote in message
news:7cb16200.0402112350.7a153efa@posting.google.com...
> "Carina" <carwina@hotmail.com> wrote in message
news:<402a9a95$0$95006$edfadb0f@dread11.news.tele.dk>...
>
> > En rød primadonna i snack-tern eller skiver. Den er lidt sød og 'nøddet'
i
> > det - superlækker.
>
> Rigtigt. Meget lækker - meneeeh er Primadonna ikke hollandsk?

Jooow, det er en hollandsk gauda ost. Jeg blev så begejstret at jeg overså
'italiensk' ;)

Carina



Mogens (12-02-2004)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 12-02-04 02:25

Ja, jeg er helt vild med Bel Paesse, (ikke helt sikker på stavemåden). Mild
aromatisk ost, lidt blødere i konsistensen end en danbo (uden sammenligning
i øvrigt).

mvh
Mogens

"Fischer & Døssing" <tmp@REMOVETHISfischer.as> skrev i en meddelelse
news:uTmWb.2335$ec6.394@news.get2net.dk...
> Jeg kender (desværre) kun til parmesan og gorgonzola, men hvad findes
> der ellers af italiensk ost ? Det skal egne sig til en buffet.
>
> På forhånd tak.
>
> Henriette Døssing
>



Ebbe Kristensen (12-02-2004)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 12-02-04 21:05

Mogens wrote:
> Ja, jeg er helt vild med Bel Paesse, (ikke helt sikker på
> stavemåden).

Spar lidt på s'erne - et er nok her

Ebbe



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408950
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste