|
| Bruschetta blanding - holdbarhed Fra : Carina |
Dato : 09-02-04 21:37 |
|
Hej gruppe
Hvis jeg laver en bruschettablanding af nedenstående opskrift, hvor lang tid
kan det så holde sig i en lufttæt beholder?
2-3 modne tomater
1/2 bdt. frisk basilikum
2 fed hvidløg
olivenolie
salt, peber
Hvis der er nogen der har andre opskrifter vil jeg gerne se dem
VH
..Carina
| |
-V- (10-02-2004)
| Kommentar Fra : -V- |
Dato : 10-02-04 03:10 |
|
Carina wrote:
> Hej gruppe
>
> Hvis jeg laver en bruschettablanding af nedenstående opskrift, hvor
> lang tid kan det så holde sig i en lufttæt beholder?
>
> 2-3 modne tomater
> 1/2 bdt. frisk basilikum
> 2 fed hvidløg
> olivenolie
> salt, peber
Uden at være ekspert på området vil jeg sige: ikke mere end højst et par
dage, max. 3.
Det gæt baserer jeg på det høje vandindhold (formentlig mere end 80%,
sandsynligvis 82-83), ingen pH-udsving af nævneværdig grad, og ingen andre
væsentlige konserverende faktorer [1].
-V-
[1]: Jo, jeg ved godt at lycopener formentlig har en antioxidativ og
konserverende effekt i store mængder, men det er vist ikke aktuelt her.
Samme med hvidløgets allicin.
| |
|
|